Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBull terrier

Bull terrier

Patria - Marea Britanie.

Descriere:

Bull terrier Este o rasă de câini care își are originea în Marea Britanie și este cunoscută în întreaga lume astăzi. A fost special creat pentru lupta cu alte animale: momeală de șobolani, hamsteri și tauri, dar în primul rând, acum interzisă, lupte cu câini. Bull terrier poate fi descris într-un singur cuvânt - „gladiator”: acest lucru se datorează fizicului său puternic, precum și pentru curajul său înnăscut.

Bull terrierCurent Bull terrier provine de la Bull Terrier, creat în Marea Britanie în secolul al XIX-lea, prin încrucișarea Bulldogului englez vechi cu alte rase de terieri. Din cauza lipsei standardelor de rasă Bull terrier și Terrier, a existat o împărțire în două rase mai mici: Bull terrier și Staffordshire Bull Terrier.

În jurul anului 1850, un crescător și iubitor de rase de câini de luptă numit James Hinks a început să lucreze la reproducere Bull terrier, încrucișându-l cu Bulldogs și English White Terrier - o rasă arhaică, acum dispărută.

Născut în 1962, așa cum îl putem numi astăzi, primul real Bull terrier, cățea numită Old Puss. De la prima prezentare la spectacolul Cremorne din Chelsea, realizată de Hinks, rasa a avut succes și reproducerea a continuat prin încrucișare Bull terrier cu alte rase, inclusiv buldogul englez și chiar destul de ciudat, Bull terrierDalmatian pentru a-și spori eleganța și agilitatea. Prima recunoaștere oficială a rasei a avut loc în 1933.

Culoarea originală a blănii rasei era complet albă, dar acești câini au de obicei probleme de sănătate. La începutul secolului XX, Ted Lyon prezintă o versiune color Bull terrier datorită încrucișării indivizilor albi cu Staffordshire Bull Terriers.

Bull terrier de culori diferite (în special tigrate) au fost recunoscute ca distincte de AKC în 1936, în timp ce au devenit parte a rasei abia în anii '50.

Deşi Bull terrier a fost creat ca un "războinic" cu calități de luptă de neegalat pentru a participa la lupte nemiloase și sângeroase în ring cu alți câini, în timp ce lupte ilegale, James Hinks însuși a dorit să obțină în primul rând un câine - un tovarăș.

Bull terrierÎn mod ciudat, a reușit. Acum putem spune cu încredere că a lui Bull terrier a devenit proprietarul calităților excelente inerente tuturor raselor care au participat la crearea sa. Aceasta este o rezistență de neegalat, curaj, reacție rapidă, fălci puternice, formă fizică unică și maniere ale unui intelectual.

Așa cum v-ați putea aștepta, combinația armonioasă a acestor abilități a făcut Bull terrier mult mai fermecător. Printre facultățile și studenții de la Universitatea Oxford, era considerat un semn al bunelor maniere să ai alb Bull terrier.

Mai târziu, rasa s-a extins cu adăugarea unui exemplar „în miniatură”, care a fost recunoscut în 1939.

„Luptătorul” nostru Bull terrier - o rasă de câine înzestrată cu mare curaj și curaj, dar în același mod este înzestrată cu sensibilitate.

Bull terrier câine curajos, activ și plin de viață. De asemenea, în comparație cu alte rase terrier, este mai calm. Se adaptează cu ușurință la viața de familie. aceasta Bull terrierun câine căruia îi place să socializeze cu oameni sau cu alți câini.

Necesită multă activitate fizică în timpul zilei, care este apoi restabilită cu perioade lungi de somn (dacă este un cățeluș, poate dormi chiar și jumătate din zi) și odihnă. Dacă îl ducem în parc, nu va fi genul de câine care urmărește mingea. Bull terrier este un câine foarte expresiv care uneori ia posturi cu adevărat ciudate.

Bull terrier un câine care își ascultă stăpânul și învață suficient de repede. Nu este dificil de antrenat, dar ar fi indicat să-l recomandați unei persoane destul de stricte, care are experiență cu câini pretențioși și serioși. Acest lucru se datorează faptului că este un câine cu un temperament puternic și este necesar să îi insufle rapid anumite reguli de comportament și să-l facă să înțeleagă cine este șeful. În caz contrar, riscați să vă faceți „dureri de cap”.

Bull terrierTrebuie să ne amintim că acesta este un câine care a fost folosit inițial pentru luptă și, de aceea, ar trebui să fie socializat încă de la o vârstă fragedă, când este încă un cățeluș, atât în ​​raport cu oamenii, cât și cu ceilalți câini. Dacă se obișnuiește cu acest tip de comunicare, va fi întotdeauna puțin precaut cu străinii, dar nu va fi niciodată agresiv, în timp ce iubește să se joace cu alți câini.

