Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniAkita Inu

Akita Inu

Patria - Japonia.

Descriere:

Rasa de origine japoneză, Akita Inu considerat un simbol al loialității și originalității: acesta este un câine de natură sensibilă intelectuală.

Akita Inu o rasă de câini foarte veche de origine japoneză. Aparține tipului de câini Spitz (în țara soarelui răsărit este cea mai mare rasă din acest tip), cum ar fi un husky sau un laika.

În timp ce în Japonia, în prefectură Akita nu existau câini de vânătoare sau de luptă mari. În regiunea Odate se naște o rasă numită "Akita Matagi", care este folosită în principal pentru vânătoarea ursului.

Între 1630 și 1870, această rasă a început să se antreneze în lupta câinilor și în încrucișarea cu câinii de luptă Tosa și Mastiff.

Strămoșii săi provin din nordul provinciei Akita în Japonia, unde locuiau în zone montane sau rurale, erau folosiți mai întâi ca câini de vânătoare și apoi și ca câini de luptă și de pază. A existat o perioadă istorică în care numai aristocrații puteau să reproducă acești câini.

Astăzi, în țara de origine, această rasă este considerată un patrimoniu istoric supus conservării și protecției. Japonezii numesc acest câine „Comoara Japoniei”.

În Japonia, această rasă este considerată un simbol al loialității și demnității, două cuvinte care descriu perfect Akita. Mai mult, Akita Inu este inteligent, loial, ascultător și curajos, cu un puternic instinct de apărător, capabil să protejeze proprietatea și familia lor.

Natură Akita Inu complex și variază de la un câine calm, loial și demn la blând, plăcut, sensibil și inteligent. Este, de asemenea, cunoscut ca un câine care nu latră prea mult. Cu străini, se comportă foarte detașat și, din acest motiv, pare rece și maiestuos, sau mai bine zis retras.

Natura lui este să facă totul cu măsură, mai ales cu oameni pe care nu îi cunoaște, așa că ar trebui tratat cu grijă și respect. Bărbații tind să tolereze slab alți câini, în special câinii de același sex și, prin urmare, catelul trebuie să fie instruit de la o vârstă fragedă, astfel încât, în viitor, să poată comunica atât cu câinii, cât și cu oamenii fără probleme. Cu familia sa, inclusiv copiii, se arată foarte frumos, păstrându-și în același timp măreția și demnitatea.

Akita - inu poate locui într-un apartament, dar nu prea mic având în vedere dimensiunea câinelui. Dacă există alte animale în casă, acestea trebuie introduse foarte calm pentru a evita gelozia și pentru a da timp să se obișnuiască unul cu celălalt. Rasa este considerată agresivă de unii oameni, dar acest lucru este îndoielnic.

Acesta nu este un câine obișnuit și o familie care ia un cățeluș Akita, trebuie să cunoască caracteristicile acestei rase (în special copiii) pentru a respecta câinele și a nu interfera cu ea când mănâncă sau doarme.

În mod istoric, rase de câini Akita folosit atât pentru păzire, cât și pentru vânătoare. Curios că în timpul vânătorii Akita o face practic în tăcere. Ca un câine de pază, este folosit de poliția japoneză pentru a supraveghea prizonierii din închisori.

De asemenea, sunt folosiți ca câini de salvare și de lucru. Din păcate, din punct de vedere istoric, au fost crescuți și ca câini de luptă.

Proprietarul ideal al Akita Inu ar trebui să știe în primul rând despre caracteristicile de bază ale rasei și să o iubească cu adevărat cu toate punctele forte și punctele sale slabe. Dacă ar exista o gazdă ideală, el ar fi cu siguranță o persoană iubitoare, senină, calmă și întreagă. Având în vedere acest lucru, scopul predării puiilor este de a explica cine este liderul.

Deoarece câinele are o tendință naturală și instinctivă de a menține ordinea în haita sa, este de asemenea necesar un comportament adecvat. Acest lucru este important, deoarece este vorba despre un câine care este independent și autoritar.

Cei care decid să cumpere Akitu, ar trebui să știe că își asociază viața cu un câine excepțional, puternic, inteligent și înclinat să-și dovedească superioritatea față de ceilalți câini, dar el va fi și bun și loial. De asemenea, nu trebuie să fii niciodată crud, ci răbdător, autoritar și afectuos.

Primul lucru pe care îl veți observa dacă aveți Akita Inu, asta varsă de două ori pe an. Aceasta nu este doar o schimbare a hainei, este o schimbare a „hainei”, când câinele rămâne aproape gol, dar în curând haina devine din nou frumoasă și sănătoasă.

Această rasă a riscat dispariția de două ori în istorie. Primul se datorează izbucnirii rabiei în Japonia și al doilea în timpul celui de-al doilea război mondial, când câinii au fost uciși pentru a hrăni populația. Această rasă făcea parte din familia regală și numai aristocrația o putea păstra Akitu. Se credea că aceasta este adevărata nobilime, exista chiar un vocabular pentru a vorbi cu el.

În ultimii ani, Akita Inu a devenit o rasă populară datorită filmului din 2009 Hachiko Is The Most Loyal Friend cu Richard Gere în rol principal. Filmul a atras atenția vestului asupra rasei și de atunci cererea pentru acești câini a crescut.

În Japonia cățelele Akita erau câinii care îngrijeau și protejau copiii când nimeni nu era acasă. În prezent, este încă un obicei în Japonia să oferiți o figurină Akita la nașterea unui copil ca o dorință pentru o viață fericită și sănătoasă.

Întrucât aceasta este o rasă de câini destul de teritorială, de protecție, independentă și îndrăzneață, nu este ușor să-i facem pe câinele nostru, în special un bărbat, să înțeleagă că ar trebui să se comporte bine cu alți câini.

Știind acest lucru, proprietarul trebuie să înțeleagă că catelul Akita din copilărie trebuie să comunice cu alți câini pentru a învăța să accepte alți câini. Este important să ne oprim la această socializare cel puțin un an. Aceasta este singura modalitate de a face câinele dvs. să crească echilibrat și sociabil, învățând oameni, obiecte și alți câini.

Adăugăm că această rasă este sensibilă: îi place să fie răsfățată, îi place să primească complimente, dar nu îi plac ordinele și impunerea.

Face ceva dacă vrea, altfel uită, nu-l poți convinge. Acesta nu este un câine care este pregătit necondiționat să asculte, dar dacă reușești să o învingi și te îndrăgostești de tine însuți, ea te va urmări pentru tot restul vieții.

Este foarte greu să-i obții admirația, cei care reușesc sunt norocoși.

Caracteristicile rasei:

După cum sa menționat deja, acesta este un câine mare, masculi 64 - 70 cm, cățele 58 - 64 cm, cântărind de la 30 la 50 kg.. „Urazhiro”), turtit cu „urazhiro” alb, alb (fără pete). Caracteristicile fizice sunt similare cu cele ale Spitzului asiatic: înalt, robust, bine proporționat. Haina este dreaptă și dură pe spate, cu un strat moale și foarte dens, coada este atașată înaltă, mai groasă, cu un strat mai lung.

Speranța de viață:

Akita Inu nu are probleme speciale de sănătate, este puternic și muscular, cu o speranță de viață cu îngrijire adecvată, în medie 13 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.