Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniPudel

Pudel

Patria - Franța.

Descriere:

Pudel, aceasta este o rasă de câine care poate deveni un tovarăș de neînlocuit în viață pentru orice persoană, fără excepție, se potrivește tuturor.

PudelCând vine vorba de rase de câini ideale pentru casă și familie, ne gândim inevitabil Pudel. La urma urmei, nu este una dintre cele mai reprezentative rase? Când ne amintim de el, ne apare în cap imaginea unui câine perfect îngrijit, mândru și încrezător în sine, poate chiar puțin arogant (Artemon din „Cheia de aur sau Aventurile lui Buratino”). Dar Pudel, cu siguranță nu un câine care poate fi admirat doar: este un câine ideal pentru a trăi împreună cu o persoană.

Un prieten excelent, atletic, ascultător, plăcut și vesel, va aduce dragoste și tandrețe nesfârșite unei familii care are norocul de a-și împărtăși viața cu el. Așa este el Pudel, acum să aruncăm o privire mai atentă.

Referință istorică.

Franța și Germania (traduse din germană „pudel” - puddeln, înseamnă „a stropi în apă”, în Franța se numește „caniche” - trestie, tradus „rață”) contestă originea acestei rase. Iniţial Pudel folosit pentru a vâna păsări de apă ca un câine armă. Strămoșii acestei rase au fost atât rase de ciobănesc, cât și de câini de vânătoare: Barbet, Maltese, Water Spaniels, Retrievers, Pointing Dogs și Greyhounds, din care a păstrat multe caracteristici, dar separate de ele în timp.Pudel

Imagini Pudel surprinsă în iconografia Evului Mediu târziu; Autorii secolului al XVII-lea menționează deja Pudel ca un câine care lucrează. Era un excelent câine de servire, care putea înota continuu în apă pentru a colecta rațe doborâte de vânători. Astăzi, apariția „stropirii în apă”, care în acele timpuri străvechi ar putea părea extravagantă sau lipsită de sens pentru mulți, reflectă destul de exact exteriorul recuperatorilor de astăzi.

Părul de pe picioarele din spate este scurt pentru a facilita mișcarea în apă; coada a fost lăsată lungă, astfel încât vânătorul să poată urmări vizual câinele, fără a-l pierde din vedere; haina a fost ținută mult timp în partea din față a corpului pentru a oferi o protecție termică mai bună pentru plămâni și inimă și pentru a proteja corpul de deteriorarea cauzată de ramurile tufișurilor.

La începutul secolului al XIX-lea, în Franța, multe dintre rase, datorită inteligenței și abilității lor de învățare, au evoluat în circuri; în același timp, au apărut primele populații de culori argintii și caise.

La sfârșitul secolului al XVIII-lea, în Spania, au început să fie folosiți ca câini de companie, a căror posesie era prestigioasă în rândul nobililor de atunci.

În același secol Pudel și-a găsit folosirea în armată, ca câine de căutare pentru găsirea soldaților răniți și furnizarea de comunicații. În acest caz, a fost folosit Pudelabilitatea unică de a învăța comenzi, precum și vioiciunea, rezistența și inteligența sa.

Pudel a fost recunoscut oficial de AKC (American Kennel Club) în 1887 și FCI (Federation Cynological International) în 1955.

In zilele de azi, Pudel cunoscută ca una dintre cele mai inteligente rase (doar în fața Border Collie) din comunitatea canină. Învață rapid, plin de viață și festiv, atent și activ, sociabil și energic, plăcut și amabil. Extrem de loial și afectuos, înclinația lui de a-i face pe plac stăpânului său este atât de puternică încât pregătirea sa se desfășoară într-un mod ușor și neforțat. Pudel dimensiunile mari tind să arate mai mult din caracterul lor decât „veri” mai mici.

