Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBedlington Terrier

Bedlington Terrier

BEDLINGTON TERRIER

Patria - Marea Britanie.

Descriere:

Să fie o rasă destul de rară, dar datorită aspectului său caracteristic, Bedlington Terrier este o rasă care cu siguranță nu poate trece neobservată.

Văzându-l pentru prima dată, poate părea că suntem în fața unui miel adevărat și nu a unui câine. O astfel de înfățișare extraordinară, reprezentanții rasei au grație craniului lor în formă de pară și a șuvițelor groase și ondulate de lână, caracteristice oilor. O altă caracteristică fizică interesantă a acestei rase este că culoarea nasului și a ochilor se schimbă în funcție de culoarea hainei.

Este un câine cu aspect foarte specific, deoarece la prima vedere arată ca o oaie. Își datorează numele micului oraș minier Bedlington, situat lângă Rothbury, în județul Northumberland, în nord-estul Angliei, de aceea există un alt nume pentru această rasă. Rothbury Terrier.

Acesta este un câine de origine britanică, nu s-au păstrat informații exacte despre originea și dezvoltarea rasei, se știe doar că pentru aceasta s-au folosit trei rase: Dandy Dinmont Terrier, Otterhound și Whippet, rezultatul a fost un câine asemănător unui Terrier, cu un corp subțire și un clasic spate arcuit, tipic unui ogar. Primul cunoscut Bedlington Terrier, era un câine pe nume Piper Ainsley, deținut de Sir Joseph Ainsley. Piper a primit în 1825, din împerecherea cu Rothbury Terrier.

Primii care au apreciat foarte curând calitățile noii rase au fost, în mod ciudat, minerii, au început să folosească acești câini pentru a distruge șoareci și șobolani în minele de cărbune, precum și pentru lupte de câini. Deși acești terieri nu erau bătăuși și rareori intrau în conflict cu rudele lor, când s-au trezit în luptă, au luptat pentru viață și moarte.

Datorită abilității acestei rase: viteză și rezistență, precum și capacitatea de a ucide rapid prada, a fost adesea folosită de braconieri pentru a vâna vânat pe terenurile nobililor, unde le servea bine.

Aristocrația a atras atenția asupra acelorași abilități ale rasei. Acești câini i-au interesat atât de mult încât au început să aibă Bedlintong Terriers, toți câinii care și-au târât vânatul pentru a distruge rozătoarele parazite din posesiunile lor.

Această rasă a rămas multă vreme practic necunoscută în afara Marii Britanii. De-a lungul deceniilor, popularitate Bedlington Terrier a crescut, în special în rândul minerilor. Au început să-l folosească pentru vânătoarea de iepuri, vulpi, vidre și bursuci.

Fapt amuzant: este documentat că primul Bedlington Terrier - Piper, au încercat să pună un bursuc când avea doar 8 luni, câinele a reușit să facă față sarcinii. Fiind în vârstă, câinele a împlinit atunci paisprezece ani, când câinelui practic nu i-au mai rămas dinții și și-a pierdut vederea, chiar și atunci a reușit să scoată animalul din gaura bursucului, în timp ce alți tineri tereri care participă la vânătoare nu au putut face acest lucru.

A fost folosit nu numai pentru vânătoare și lupte, ci și pentru curse. Aspectul său s-a schimbat în timp. Câinele a devenit de fapt mai înalt și mai subțire decât primele exemplare. Rasa a debutat pentru prima dată la expoziția de câini din 1876 din Bedlington. În aceeași perioadă, în Anglia (în 1877), a fost înființat Clubul Național Bedlington Terrier.

De la începutul anilor 1900, rasa a început să fie crescută în principal de reprezentanți ai cercurilor nobile din cele mai bogate țări, ca un câine însoțitor, care, cu ajutorul metodelor de tăiere la modă nouă, a dobândit aspectul unui miel, dar sub aspectul drăguț al unui miel, inima „leului” unui terrier real a rămas încă bătând.... Rasa rămâne una dintre cele mai scumpe și rare rase de câini din lume astăzi. Dorința de a deține un astfel de câine este stabilă în multe țări ale lumii, dar vârful popularității Bedlington Terrier niciodată îngrijorat.

Din punct de vedere al caracterului, Bedlington Terrier un câine foarte drăguț și afectuos, care este potrivit pentru viața de familie. Îl iubește foarte mult pe proprietar, pe care într-o situație neprevăzută îl va proteja cu orice preț.

