Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCiobanesc german cu păr lung

Ciobanesc german cu păr lung

CÂINE CIOBĂNESC GERMAN

Descriere:

Ciobanesc german cu părul lung, o rasă tânără este suficientă, dar poate cea mai folosită și populară rasă din lume. Este o rasă de ciobanesc german și a devenit o rasă separată în decembrie 2010.

Versatilitatea sa a făcut posibilă găsirea unei aplicații practice în multe domenii. O cunoaștem ca un câine care slujește în forțele de ordine, armată, vamă, ca un câine-ghid pentru nevăzători, ca un câine folosit de salvatori pentru a găsi oameni dispăruți și nu trebuie să uităm că este o celebră vedetă de film.

Ciobanesc german cu părul lung câine foarte ascultător și conform în relațiile cu copiii. Aceasta este o rasă de câini foarte echilibrată, cu nervi puternici. Ea trebuie să fie socializată încă din vârsta „tandră” și să fie stimulată constant. Nu este potrivită pentru proprietarii neexperimentați, deoarece, în ciuda ascultării sale impecabile, are nevoie de un stăpân puternic.

Așa cum am menționat mai sus, deși Ciobanesc german cu părul lung - una dintre cele mai faimoase și populare rase de câini din lume, dar și o rasă foarte tânără, cu puțin peste o sută de ani.

Conform clasificării standard a FCI (Federația Cinologică Internațională), aceasta aparține grupului de câini de turmă și vite și este folosit ca câine de serviciu multifuncțional.

După cel de-al doilea război mondial, când tot ce ține de caracterizarea „germanului” a fost tratat extrem de negativ, au încercat să definească câinii ciobani ca „alsacieni”. Numele câinelui de oaie alsacian nu a reușit însă să se stabilească.

În plus, la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, evenimentele unei perioade istorice caracterizate prin apariția a două blocuri economice și politice s-au reflectat în selecția ciobanilor germani.

În primul bloc occidental, acești păstori au devenit o rasă foarte populară și dorită în familiile obișnuite, în primul rând datorită publicității și succesului în filme și la televiziune.

Cererea crescută i-a determinat pe crescătorii întreprinzători să aleagă animale care erau mult mai atractive din punct de vedere comercial, fără a ține cont de temperamentul și performanța lor. Această tendință a dus la apariția a două tipuri de câini destul de diferite, începând din anii 1970: munca și spectacolul.

În cel de-al doilea bloc din est, selecția a fost efectuată în principal în RDG și în Cehoslovacia, iar activitatea sa concentrat în principal exclusiv pe dezvoltarea și consolidarea calităților de lucru.

Acești câini ciobănești erau câini caracterizați printr-un caracter puternic și destul de agresiv și se distingeau prin abilități excelente de lucru ca câini de serviciu, căutare și salvare.

Cele două tipuri de câini erau foarte diferite, atât de mult încât astăzi putem vorbi despre două rase, aproape diferite.

Primul celebru istoric „alsacian” a fost în 1899 un câine pe nume Horand von Grafrath. La sfârșitul secolului al XIX-lea, căpitanul de cavalerie Max Emil Frederick von Stefanitz intenționa să obțină o rasă de câini, de structură medie, puternică și cu mușchi puternici, care să îmbine calitățile de performanță excelentă, controlabilitate și adaptabilitate atât la oameni, cât și la orice condiții de existență.

La prima vedere, ideea a fost aproape nebună: creșterea câinilor asemănători lupului, Stefanitz a dorit să obțină o rasă universală în care să se combine calități incompatibile. Dar era încrezător că un câine asemănător unui lup îi poate oferi viitoarelor descendenți un potențial genetic optimist.

Căpitanul nu s-a înșelat, Grafrat s-a dovedit a fi aproape alegerea ideală pentru obținerea rasei originale, în plus, a devenit un producător de înaltă calitate. Împărțindu-l cu câini ciobănești din alte regiuni ale Germaniei, cum ar fi Franconia, Württemberg și Turingia, a obținut în opinia sa cățelușul ideal, pe care l-a numit Hector von Schwaben. Hector a devenit fondatorul principalelor trei linii de câini ciobani „alsacieni”: Beowulf, Pilot și Heinz. Din acest moment istoric, noua rasă s-a format în canalul conturat de Frederick von Stefanitz și a câștigat o mare faimă.

Din activitatea reproductivă a acestor câini, au început să apară semne care să caracterizeze ulterior această rasă.