Vorbind despre relația acestei rase cu proprietarul, putem spune că vorbim despre un câine fără contraindicații. Ideal pentru orice familie, se adaptează la toate situațiile de viață, atâta timp cât nu este izolat: este un câine care trebuie implicat activ în viața domestică. Lana sa este hipoalergenică și, prin urmare, este potrivită pentru persoanele cu alergii.Pudel

Evident, aceasta este o rasă care are nevoie de îngrijire constantă, de aceea este recomandat să nu o neglijăm. Periajul zilnic este suficient, dar ar trebui să țineți cont de faptul că poate fi necesară o îngrijire periodică profesională, mai ales dacă câinele va participa la spectacole. Avea Pudel fără substrat, deci nu varsă prea mult în casă.

Dacă există copii în familie, atunci alături de ei va fi jucăuș și plin de viață, dar în același timp delicat și nu va fi niciodată impulsiv, va deveni un tovarăș ideal pentru ei dacă copiii sunt învățați să respecte câinele.

În ceea ce privește colegii de câine, el este un câine foarte prietenos și foarte rar are probleme cu alți câini. Cu toate acestea, este încurajat să urmeze un curs de socializare bun, de preferință în timp ce este încă un cățeluș.

Pentru a rezuma, putem spune Pudel - rasă luminoasă și distractivă care se potrivește bine oricărei familii. Fie că este vorba de copii sau de bătrâni, acesta este un câine care știe întotdeauna să se comporte și să fie iubit pentru natura sa adorabilă. Îi place confortul (greu de imaginat Pudel, locuiesc în curte tot anul), precum și să joace jocuri și sporturi active: le place să meargă, să alerge, să înoate, să participe la odihna activă a proprietarului.

PudelDe obicei, această rasă este dobândită pentru a deveni un însoțitor fidel al familiei sale, dar datorită intelectului său puternic, este posibil să practici diverse sporturi cu ea, cum ar fi agilitatea, ascultarea etc.

Caracteristicile rasei:

Pudel - o rasă de câine de dimensiuni medii, cu o blană caracteristică, buclată sau cordonată. Înălțimea la greabăn a unei probe standard este de la 45 la 60 cm (cu o toleranță de 2 cm) și o greutate de aproximativ 22 kg. Are aspectul unui animal inteligent, mereu atent, activ și construit armonios, care dă impresia de eleganță și mândrie.

Capul trebuie să fie bine definit, fără greutate excesivă, dar și fără rafinament excesiv. Oprirea nu este foarte pronunțată. Ochii în formă de migdale negri sau maro închis; la indivizii maronii, pot fi chihlimbar închis. Urechile sunt destul de lungi, plate și rotunjite la capete.

Pudel poate fi negru, alb, gri, cais, maro sau argintiu. Pielea de culoare neagră, maro, cais, gri și roșu, trebuie pigmentată în armonie cu culoarea hainei; alb Pudelii pielea argintie este prețuită. Pentru toate culorile, nasul, buzele, gingiile, pleoapele, palatul, tampoanele trebuie să fie bine pigmentate.Pudel

Îngrijirea este permisă la expoziții: „leu”, „modern”, „tunsoare engleză”, „papi”.

Standardul rasei este același pentru cele patru dimensiuni, singura diferență fiind în mărime și greutate:

  • Jucărie - mai puțin de 28 cm.
  • Miniatură sau pitic - de la 28 la 35cm.
  • Mic - de la 35 la 45 cm.
  • Standard sau mare ("Royal") - de la 45 la 60 cm.

Vorbind despre „Royal”, merită să adăugăm că în Europa, fiind populară încă din secolul al XV-lea, Pudel pentru o lungă perioadă de timp a fost o rasă care putea fi deținută doar de familia regală, așa că și-a primit numele din apartenența la regalitate și nu pentru mărimea sa.

Speranța de viață:

Pudel - în general, o rasă puternică și sănătoasă, dar atunci când cumpărați un cățeluș, trebuie să vă asigurați că părinții săi nu au principalele patologii genetice la care rasa este susceptibilă:

  • Displazia articulației șoldului
  • Atrofia progresivă a retinei
  • Diferite tipuri de displazie
  • Boala Perthes - necroză aseptică a capului femural

Durata sa de viață, cu îngrijire adecvată și hrănire adecvată, variază de la 10 la 18 ani. Pudel - câini cu o viață extrem de lungă, dar trebuie luat în considerare faptul că câinii mari sunt mai puțin durabili decât câinii mici.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.