Câinele meu este bucuria mea!

BlogDe ce câinii se tem de a fi singuri: 4 forme de stres au câinii atunci când se separă de proprietari

De ce câinii se tem de a fi singuri: 4 forme de stres au câinii atunci când se separă de proprietari

Anxietatea de separare a prietenilor noștri cu patru picioare ar trebui probabil privită ca un simptom al unei tulburări subiacente, mai degrabă decât ca un diagnostic, iar înțelegerea cauzei subiacente poate fi cheia unui tratament eficient, sugerează noile studii de comportament la animale.

Nu este un secret faptul că un număr destul de mare de proprietari de animale de companie se confruntă cu probleme în comportamentul câinilor lor, lăsându-i singuri acasă. Adesea, un astfel de comportament duce la distrugerea obiectelor de uz casnic, urinarea sau defecația în casă, sau lătratul foarte puternic și adesea, proprietarul câinelui justifică acest comportament prin „teama de separare”, deoarece câinele începe să se comporte astfel doar atunci când este singur, chiar dacă nu prea lung.

Metodele de corectare a acestui comportament sunt de obicei menite să ajute câinele să depășească durerea separării, dar cercetările au indicat că abordarea diferitelor forme de tulburare de comportament este un element mult mai important al problemei.

Cercetătorii în comportamentul animalelor au identificat acum patru forme majore de tulburare de anxietate și consideră că specialiștii în comportamentul animalelor ar trebui să vadă aceste cauze fundamentale ca fiind o problemă care necesită tratament, mai degrabă decât tratarea „anxietății de separare” ca diagnostic.

Oamenii de știință au reușit să identifice patru forme principale de stres pe care câinii le experimentează atunci când sunt separați de stăpânii lor:

  1. Concentrându-se pe a scăpa de ceva în casă
  2. Dorința de a ajunge la ceva în afara casei
  3. Răspuns la stimuli externi (zgomot străin) sau evenimente
  4. Forma plictiselii.

Înainte de studiu, se credea că anxietatea de separare include simultan patru forme de stres ca o afecțiune, adică mai simplu - „câinele suferă de separarea de proprietar” și apoi, pentru a corecta comportamentul, s-au concentrat pe dependența animalului de proprietar și pe modul în care cum să facă relația lor mai independentă.

Cu toate acestea, noi cercetări au indicat că sentimentele de separare ale câinelui de stăpânul său ar trebui să fie privite într-un spectru mai larg. De exemplu, când vedem că câinele nostru are o tulburare intestinală, înțelegem că afecțiunea poate avea multe cauze și poate lua forme diferite, astfel încât atât evaluarea, cât și tratamentul ar trebui să fie mult mai vizate.

În cazul în care câinele dvs. se îmbolnăvește din cauza înghițirii unui obiect care nu este comestibil, atunci tratamentul va fi complet diferit decât dacă ar fi contractat infecția. O problemă poate necesita intervenție chirurgicală, iar alta poate necesita tratament cu antibiotice.

Identificarea unei probleme la un câine care prezintă un comportament distructiv, urinează sau defecă în casă sau latră foarte tare când este lăsat singur, deoarece sentimentul de separare nu este pe deplin corect. Acesta este începutul procesului de diagnosticare, nu diagnosticul final. Noile cercetări au arătat că frustrarea în diferitele sale forme se află în centrul problemei și este necesar să înțelegem diversitatea acesteia dacă dorim să găsim calea corectă de a rezolva problema.

Această lucrare a arătat că diferite stări emoționale se combină pentru a induce un comportament problematic la câine. În timp ce acest lucru este cauzat inițial de absența proprietarului, comportamentul nedorit apare dintr-o combinație a tuturor factorilor care pot include elemente ale caracterului unui câine, tipul de relație pe care îl are cu proprietarul și modul în care interacționează.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.