Primul standard, câinele ciobanesc german, a fost elaborat și aprobat la 28 iulie 1901. La câțiva ani de la înscrierea oficială pe lista raselor de câini, a fost redenumită pentru prima dată „Ciobanesc alsacian”.

Motivul acestei redenumiri a fost același „spirit anti-german” care a crescut în toată Europa. Mai ales în Anglia și Franța, au încercat să evite să dea nume unor lucruri și animale care ar putea aminti de originea germanică.

Ciobanesc german cu părul lung în Europa este adesea numit „câine polițist” și acest lucru nu este întâmplător.

Prima experiență de serviciu în poliție, acești câini au primit-o în 1906 în Germania, după ce au intrat în serviciul a șase exemplare deja antrenate. Această inițiativă a avut un succes atât de mare încât agențiile de aplicare a legii din toate țările europene și din Statele Unite au început să le folosească în munca lor.

Azi, Ciobanesc german cu părul lung utilizat pe scară largă de ofițerii de poliție din întreaga lume pentru detectarea drogurilor și controlul revoltelor. Serviciile de protecție civilă folosesc acești câini pentru a salva persoanele prinse în dărâmături și ca câini îndrumători pentru orbi.

Să nu uităm de utilizarea frecventă a acestor câini ciobănești la cinema.

Se pune întrebarea, cum a meritat această rasă o asemenea dragoste și recunoaștere în întreaga lume.?

Păstor german cu părul lung un câine extrem de inteligent, care arată o mare loialitate față de stăpânul său. Dar este un câine care are nevoie nu numai de compania constantă a proprietarului, ci și de stimulare constantă.

Este loială și încrezătoare, curajoasă fără limite. Rareori este nervoasă sau agresivă, dimpotrivă, are un caracter foarte echilibrat și nervi de oțel. Acesta este un câine foarte ascultător, dar asta nu înseamnă că, dacă este necesar, nu își va putea apăra proprietarul sau casa fără o comandă.

Socializează catelul Ciobanesc german cu părul lung este necesar de la o vârstă fragedă, oferind posibilitatea de a comunica cu lumea exterioară și cu alte animale, așa că ar trebui să fie adesea pe stradă. Plimbările frecvente sunt, de asemenea, esențiale pentru creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a unui câine tânăr. Acesta este un câine de companie excelent nu numai pentru adulți, ci și pentru copii.

Ca un câine versatil, cu o înclinație incredibilă de a lucra, răspund bine la comenzi și acest lucru îi face adecvat, așa cum am văzut, pentru utilizare în diverse domenii.

Cu toate că Ciobanesc german cu părul lung incredibil de ascultător, acesta nu este un câine începător! Are nevoie de un proprietar bun, dar destul de ferm și decisiv, care să aibă experiență în manipularea câinilor de serviciu, pentru că, dacă el nu este bine pregătit, el va fi cel mai probabil expansiv față de câine și este puțin probabil să poată crește un însoțitor devotat, loial și harnic.

Caracteristicile rasei:

Ciobanesc german cu părul lung este o rasă de câine mare, cu un sistem muscular bine dezvoltat. Capul este în formă de pană, ochii sunt migdale, expresivi, doar de culoare închisă. Ele reflectă inteligența dezvoltată a câinelui.

Înălțimea medie la greabăn pentru bărbați variază de la 62 la 68 cm, cu o greutate de 30 până la 45 kg. Cățelele au o înălțime de 55 până la 63 cm și o greutate de 22 până la 36 kg.

Urechile au formă triunghiulară, drepte și orientate înainte. Fălcile și dinții sunt puternici și bine musculați.

Coada este destul de groasă, baza osoasă este susținută de diferite fascicule musculare, ceea ce permite câinelui să efectueze o serie întreagă de mișcări diferite și să manevreze cu succes. Prin poziția cozii, puteți înțelege starea emoțională a câinelui. Stratul de duritate medie, destul de moale, de lungime medie cu un substrat abundent.

Acești câini de oaie sunt de obicei negri cu marcaje maroniu roșiatic, dar vin și complet negru sau gri.

Speranța de viață:

Ciobanesc german cu părul lung, rasa de câine suficient de puternică.

Cele mai frecvente patologii sunt displazia congenitală a articulațiilor șoldului și cotului. Cu o îngrijire bună, hrănire corectă și echilibrată, acești câini trăiesc în medie 11-13 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.