Bull terrier poate deveni un excelent câine de pază, fiind în același timp foarte loial în primul rând proprietarului său și familiei sale în care trăiește. Aceștia sunt câini care se atașează foarte mult de familie și uneori pot deveni chiar puțin posesivi.

Ei pot dezvolta relații excelente cu copiii, dacă atât el, cât și spațiul său personal sunt respectate. Cu toate acestea, este recomandat controlul parental, mai ales în cazul copiilor destul de mici, deoarece aceștia pot deveni impulsivi în timp ce se joacă.

Dacă nu este instruit corespunzător ca un cățeluș, poate avea probleme minore cu comportamentul distructiv. Fii sigur că este, fără îndoială Bull terriero va arăta în raport cu mobilierul și obiectele care se întâlnesc în calea sa. În ciuda acestui, Bull terrier este un câine ideal pentru viața de apartament, și pentru că, în general, este un câine destul de leneș căruia îi place să doarmă.

De aceea, Bull terrier pentru a menține forma normală, aveți nevoie de exerciții fizice și stres (cel puțin o oră pe zi).

Ultimul aspect care trebuie acordat atenției este achiziționarea unui cățeluș de rasă Bull terrier!

Am spus că, în ciuda reputației sale stabilite ca un câine vicios și a experienței sale de luptă din trecut, Bull Terrier este de fapt un câine foarte liniștit și calm. Este ușor de antrenat, este foarte ascultător și devotat stăpânului său.

Bull terrierCu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că toți crescătorii acestei rase folosesc doar astfel de câini pentru reproducere și nu există animale periculoase printre ei, prin urmare, dacă decideți să-l aveți acasă, ar fi bine să obțineți un cățeluș de la o creșă de încredere sau de la crescători de încredere. atunci acest lucru vă va oferi încredere atât în ​​sănătatea fizică, cât și în cea psihologică a animalului dvs. de companie, în plus, puteți verifica condițiile în care a fost ținut.

Dar să ne amintim, și nu doare niciodată, să repetăm ​​destule ori că, deși unii câini pot avea un temperament puternic, asta nu înseamnă că sunt răi. Numai un stăpân rău își face câinele rău!

Caracteristicile rasei:

Bull terrier este o rasă de dimensiuni medii. Are o structură musculară, robustă și puternică. Gâtul este lung și corpul este rotunjit. Spatele este scurt, iar nasul este lat și negru. Trăsătura caracteristică a acestei rase este capul său oval și plin, care îi conferă un aspect feroce, dar, în orice caz, foarte inteligent.Bull terrier

Ochii sunt mici și triunghiulari. Coada este scurtă și așezată jos. Urechile sunt mici, subțiri și drepte, dar nu sunt îndreptate înainte. Blana este scurtă, grosieră și foarte groasă. Putem găsi Bull Terrier în patru variante de culoare: alb, galben, colorat (unde negru sau maro domină peste alb), tricolor (unde negru și maro domină peste alb).

În ceea ce privește greutatea, standardul nu oferă restricții, dar este de aproximativ 28-30 kg. Pentru bărbați și 22-24 kg. Pentru cățelele cu înălțimea de 53-56 cm. Există două tipuri ale acestei rase, în funcție de mărimea lor:

  1. Bull terrier (dimensiune normală, asta am descris)
  2. Miniatură bull terrier („versiunea sa redusă”)

Speranța de viață:

Acesta este un câine robust, musculos și foarte puternic. Nu au fost găsite patologii specifice. Există 4 tipuri de culoare: alb, tigrat, colorat și tricolor. Având o haină scurtă, fără un substrat, nu pot locui afară.

Bull terrierBull terrier, are o durată de viață cu îngrijire adecvată, aproximativ 10-12 ani, dar dacă câinele este sănătos, poate trăi și mai mult. Acesta este un câine robust, care de obicei nu are probleme de sănătate. Cu toate acestea, descendenții trebuie verificați pentru a exclude surditatea congenitală la pui, care afectează aproximativ 2% din câinii din această rasă și, în cazul Bull terrier-albino, acest procent poate crește la 20.

Deși acesta este un câine în general sănătos, trebuie remarcat faptul că este complet alb Bull terrier adesea mai susceptibile și sensibile la alergii și dermatite.

Ultimul punct la care trebuie să acordați atenție este hrănirea corectă a câinelui. Așa cum am scris mai sus, acesta este un câine destul de leneș și, cu o alimentație excesivă și un stil de viață sedentar, riscă să câștige excesul de greutate cu toate consecințele care rezultă.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.