Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniHound afgan

Hound afgan

AFGHAN HOUND

Patrie - Afganistan.

Descriere:

Hound afgan este un simbol al eleganței și rafinamentului și este una dintre cele mai aristocratice rase de câini, din orice punct de vedere.

Afgan, așa cum sunt numiți și acești câini, este o rasă, ca să spunem așa, de nivelul de bază, adică aproape una dintre cele mai vechi rase de câini care trăiesc lângă oameni. Rasa a fost crescută selectiv pentru caracteristicile sale unice în munții reci din Afganistan. În dialectul local a fost numită „Tazy Shpai”.

Câinii pe care îi cunoaștem astăzi sunt descendenții rasei aduse în Marea Britanie în anii douăzeci ai secolului XX, aceia pe care regele Afganistanului Amanullah Khan le-a dăruit celor mai înalți demnitari; unii dintre ei au devenit câini de vânătoare, în timp ce alții au devenit paznici.

Originar din Asia Centrală, Hound afgan în cele din urmă a migrat în Iran, primind numele „Barukzy”, care înseamnă „câine”. Legenda spune că a fost un cuplu în arca lui Noe Câini afgani.

Există cel puțin 13 specii în Afganistan Câini afgani, care, cu ajutorul unei selecții atentă, se transformă treptat în noi soiuri moderne. Unul dintre cei mai renumiți reprezentanți ai rasei din lume a fost un bărbat numit „Zardin”, pe care căpitanul Bariff l-a adus din India în Marea Britanie în 1907 și a devenit primul ideal al tipului de rasă, care la acea vreme se numea și Greyhound persan. Apariția acestui câine a devenit baza pentru crearea primului standard de rasă în 1912. Dar, din păcate, odată cu izbucnirea primului război mondial, creșterea câinilor din această rasă a fost întreruptă.

Datorită aspectului său specific, Hound afgan devine adesea un personaj principal în mass-media, în filme precum „101 dalmați” sau „Balto”. Ele apar adesea pe coperțile și paginile revistelor de modă lucioase. Un alt câine foarte renumit, de rasă Hound afgan, a devenit un cățeluș numit Snoppy, care pe 24 mai 2005 a fost clonat dintr-o cușcă luată din urechea unui bărbat adult. Acest experiment fără precedent a fost realizat de un grup de 45 de oameni de știință coreeni, conduși de Hwang Usok, doctor în științe biomedicale.

In zilele de azi, Hound afgan a devenit o „modalitate” de a sublinia prestigiul: eleganța sa naturală îl face extrem de dorit pentru cei care doresc să iasă în evidență și datorită costului foarte ridicat al câinilor de rasă pură. Câine de elită de origine, are rădăcini antice și a fost folosit anterior în principal pentru vânătoare. Astăzi este ideală ca câine de companie și pentru a participa la spectacole la expoziții de câini.

Hound afgan are un strat lung, mătăsos, care îl face foarte luminos și este cu siguranță o rasă care nu trece niciodată neobservată. La fel ca toți ogarii, una dintre caracteristicile sale fizice incontestabile este viteza sa extraordinară, datorită căreia acești câini sunt folosiți cu succes în cursele de câini (competiții sportive sub formă de curse de câini care urmăresc o momeală mecanică de-a lungul unei piste circulare).

Cât despre personaj, Hound afgan blând și afectuos, foarte liniștit și reținut, dar în același timp arătându-și nobilimea, uneori chiar atitudinea ei mândră față de proprietar. De exemplu, s-ar putea să nu execute comenzi și acest lucru duce uneori la faptul că este considerată nerezonabilă: de fapt Hound afgan destul de deștept, de multe ori decide să facă doar ceea ce îi place.

În raport cu alte persoane, comportamentul lor poate părea, în general, ușor batjocoritor, deoarece de obicei le consideră rareori, cu obiceiuri care pot aminti unele dintre obiceiurile unei pisici. În unele cazuri, mai ales dacă străinul încearcă să „se adreseze” câinelui într-un mod aspru, acesta poate răspunde cu un mârâit. Dar cu proprietarul Hound afgan dezvoltă o relație foarte strânsă și cu adevărat „de dragoste” și este gata să facă totul pentru el.

Trebuie remarcat faptul că coabitarea cu alte animale de companie din aceeași zonă nu este ușoară, mai ales în cazul pisicilor. Este pentru că Afgan s-a născut ca un câine de vânătoare și, după cum probabil ați ghicit deja, este dificil pentru el să-și controleze instinctele de vânătoare: acesta este un câine viu, cu calități excelente pentru urmărire, care se exprimă în însoțirea „prăzii”.

Acesta este un câine care are nevoie de o îngrijire atentă, deoarece haina sa de pluș trebuie să fie periată în fiecare zi și de cel puțin două sau trei ori pe an este necesară o îngrijire profesională.

