Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniDoberman

Doberman

Descriere:

Doberman numit întotdeauna un câine cu un temperament agresiv și periculos, dar aceasta este o rasă drăguță, care este puternic atașată de familia sa.

DobermanDacă credeți că această definiție este un fel de provocare, atunci răspunsul este nu, chiar nu este. Am auzit de nenumărate ori asta Doberman - unul dintre cei mai periculoși câini, pentru mulți acest câine este „nebun”, incontrolabil și crud.

Dar adevărul este că cei care pretind acest lucru sunt departe de realitate. Deci, este posibil să-l definim pe acest câine ca fiind adorabil și blând?

da, Doberman este un câine care se atașează de familia sa, vrea să facă parte din el și nu îl poți opri.

DobermanPrin stabilirea unei relații strânse cu stăpânul său, el își va da viața, dacă este necesar. Este foarte afectuos și răbdător cu copiii, cu care iubește să se joace și va proteja chiar și în timp ce se joacă. Are nevoie de un proprietar care să-l socializeze de la cățeluș, intenționat și încrezător în sine, astfel încât câinele cu temperamentul său excesiv să nu preia. Cu toate acestea, acest lucru trebuie făcut cu atenție și delicat, nu într-o manieră crudă.

Particularitatea acestui animal este că prietenul nostru Doberman imită foarte vesel tot ceea ce face stăpânul său. Poate că acesta este motivul pentru care, dacă au existat și rămân dobermani periculoși și agresivi, atunci întrebările despre comportamentul câinelui ar trebui mai degrabă adresate proprietarului.

Aceasta este o rasă de câini care are nevoie de o apropiere și un contact constant cu proprietarul său. Acesta nu este un câine, ci un membru cu drepturi depline al familiei.

DobermanDoberman în trecut, a fost folosit foarte eficient în armată, deoarece a adus destul de multe beneficii și a câștigat o experiență bogată, este folosit și astăzi ca câine de salvare și câine de căutare. Marinarii îl numesc „câinele diavolului”. Originea acestei porecle amintește de dezbaterea în curs de desfășurare cu privire la andocarea urechii și a cozii, atât la această rasă, cât și la câinii din alte rase. Astăzi este strict interzis dacă animalul este sănătos și va fi expus la expoziții.

Acesta este un câine care arată maiestuos, mândru și elegant, s-ar putea spune chiar ascet, ceea ce poate părea foarte ciudat dacă i se oferă neașteptat să joace, de exemplu, cu o minge. Jocul va fi nebun, se pare că câinele nu poate fi oprit, dar acesta nu este doar un câine bine crescut.

Rasa de origine germană, Doberman s-a născut în perioada 1850-1870 în Apolda, în actuala Turingia din Germania. Creatorul acestei rase, Friedrich Louis Dobermann, de la care, în plus, rasa și-a primit numele, a fost angajat în colectarea impozitelor. A fost o slujbă periculoasă (la acea vreme era cu adevărat periculoasă), îi plăcea să participe la spectacole de câini și își dorea cu adevărat să creeze o rasă care să combine calități precum curajul, dispoziția mândră și dragostea față de proprietarul său și un câine care în dreapta momentul ar trebui să se transforme într-un apărător puternic și redutabil.

DobermanRasele pe care le-a folosit pentru a crea Dobermann sunt numeroase și nu sunt cunoscute exact; Friedrich Louis Dobermann nu a păstrat nicio evidență a operei sale. Dar este sigur să spunem că punctul de plecare a fost cățeaua pinscher. Doberman a fost recunoscută ca o rasă în 1898, la patru ani după moartea creatorului său.

În timpul primului război mondial, dobermanii au fost folosiți de armata germană ca câini pentru a căuta răniții și dispăruții și pentru a păzi prizonierii. Astăzi este folosit ca un câine de căutare și salvare, iar în armată ca un câine de detectare a drogurilor și explozivilor, precum și ca un câine protector.

Este folosit și de pușcașii marini americani, care sunt poreclați Doberman „Câine diavol” din cauza asemănării urechilor cu coarnele, care sunt similare cu urechile, dacă sunt tăiate

Caracteristicile rasei

DobermanDoberman este un câine de rasă mare. Atletic și subțire - atletic, forma corpului este „pătrată”, unde înălțimea la greabăn corespunde lungimii corpului. Este un câine musculos cu un cap mic și ochi întunecați.

Nasul este pronunțat. Paltonul este satinat și strălucitor. Cea mai comună culoare este negru și maro.

Coada, dacă nu este ancorată, este subțire până la lungime medie, urechile naturale sunt lungi și căzute.

În ceea ce privește înălțimea, la bărbați este de aproximativ 55-80 cm, iar la cățele de aproximativ 50-70 cm. Greutatea este de aproximativ 35-40 kg. Pentru bărbați și 25-35 kg. Pentru cățele.

Speranța de viață:

DobermanSperanța de viață cu o îngrijire bună este de 8-11 ani.

Cardiomiopatia dilatată este una dintre cele mai frecvente patologii întâlnite la această rasă de câini. Se crede chiar că există o predispoziție genetică la această patologie, care poate scurta dramatic viața animalului nostru.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.