Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCâine ciobanesc caucazian

Câine ciobanesc caucazian

CÂINE DE PĂSTOR CAUCASIAN

Rusia, Caucaz.

Descriere:

Unii experți susțin că Câine ciobanesc caucazian a moștenit două personalități: prima este liniștită și calmă, datorită căreia se integrează perfect în familie, chiar dacă nu este niciodată un câine excesiv de plăcut și are întotdeauna nevoie de respect pentru spațiul său personal, iar cealaltă este agresivă și feroce, ceea ce va răsturna pe oricine o amenință sau familia ei.

Câine ciobanesc caucazian câinele este mare, musculos, puternic, hotărât, nu se teme de nimeni sau de nimic. Acesta nu este un câine pentru toată lumea, deoarece atunci când îl antrenezi trebuie să fii întotdeauna atent să nu arăți cruzime și agresivitate față de el. Ea va reacționa în consecință. Acesta este un câine care nu trebuie cucerit, dar ar trebui considerat un însoțitor, un prieten.

Proprietarul „caucazianului”, cu fermitate și consecvență, trebuie să stabilească o relație cu el pe încredere și respect reciproc. Acesta este singurul mod de a fi sigur că va deveni devotat și atent față de familia sa. Acesta este un câine cu adevărat frumos, cu multe calități excepționale, dar are nevoie de cineva care are dorința și capacitatea de a o dezvălui în toate nuanțele.

Istorie Câine ciobanesc caucazian este încă neclar și se află în centrul a numeroase discuții. Nu există nicio dovadă scrisă a originii ei. Teoria cea mai credibilă este că câinele ciobanesc caucazian provine din încrucișarea diferitelor rase de câini care au trăit pe vastul teritoriu al Caucazului, inclusiv în republicile Armenia, Azerbaidjan, Georgia și Rusia, au fost folosite pentru a proteja animalele de hoți și prădători și de pe care a moștenit-o haina și forma botului.

Reproducerea și selecția acestei rase a început în fosta Uniune Sovietică cu scopul de a obține animale de lucru care ar putea fi folosite ca gardieni la granițe și în structuri militare. Selecția făcută a permis acestei rase de câini să consolideze anumite caracteristici precum puterea fizică, siguranța, curajul, auzul bun, rezistența excelentă la condiții climatice dificile și curajul.

Ca o rasă, Câine ciobanesc caucazian a fost recunoscut în anii 50 în Rusia și în anii 80 de către FCI. Primele exemple ale acestei rase de câini au oferit o asistență valoroasă armatei regelui, deoarece datorită învelișului gros și impermeabil au putut rezista condițiilor climatice dure.

Prima recunoaștere oficială a acestei rase de câini datează din 1952. Acesta este anul în care reprezentanții republicilor din fosta Uniune Sovietică s-au adunat pentru a întocmi o listă de rase în regiunile lor și a le selecta pe cele care vor fi utilizate în practică. Câțiva ani mai târziu, a fost creată prima școală pentru dezvoltarea rasei.

În general, această rasă a păstrat până astăzi acele calități care au fost întotdeauna principalele sale caracteristici încă de la începuturile sale. Răspândirea în Europa a avut loc după 1970, în special în Germania și Olanda.

Caracteristicile rasei:

Câine ciobanesc caucazian face parte din rasele mari de câini. Înălțimea pentru cățele variază de la 67 la 70 cm, cu o greutate de aproximativ 45 kg, în timp ce la bărbați, înălțimea este de aproximativ 72-75 cm, cu o greutate care poate depăși cu ușurință 50 kg.

Are o structură foarte puternică, cu o structură osoasă bine dezvoltată și puternică. Trunchiul este lat, membrele sunt drepte și exprimă forță, precum și agilitate. Capul este mare și puternic, cu o frunte largă și plină.

Nasul este întunecat și iese în evidență pe botul scurt. Ochii sunt mici, ovali, întunecați, scufundați și expresivi. Urechile sunt înalte, dar căzute (dacă nu sunt tăiate). Coada este ridicată, căzând într-o stare relaxată, ajungând la jambe. Are forma unei secere, cârlig sau inel. Lână Câine ciobanesc caucazian dens (cum ar fi substratul), moale și drept, strâns și vine în diferite culori: galben pai, roșiatic, diferite nuanțe de gri, alb. Nu este niciodată negru. În funcție de lungimea sa, este împărțit în mod convențional în trei tipuri: cu părul scurt, intermediar și cu părul lung. Câinii cu părul lung sunt cei mai populari.

Speranța de viață:

Câine ciobanesc caucazian - aceasta este o rasă de câini cu o constituție destul de puternică și o sănătate excelentă.

Aceasta nu este o rasă potrivită pentru a trăi într-un apartament, deoarece este un câine foarte activ, care are nevoie de spații deschise pentru a alerga, pentru a „sufla aburul” și pentru a-și dezvolta mușchii. A o păstra într-un spațiu de locuit mic, cu spațiu personal limitat înseamnă a o face nefericită și chiar potențial agresivă.

Speranța medie de viață cu îngrijire adecvată este de 10-12 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.