Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniAffenpinscher

Affenpinscher

Patria - Germania.

Affenpinscher - Este un câine domestic de origine germană, care încă nu este utilizat pe scară largă, în ciuda numeroaselor caracteristici care îl fac potrivit pentru compania adulților și a copiilor. Face parte din familia națională germană din grupul celor mai renumiți Pinschers și Schnauzers. Câinii din această rasă sunt cei mai mici din grupul lor.

AffenpinscherNumele rasei reflectă cu exactitate aspectul câinelui: Affenpinscher tradus din germană înseamnă „maimuță pinscher”. Acest câine mic are o față amuzantă, cu maxilarul inferior și bărbia proeminente, datorită acestei caracteristici, asemănarea externă cu o maimuță este evidentă. În ciuda faptului că germanii văd în el o asemănare cu o maimuță, francezii, care sunt, de asemenea, mari cunoscători ai acestei rase, poreclit Affenpinscher „diavol cu ​​mustață”.

Primele imagini ale strămoșilor Afenpinschers, dovedindu-și originea de lungă durată datează de la începutul anilor 1500. Albrecht Dürer i-a capturat într-o xilografie, în care sunt descriși ca niște câini de familie întinși pe perne în salonele doamnelor de la curte. Trebuie să spun asta în acele vremuri îndepărtate Affens erau foarte populari cu nobilimea.

Aceasta este o rasă străveche, dar pentru o lungă perioadă de timp au fost clasificate drept un pin pitic cu păr neted și numai în 1896 la o expoziție din Berlin Afenpinschers selectat ca o rasă independentă. În 1902, a fost înființată prima carte genealogică în clubul german, în care au fost prezentate 14 exemplare ale rasei aprobate.Affenpinscher

Affenpinscher - un câine care își exprimă devotamentul față de stăpânul său de o mare de dragoste. Are un caracter blând și blând. Dar nu credeți că „maimuța” este un câine inutil.

Această rasă are un instinct de vânătoare bine dezvoltat. Anterior, fermierii germani foloseau Afenpinschers pentru prinderea și exterminarea șobolanilor și șoarecilor în grânare, precum și a bucătăriilor și a hambarelor. În esență, au fost crescuți ca captori de șobolani. Astăzi această lucrare Affens nu performați ca fiind inutili, devenind un excelent câine însoțitor, dar câinele tot nu va omite să alerge șoarecele atunci când se întâlnește sau să se joace cu pisica, până când nu va primi o labă de la pisică pe fața lui drăguță. Și, de asemenea, această rasă de câini se caracterizează printr-o vocație și o dorință pasională de a urca tufișurile și sălbăticiile în căutarea mirosurilor familiare, care pot aduce o mulțime de probleme proprietarului, având în vedere lungimea și structura hainei.

În ciuda dimensiunilor sale mici, acest câine este un excelent paznic și protector. Fii liniștit, cel care încearcă să pătrundă în proprietatea proprietarului Affenpinscher, va fi foarte surprins. Mai ales dacă în acel moment gardianul și apărătorul în sine stăteau în poală (chiar le place să facă asta).

AffenpinscherÎn principiu, nu trebuie să ne așteptăm de la un străin Affena sentimentalism, pentru ei proprietarul este un obiect de iubire și închinare, pentru restul îl va trata cu suspiciune și neîncredere.

Affenpinscher perfect pentru rolul de paznic într-un apartament sau casă. În caz de pericol, el va ridica atât de mult zgomot cu lătratul său, încât atacatorii se retrag imediat. Deși este mic, este neînfricat, așa că proprietarul trebuie să învețe cățelușul „regulile bunei forme” încă din copilărie și, de preferință, într-un mod jucăuș.

Dacă nu este socializat de la o vârstă fragedă, atunci ca adult va deveni nerăbdător cu câinii mari sau alte animale mari care îi vin în cale. Și, în general, acest câine obraznic are o astfel de caracteristică, în timpul plimbărilor cu proprietarul pe stradă, de a se implica în toate certurile și luptele care pot apărea pe parcurs. Adevărat, el percepe lupta în sine cel mai probabil ca un joc și nu se așteaptă la multă agresiune de la el.

Pentru proprietarul său, Affenpinscher cu siguranță un partener și un partener excelent. El, justificându-și asemănarea cu un primat, consideră că este mai bine să nu pierzi din vedere proprietarul și fericitul „maimuță” care te urmărește oriunde te duci, fie că este vorba de un scaun confortabil sau de o alergare de dimineață în parc. Acești câini nu suportă singurătatea.

Iar proprietarii, la rândul lor, trebuie să ia în calcul un personaj jucăuș și plin de spirit. Affenpinscher. Distracția preferată a acestui câine în timpul liber din somn și mâncare se joacă.

Proprietarii ideali potriviți pentru acest mic animal vor fi o familie iubitoare care îi poate acorda aceeași atenție pe care este în măsură să o arate față de ei. Este un câine plin de viață și iubitor, care este potrivit pentru viața de familie cu copiii.Affenpinscher

Proprietari cu Affenpinscher știi: nu este mai amuzant să găsești un câine. Este un artist născut și îi va amuza neobosit pe toți membrii familiei sale. Acești câini au expresii faciale unice și sunt capabili să descrie astfel de expresii ale feței pe care oamenii nu pot decât să le întrebe.

Affenpinscher este un câine pitic, cu înălțimea de 23-28 cm și greutatea de 3-5 kg. Fizicul este proporțional, capul este rotund cu botul scurt. O caracteristică distinctivă a rasei este o maxilară inferioară ușor inversată, care conferă câinelui un aspect nemulțumit și, în același timp, amuzant. În același timp, standardul spune că nu ar trebui să existe nasul snub, nasul ar trebui să fie drept. Nasul și buzele sunt negre. Ochii sunt rotunzi, dar nu conveși, întotdeauna de culoare închisă, așa cum se prevede în standard. Învelișul este grosier și gros, nici moale, nici matasos. Standardul rasei preferă culoarea neagră, dar negru cu gri, negru și cafeniu, precum și gri, roșu, multicolor etc. Culoarea albă și petele albe mari nu sunt permise.

AffenpinscherCe ar putea fi un punct slab Affenpinscher - aceștia sunt ochii. De fapt, îngrijirea și igiena ochilor ar trebui să fie o prioritate pentru animalul dvs. de companie, pentru a vă păstra cățelușul să nu sufere. Părul lung de pe față duce la stimularea ruperii excesive.

Este imperativ ca acesta să fie bine periat zilnic pentru a îndepărta tot părul nedorit și pentru a evita nodurile pe părul de lungime bună, chiar și pe față. Cu toate acestea, ar trebui să fii pregătit pentru boli ale dinților, articulațiilor, glandei tiroide.

Speranța de viață, cu îngrijire și hrănire adecvate, 12-14 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.