Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniSaluki

Saluki

Patrie - Orientul Mijlociu.

Descriere:

Născut în Orientul Mijlociu, Saluki, este considerat de mulți experți a fi cea mai veche rasă de câini din lume. Acest câine de vânătoare grațios și neobosit este numit și câinele persan Hound și Gazelle.

SalukiSe spune că acum trei milenii a apărut în Orientul Mijlociu un câine care s-a remarcat, în special, prin eleganță, grație, viteză și rezistență: a fost o rasă care, datorită calităților sale extraordinare, a supraviețuit până în prezent. Localnicii o sună Saluki. Probabil, numele rasei provine fie de la numele orașului arab Saluk, fie din orașul sirian Seleucia, dar nu se știe exact. Din acele vremuri arhaice, nu numai că numele nu s-a schimbat, ci și utilizarea sa a rămas aceeași.

Cu toate acestea, să începem de la început și să ne întoarcem în urmă cu aproximativ șapte mii de ani, când această rasă a însoțit nomazii deșertului, arabii beduini în călătoriile lor nesfârșite. Pe hartă, acest loc este situat undeva între Sahara și Marea Caspică, tocmai în această zonă au început să apară primele și diferite tipuri Saluki, diferindu-se unele de altele în principal prin tipul și culoarea lânii. Indiferent de tipul preferat, beduinii erau preocupați în primul rând de consolidarea frumuseții ideale, de viteza mare și de neputinciozitatea animalelor în generațiile viitoare, deoarece se credea că Allah însuși a dat această rasă nobilă musulmanilor.

În acea perioadă, era folosit în principal, dar mai degrabă aproape exclusiv, pentru vânătoare și fiecare trib nomad avea propriul tip Saluki, cele mai potrivite pentru vânătoare într-o anumită zonă și potrivite în special tipului de vânat care este vânat. Trebuie menționat aici că acești câini au fost folosiți pentru a vâna iepuri, gazele și vulpi. Beduinii l-au iubit pe acest câine și l-au considerat „curat”, puii nu puteau fi vânduți, dar puteau fi oferiți în semn de respect sub forma unui cadou: așa s-a putut răspândi această rasă în Europa.Saluki

Primele exemplare au apărut în Anglia în 1840, dar abia în 1923 a fost înregistrat primul standard oficial în Statele Unite. S-a observat imediat că câinii vin în diferite tipuri și dimensiuni, dar toți au fost colectați sub denumirea generală Saluki.

Din acel moment, rasa a început să se răspândească rapid în toată Europa, devenind unul dintre cei mai populari câini pentru animale de companie și spectacol din toate timpurile.

Întrebarea este coaptă: de ce le place Salukilor atât de mult pe proprietarii lor?

În primul rând, este un câine foarte liniștit, dar acest lucru nu înseamnă că este indiferent față de oameni și de ceea ce îl înconjoară. De asemenea, este adevărat că această rasă memorează diverse comenzi fără probleme și se enervează dacă cineva îi repetă lucruri simple de multe ori. Acesta este un câine căruia nu-i place foarte mult când este certat. Singurul efect pe care l-ai obține făcând acest lucru este să o îndepărtezi de tine, ea nu ne va mai asculta.

SalukiAu făcut milenii de evoluție și comunicare cu oamenii Saluki animale loiale, inteligente și ascultătoare. El este rezervat atunci când are de-a face cu străini, dar nu agresiv, în timp ce împreună cu familia este un câine afectuos și blând. De asemenea, acesta nu este tipul de câine care latră foarte mult.

În relațiile cu copiii, el este minunat dacă îi explici copiilor tăi că ar trebui să-l respecte și să nu-l trateze ca pe o jucărie, mai ales când vrea să fie lăsat singur. Deloc, Saluki un câine care iubește să nu fie deranjat în momentele sale de odihnă, trebuie să fie singur (de aceea este considerat o rasă independentă).

Dacă ai norocul să vezi pui Saluki, veți înțelege imediat - acesta este cel mai bun lucru pe care l-ați putea vedea în viața voastră: respectuos, curat și respectuos față de spațiile în care proprietarul le-a plasat.

Desigur, acesta nu este un câine ideal pentru persoanele leneșe și sedentare: vorbim despre o rasă care necesită plimbări lungi și activitate fizică în aer curat.

Acestea sunt trăsăturile caracteristice pe care acești câini frumoși le-au purtat cu ei de mii de ani, tocmai din acest motiv sunt atât de iubiți nu numai în patria lor, ci și în întreaga lume.

Caracteristicile rasei:

Întrucât vorbim despre o rasă din grupul ogarilor, este ușor de ghicit cât de elegante, armonioase și uimitor de frumoase sunt formele sale. Masculii și femelele au aproape aceeași dimensiune, deși femelele sunt puțin mai mici. În medie, înălțimea la greabăn poate varia de la 58 la 71 cm, cu o greutate de aproximativ 25-30 kg. Au un corp subțire și flexibil pe picioarele subțiri și puternice, cu un stern adânc și o burtă tonifiată, care le permite să se „grăbească” după pradă la o distanță suficient de mare, fără probleme.Saluki

În ceea ce privește caracteristicile structurale Saluki în detaliu, capul, ca și botul, este alungit, maxilarele puternice, botul se termină cu un nas negru sau maro închis, urechile sunt lungi și căzute. Ochii mari exprimă veselie. Coada este curbată și lungă.

Saluki sunt împărțite în două tipuri: cu părul lung și cu părul scurt, ambele tipuri fără substrat. Toate culorile sunt permise incluse în standard: alb, negru, bej, auriu, gri și roșu, precum și tricolor. Culorile tigru nu sunt binevenite.

Speranța de viață:

SalukiSaluki - o legendă vie, o rasă care a asistat la apogeul și la declinul civilizațiilor întregi, care a trăit condiționat, de foarte mult timp, în afară de alte rase, fiind în același timp supusă unei selecții de foarte înaltă calitate. Acest fapt a condus la faptul că reprezentanții moderni ai rasei au o stare de sănătate destul de bună. Practic nu există patologii care să urmeze rasa, cu excepția unei caracteristici neplăcute: câinii tolerează orice tip de anestezie foarte dureros.

Boli la care sunt uneori predispuse Saluki, pot exista următoarele:

  • hemangiosarcom
  • cardiomiopatie dilatativă
  • hipotiroidism

În general, cu îngrijire adecvată și hrănire adecvată, acești câini pot trăi până la 12-14 ani fără probleme.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.