Datorită rolului său de câine „regal”, necesită multă atenție și timp din partea proprietarului său. Se poate adapta la viața dintr-un apartament fără probleme, dacă, desigur, este suficient de des, scoasă în stradă. Dar condiția ideală pentru întreținere, desigur, va fi o casă de țară cu un teren mare.

În ciuda aspectului său elegant și a caracterului său mândru, este un câine căruia îi place să se miște mult și, în același timp, reușește să-și mențină stilul ideal chiar și atunci când este la un galop rapid.

În ciuda faptului că această rasă are o lipsă de interes înnăscută pentru „publicitate”, nu este dificil să te pregătești pentru spectacol, deoarece frumusețea sa îl face un câine de spectacol ideal și în orice evenimente legate de spectacolele expoziționale., Câini afgani mereu deasupra.

Gazdă perfectă Hound afgan, trebuie să fie gata să dedice mult timp animalului său din două motive: în primul rând, haina acestor câini are nevoie de îngrijire constantă, iar în al doilea rând, acestea sunt personalități puternice, ogarului nu-i place să fie ignorat sau să nu fie luat în serios; în caz contrar, ea poate dezvolta relații deosebit de tensionate și poate începe să se prezinte ca lider al haitei.

Dacă proprietarul știe să-și dedice timpul în mod corespunzător, câinele va răspunde cu mare dragoste și afecțiune (chiar dacă acest lucru, din păcate, nu înseamnă întotdeauna cu aceeași ascultare). Cu toate acestea, este o rasă sensibilă și ar trebui tratată ca atare, profitând cu înțelepciune de nevoile sale.

Afgani, se asociază strâns cu familia și copiii, în general, cu alți membri ai „turmei” lor. Se pot juca cu ei o lungă perioadă de timp, iar înclinația lor naturală de a se mișca îi face un însoțitor ideal pentru copiii mici, în special pentru cei cărora le place să se joace în aer liber la fel ca câinii.

Tocmai pentru că acești câini necesită mult timp și atenție pentru ei înșiși, nu se satură niciodată de cei care interacționează cu ei, motiv pentru care se poate dezvolta o legătură foarte puternică cu cei care fac parte din familie. Totuși, rezultă că în raport cu străinii Hound afgan nu-și ascunde indiferența, care se extinde adesea la copiii care nu sunt „ai lui”.

Hound afgan nu este înclinată în mod special să-i ofere prietenia primei persoane pe care o întâlnește, iar acest lucru se aplică atât oamenilor, cât și câinilor. Pentru a se juca cu un alt câine fără probleme, trebuie să-l cunoască bine și, în plus, astfel încât să aibă deja o relație bună. De obicei, prietenii noi se satură să se joace cu ea foarte repede, pentru că atunci când este în mișcare, este cu adevărat neobosită.

Pentru a evita problemele de socializare, catelul trebuie crescut din prima zi în casa ta, cu răbdare și dăruire, astfel încât să nu existe probleme când câinele devine adult. „Lumina roșie” de obicei nu funcționează pentru alte animale decât câinii domestici, în special pentru cei mici, cum ar fi pisicile: în plus, instinctele naturale de vânătoare nu îmbunătățesc situația.

Caracteristicile rasei:

Vorbim despre o rasă mare de câini, înălțimea la greabăn la masculi este de la 64 la 74 cm, la cățelele de la 61 la 69 cm; greutatea variază de la 23 la 27 kg., la această înălțime, acest lucru se datorează conținutului foarte scăzut de grăsime corporală tipic ogarilor.

Corpul câinelui este pătrat, cu oase și mușchi bine dezvoltați în toate părțile corpului. Capul este în formă de pană, alungit, ca botul, se termină cu un nas negru sau maro, urechile cad, acoperite cu păr lung și frumos, ca întregul corp al câinelui. Ochii sunt de obicei întunecați sau aurii. Picioarele câinelui sunt lungi, puternice, coada este de dimensiuni medii, ondulată la capăt.

În ceea ce privește culoarea, există o mare varietate, orice culori sunt permise, în orice combinație. Pentru orice culoare, în afară de alb, negru și negru și bronz, sunt de dorit o mască întunecată pe bot și o curea pe spate. Marcajele albe pe cap sau pensă sunt considerate o defecțiune.

Speranța de viață:

De la naștere, aceasta este o rasă destul de sănătoasă, dar la fel ca alte rase de ogari, acești câini au o sensibilitate specială la anestezie (datorită unui procent foarte scăzut de grăsime corporală) și, mai presus de toate, o anumită predispoziție la alergii.

Alte boli care pot afecta Câine afgan mai des decât alți câini, este chilotoraxul (acumularea de chyle în spațiul pleural, care distinge această afecțiune de acumularea de puroi (piotorax) sau aer (pneumotorax))

Cu hrană și îngrijire adecvate, acești câini de rasă pură trăiesc în medie 12 ani, ceea ce este standardul pentru câinii de rasă mare.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.