Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniEurasier

Eurasier

Descriere:

Eurasier este încă o rasă puțin cunoscută și este adesea confundată cu un Chow Chow: să ne uităm la caracteristicile sale.

EurasierO rasă care nu este încă foarte cunoscută, deoarece a fost creată recent. aceasta Eurasier, așa-numitul „câine de familie” de origine germană, care, deși nu este un adevărat animal de companie popular, pare să aibă tot potențialul de a deveni popular în întreaga lume.

Vorbim despre o „creație recentă”: această rasă este rezultatul unei încrucișări deliberate între alte rase, efectuată în a doua jumătate a secolului al XX-lea. Această știre nu a fost confirmată 100%, dar comunitatea canină spune că crearea acestei rase este asociată cu o persoană celebră: vorbim despre celebrul zoolog și zoopsiholog Konrad Zacharias Lorenz, un om de știință care și-a dedicat mulți ani din viață studiului prietenilor noștri cu patru picioare.

Probabil, printre altele, mulți dintre voi își amintesc de cartea pe care ați întâlnit-o cu mare succes la publicare, care a devenit un clasic: „Omul a întâlnit un câine”. Cu siguranță, mulți dintre iubitorii de câini au această carte acasă.!

Lorenz a avut ideea de a crea Eurasierși. În orice caz, pentru a dezvolta practica zoologului științific în practică, el și o mână de alți oameni de știință: Julius Whipfel și Charlotte Baldamus, au început să lucreze cu scopul de a regla fin componenta genetică și de a crea cadrul comportamental al viitoarei rase.

EurasierDar ce a făcut exact acest grup de lucru? Sau mai bine zis, pe ce rase de câini și-au bazat cercetările și au lucrat? Arborele genealogic eurasiatic include mai întâi o încrucișare între două rase, apoi se adaugă o a treia rasă pentru a echilibra în cele din urmă „cartea de identitate” a rasei.

Și astfel, în 1969, prin trecerea între Chow Chow cu culoarea roșie și neagră a hainei și Wolfspitz, se naște un câine, care este redenumit Eurasier. Dar oamenii de știință nu sunt încă complet mulțumiți de creația lor, așa că decid să încrucișeze probele obținute de descendenți cu samoiedii. Câțiva ani mai târziu, în 1973, Eurasier a fost recunoscut oficial de Fédération Cynologique Internationale (FCI).

De la mijlocul anilor șaptezeci, rasa a început să crească încet, ceea ce poate deveni critic în următorii ani. Deocamdată însă, Eurasier rămâne un câine „crud”, care, din păcate, este adesea confundat cu un „Chow Chow urât” (care înseamnă termenul „similar, dar care nu este dotat cu multe dintre caracteristicile acestei rase”). La urma urmei, el și Chow Chow sunt încă înrudiți.!

Acum să trecem la factorul comportamental Eurasier, în multe privințe este câinele ideal pentru viața de familie, mai ales dacă este nevoie să stăm de pază acasă. Acesta nu este un câine rezervat, în cea mai mare parte el este mândru și important, întotdeauna foarte calm și atent.

EurasierPe scurt, bine echilibrat, precum și combinația genelor sale! De fapt, el nu este prea obișnuit cu furia sau altele asemănătoare, nu latră fără niciun motiv și nu devine nervos. Dar fii atent: este calm și pare calm, dar nu „dozește” deloc. Dimpotrivă, se pare că este întotdeauna sub control, deoarece este foarte alert și atent.

Cu o astfel de combinație de caracteristici, în toate privințele este un câine excelent (foarte atașat de familie, relații bune cu copiii, dacă nu sunt prea violenți). Cu cei dragi este sociabil și iubește să răsfețe, cu străini este mai rezervat. Când îl învățați, asigurați-vă că sunteți atent și răbdător, nu stabiliți reguli stricte pentru dvs.: riscați doar să înrăutăți situația.

Caracteristicile rasei:

Să analizăm mai detaliat care sunt caracteristicile estetice ale acestei rase, ce diferențe cu „cele mai faimoase rude” ale sale sunt izbitoare. Să spunem că, de fapt - fără prea multe surprize - Eurasier este o sinteză a rocilor care își delimitează originile, atât la nivel fizic, cât și „emoțional”.

EurasierDar să mergem în ordine și să „luăm în considerare” eurasiaticul. Prima impresie este un câine pufos, de pluș, moale. Cu toate acestea, el este și masiv, puternic, musculos. În general, de fapt, este un câine foarte bine echilibrat, cu proporții armonioase.

Capul este „important”, în formă de con, dar nu prea mare: urechile sunt triunghiuri cu vârful ușor rotunjit. Chiar și botul nu este prea ascuțit și se termină cu un nas negru de dimensiuni medii. Ochii sunt destul de mari și întotdeauna întunecați, dar au o altă particularitate: au o umbră similară cu umbra din contur - foarte elegantă din punct de vedere estetic - ceea ce face ca Eurasier foarte inteligent.

Greutatea nu depășește de obicei 26 kg, iar înălțimea la greabăn este de aproximativ 56 cm. Pentru cățele, aceste valori sunt ușor reduse. Prin urmare, el este o rasă mare de câini

Să trecem acum la cea mai valoroasă caracteristică a acestei rase, și anume lână, o haină de blană de lux, pe care o afișează cu mare har și ușurință. Blana și pardoseala sunt destul de lungi și dense, ceea ce conferă acestei rase o textură cu adevărat irezistibilă.

Coada este destul de voluminoasă și convexă. În ceea ce privește „schema de culori”, aproape toate culorile sunt permise, cu excepția unora bazate pe un amestec de alb și maroniu.

Speranța de viață:

Deși la începutul apariției sale, reprezentanții acestei rase sufereau de boli congenitale grave, majoritatea cauzate de încrucișări endogame, acum rasa este mult mai sănătoasă și mai puternică. Cu toate acestea, această rasă de câini are încă o serie de boli tipice.

EurasierEurasierii suferi de boli reumatice care afectează în principal articulațiile. Una dintre aceste afecțiuni este displazia șoldului, care nu dispare niciodată de la sine, fiind degenerativă, dar care poate fi tratată mai cu succes dacă este diagnosticată devreme. Această rasă suferă, de asemenea, de dislocarea rotulei și a cotului. Alte boli frecvente pentru eurasiatici sunt hipotiroidismul și bolile oculare, cum ar fi entropionul sau ectropionul.

Pentru a minimiza potențialele probleme de sănătate, este o idee bună să vă vizitați medicul veterinar în mod regulat, să fiți vaccinați și deparazitați, să vă verificați ochii și articulațiile și să urmați sfatul medicului veterinar. Apoi, eurasiaticul dvs. se va putea bucura de o viață plină și fericită, dar cu îngrijirea adecvată, timp de cel puțin 13 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.