Câinele meu este bucuria mea!

BlogPET - terapie, tratament cu animale de companie: ce este, cum sunt selectați și instruiți câinii.

PET - terapie, tratament cu animale de companie: ce este, cum sunt selectați și instruiți câinii.

Când vorbesc despre terapia cu animale de companie, ce înseamnă? Ce este? Să vedem ce este și cum se aplică această metodă în practică.

Terminologia, la fel ca metoda „terapiei cu animale de companie”, a fost folosită pentru prima dată de psihiatrul copilului american Boris Levinson la începutul anilor 1960 și PET - terapie, tratament cu animale de companie: ce este, cum sunt selectați și instruiți câinii.poate fi literalmente definit ca tratarea unei persoane bolnave cu sau folosirea animalelor domesticite.

Este o practică care își propune să susțină și să îmbunătățească rezultatele altor forme tradiționale de terapie. Terapia cu animale de companie beneficiază oamenii de comunicarea cu animalele. Aceste senzații sunt folosite pentru a promova sănătatea și a sprijini moralul persoanelor supuse unui tratament farmacologic sever sau pe termen lung în spital.

Relațiile cu animalele sunt, de asemenea, utilizate pentru a îmbunătăți moralul persoanelor vârstnice în azilele de bătrâni. Recent, terapia cu animale de companie a fost aplicată și copiilor și adolescenților, atât în ​​terapia psihologică, cât și pentru a promova dezvoltarea generală și creativitatea.

PET - terapie: de ce este ales cel mai des câinele?

Tratamentul cu animale de companie poate fi efectuat numai cu animale domestice: câini, pisici, măgari, iepuri, cai etc. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor se asociază cu alegerea unui câine. Acest lucru se datorează caracteristicilor comportamentale ale animalului.

Multe studii au arătat că un câine, prin natura sa, intuitiv, este mai bun decât alte animale pentru a recunoaște puterea superioară în raport cu acesta, păstrând în același timp personalitatea sa intactă. Predispoziția la învățare la câinii care recunosc un nivel ierarhic superior (fie că este un alt animal sau un om) explică de ce câinele a devenit simultan un tovarăș indispensabil și prieten al omului. Gândiți-vă la câinii polițiști, câinii ghizi etc.

Mai mult, reproducând diferite rase de câini, oamenii au încercat să cultive componente ale conformității umane, cum ar fi ascultarea și dependența, astfel încât probele rezultate să devină tovarăși ideali în viața lor. În unele cazuri, această lucrare a fost realizată mai bine decât în ​​altele.

Tratamentul animalelor de companie: care rase sunt de preferat

Lucrările de reproducere pentru anumite rase de câini, legate de caracteristicile genetice și comportamentale ale anumitor tipuri de câini, au dus în unele cazuri la PET - terapie, tratament cu animale de companie: ce este, cum sunt selectați și instruiți câinii.rezultate excelente. Câinii de rasă mare s-au dovedit a fi mai predispuși să interacționeze cu oamenii și sunt mai potriviți pentru o anumită slujbă.

Gândiți-vă la rasele de câini de vânătoare, acești câini sunt instruiți pentru a suprima sentimentul de apartenență la pradă, contribuind la dezvoltarea abilităților de cooperare cu o persoană și sociabilitate cu haita lor.

Din acest motiv, Labrodor Retrievers și Golden Retrievers pot fi identificați ca fiind cei mai potriviți pentru terapia cu animale de companie. Aceste rase de câini sunt, de fapt, mai predispuse să dezvolte aptitudinile de bază necesare pentru o muncă delicată, cum ar fi aceasta.

Caracteristicile care îi fac „câini ideali” pentru terapia PET sunt: ​​disponibilitatea de a interacționa cu oamenii și de a participa la activitățile zilnice ale proprietarului, abilitatea de a învăța, instinctul colectiv, curiozitatea naturală și jocul. În plus față de genetică, dimensiunea câinelui contează și, desigur, performanța câinelui în timpul programului de antrenament.