Relația cu copiii cu care iubește să se joace și cu care este blând și foarte răbdător este, de asemenea, excelentă. El nu este niciodată agresiv sau dominant când este în prezența lor. Dar, în relație cu străinii, el arată prudent, exprimându-și mândria de neascultare, este un câine intenționat și complet fricos. În general, acesta este un câine calm, dar dacă este provocat, nu se reține.

Bedlington Terrier un câine vesel, vioi, politicos și calm și, dacă este învățat să facă acest lucru încă din copilărie, iubește să călătorească. Ar trebui să meargă la plimbare cel puțin de câteva ori pe zi, pentru că iubește să se joace și să se joace în spațiu deschis. Acest câine a fost folosit inițial ca câine de vânătoare, deci se poate întâmpla ca, în anumite momente, să pară puțin dur și instinctiv. Inteligența lui îl face un câine ușor de dresat, chiar dacă uneori este puțin încăpățânat. Acesta este un câine mândru, iar mândria sa se manifestă pe deplin în aspectul său întotdeauna elegant.

Caracteristicile rasei:

Aceasta este o rasă de câini de dimensiuni medii. Înălțimea la greabăn este de aproximativ 41 cm, care poate varia cu câțiva centimetri, mai mult pentru bărbați și mai puțin pentru cățele, cântărind de la 8 la 10 kg. Are o constituție sănătoasă și puternică.

Bedlington Terrier, este un câine minunat, agil și musculos, fără semne de slăbiciune sau grosolănie. Are un cap în formă de pară sau în formă de pană și o expresie a botului în repaus, care este moale și foarte delicată. Corpul este ușor întins.

Capul este acoperit cu un smoc de păr abundent, asemănător cu capac, care ar trebui să fie mai deschis la culoare decât culoarea principală. Craniul pare a fi îngust, dar înalt și rotunjit. Nasul are nări largi și bine definite. Reprezentanții albastri și argintii ai rasei ar trebui să aibă un nas negru, iar ficatul și nisipul - maro.

Ochii sunt mici, triunghiulari, strălucitori. Culoarea se schimbă în funcție de culoarea stratului. Câinii ușori au ochi întunecați, ficatul și câinii de nisip au maro deschis. Urechile sunt de dimensiuni medii și rotunjite. Sunt așezate jos și atârnă peste obraji, subțiri și catifelate la atingere, acoperite cu păr fin și scurt, cu o franjură la vârf. Gâtul este lung și treptat se strânge spre cap.

Corp Bedlington Terrier arată musculos și vizibil blând, cu sâni mari și adânci. Coada este de lungime moderată, groasă la linia părului, înclinându-se spre vârf. Este curbat, așezat jos și niciodată aruncat peste spate.

Picioarele anterioare sunt drepte și situate aproape perpendicular pe piept, picioarele din spate sunt musculare de lungime moderată. Se pare că sunt mai lungi decât cele din față. Acesta este un câine care poate alerga cu viteză foarte mare. Când se mișcă, are mișcări foarte caracteristice, cu pași mici, ușori și elastici într-un ritm lent și o ușoară rulare la viteză maximă.

Husă din lână Bedlington Terrier foarte caracteristic. Este gros, moale și distanțat de piele, nu aspru. Haina tinde să se onduleze, în special pe cap și bot. Culorile pot fi albastru, ficat sau nisip cu sau fără marcaje maro. Stratul trebuie periat și periat cel puțin o dată pe săptămână și tăiat complet cel puțin o dată la două luni pentru a preveni încurcarea.

Speranța de viață:

Bedlington Terrier, o rasă de câine destul de puternică. Printre patologiile care urmează rasei se numără bolile caracteristice tuturor raselor mijlocii: glaucom, atrofie retiniană, epilepsie, displazie de șold.

O problemă gravă asociată cu faptul că boala se dezvoltă de la naștere și poate fi diagnosticată după vârsta de 2 ani, este toxicoza din cupru - o boală genetică care afectează ficatul datorită acumulării excesive de cupru în ea.

În general, această rasă de câini poate trăi într-o sănătate bună mulți ani. Speranța de viață cu hrănirea și îngrijirea adecvată este de 13 până la 15 ani.

Un punct interesant: această rasă de câini este una dintre cele recomandate de American Kennel Club (AKC) pentru păstrarea oamenilor, nu numai cu alergie la părul câinelui, ci și la proteinele conținute în salivă și în particulele de piele.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.