PET - terapie, unde și în raport cu cine este aplicată

Interacțiunea cu câinele ca metodă a găsit numeroase aplicații care sunt acum departe de obiectivele strict terapeutice. Câinii sunt folosiți și în PET - terapie, tratament cu animale de companie: ce este, cum sunt selectați și instruiți câinii.contexte educaționale, recreative, recreative, sociale și de promovare a sănătății. Din acest motiv, terapia cu animale de companie este utilizată în închisori, spitale și case de bătrâni, în instituțiile fondatoare de copii - grădinițe și școli.

În principiu, toată lumea poate beneficia de comunicarea cu un câine: copii, vârstnici, persoane cu dizabilități, pacienți psihiatrici. La urma urmei, animalul nu va condamna, nu va refuza, oferindu-se complet - stimulează zâmbetele, ajutând la socializare, crește stima de sine și nu are prejudecăți.

În compania ei, pulsul „pacientului” scade, iar anxietatea și frica dispar. În plus, PET - terapie, tratament cu animale de companie: ce este, cum sunt selectați și instruiți câinii.câinele promovează expresia deplină a emoțiilor și a sentimentelor, care în rândul oamenilor sunt adesea doar verbale, în timp ce la câine acest lucru se întâmplă și în „limbajul corpului” (coadă, etc.). Desigur, câinele este folosit nu doar ca instrument, ci folosește mai degrabă relația care apare între animal și persoana cu care interacționează.

Terapia cu animale de companie: cum să antrenezi un câine îngrijitor

Pentru ca un cățeluș să devină un câine terapeut, calea începe de departe:

  1. Ei efectuează cercetări genetice - căutând indivizi care să se potrivească cu temperamentul și trăsăturile comportamentale.
  2. Părinții sunt selectați cu grijă pentru a fi liberi de probleme de sănătate și defecte genetice.
  3. Monitorizați progresul sarcinii la un câine, stresul are un efect foarte negativ asupra puiilor.
  4. Dezvoltarea monitorizată utilizând amprentarea din primele zile de viață pentru a controla comportamentul agresiv la cățeluș, aceasta poate promova creșterea unui câine potrivit pentru terapia cu animale de companie.
  5. Când alegeți un cățeluș, folosiți teste.
  6. Socializarea timpurie este una dintre cele mai delicate etape de dezvoltare din viața unui câine.
  7. Educație și formare adecvată - viitorul „medic” trebuie să fie echilibrat și capabil să răspundă cu un anumit comportament la anumite comenzi și situații.
  8. Un set de experiență - un câine tânăr începe prin observarea a ceea ce se întâmplă în timpul PET - terapie, vizitează locurile în care se desfășoară și îi asociază cu sentimente pozitive.
  9. Se efectuează un test final - numai testul trecut va determina dacă câinele poate fi inclus în programul de terapie pentru animale de companie.

Care este testul final?

După finalizarea cursului adecvat de formare, câinele nostru va fi evaluat în funcție de abilitățile dobândite și comportamentale, asociat cu instructorul său.

Un câine excelent ar trebui să efectueze următoarele acțiuni:

- răspunde prietenos la abordarea unui străin;

- stai jos și lasă-te mângâiat;

- permiteți-vă să fiți examinat și îngrijit de un străin;

- umbla cu lesa;

- umblați printre un grup de oameni;

- executați comenzi de bază: stați, mințiți și așezați;

- abordare la comandă;

- reacționează calm la o întâlnire cu alte animale (în special cu câini);

- răspundeți calm la stimuli;

- dați ocazia să vă îndepărtați de instructor;

Dacă v-ați simțit deja cât de frumos este să vă întindeți lângă o minge curbată, un prieten pufos pe canapea, nu vă va fi dificil să înțelegeți cum câinii pot: vindeca, educa, ameliora suferința sau stimula starea psihofizică a unei persoane.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.