Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCoton de tulear

Coton de tulear

COTON DE TULEAR

Patrie - Madagascar.

Descriere:

Coton de tulear - este o minge de blană albă care arată ca o jucărie mecanică pentru copii. Întoarceți cheia și un însoțitor excelent cu un exterior extravagant și un caracter prietenos, care radiază literalmente de încântare, apare imediat în fața dvs.

Coton de tulearAstăzi vom vorbi despre un câine care nu este încă foarte cunoscut în multe țări, dar se poate susține că va prelua inimile multor dintre cititorii noștri. aceasta Coton de tulear, o adevărată minge ondulată de blană albă la care nu poți să nu zâmbești atunci când te întâlnești prima dată.

Deși această rasă, așa cum am menționat deja, nu este foarte răspândită în lume, cu toate acestea, poate obține în curând o creștere semnificativă a populației, deoarece are toate calitățile de a se îndrăgosti atât de adulți, cât și de copii.

Cu siguranță veți fi surprinși când veți afla de unde i-a venit numele ciudat, cu o notă exotică. Într-adevăr, Coton de Tulear provine dintr-un loc distinct: încântătorul Madagascar.

Să ne dăm seama care este originea sa.

De fapt, numele spune deja multe despre această rasă. Tradus din franceză, „Coton” este bumbac, de fapt textura hainei acestui câine ar trebui să se simtă ca structura bumbacului. În timp ce, Tulear este un port cu același nume Madagascar orașul Tuliara (de unde și un alt nume Madagascar Bichon), unde istoria acestei rase a început cel mai probabil.Coton de tulear

O poveste care timp de mulți ani a rămas asociată doar cu istoria insulei paradisiace Madagascar, și abia în a doua jumătate a secolului XX această rasă a fost recunoscută pe scară largă în Europa. În ciuda faptului că câinii din această rasă au fost importați în mod regulat pe continent încă din 1890, Coton de tulear a rămas de fapt o rasă necunoscută până în 1960. Mulțumită dezvoltării turismului pe insulă, celor care au vizitat Madagascar turiștii, au cumpărat masiv și au luat cu ei cățeluși drăguți. Prima organizație oficială canină care a recunoscut rasa în 1970 a fost SCC (Societe Centrale Canine) - French National Kennel Club.

Franța a fost prima țară europeană în care Coton de tulear și acest lucru nu este surprinzător, pentru că până în 1958, Madagascar a rămas o colonie franceză.

Afundându-ne mai adânc în originile acestei rase, constatăm că aceasta a apărut din încrucișarea câinilor care locuiesc deja pe insulă (rase aborigene), precum și a bichonilor, maltezilor și bolognesilor. Aceștia din urmă nu erau indigeni: au ajuns pe insulă pe nave de negustori și pirați asociați cu piața. Madagascar ca „exterminatori” de rozătoare pe nave - șoareci și șobolani.

Coton de tulearMerită menționat cel puțin alte două rase care ar fi putut fi implicate în dezvoltarea acestei rase. Primul este Bedlington Terrier, din care „Coton”A moștenit o formă ușor convexă a spatelui. Al doilea este Papillon, o specie de spaniel de jucărie continentală, care are caracteristica unor pete rare pe haina albă.

Ce este astăzi Coton de Tulear?

Poate fi considerat iubitor, dar cu siguranță o ființă vie, uneori chiar puțin furtunoasă. Acest câine este cu adevărat capabil să-și înveselească proprietarul, foarte activ și vesel. Îi iubește foarte mult pe proprietar și familia lui și are, de asemenea, o relație excelentă cu copiii.

Este apreciat pentru natura sa bună, jucăușul și inteligența sa rapidă. Participarea activă la treburile casnice, distracția, prostia și mersul în aer curat sunt activitățile preferate ale câinilor. Mai mult, lătratul său este întotdeauna vesel și un apel.Coton de tulear

Prin crearea unor relații foarte strânse cu membrii familiei sale, el devine foarte atașat de oameni. El trebuie întotdeauna să fie în centrul atenției, dar în cazul în care proprietarul este ocupat, va aștepta cu răbdare, rămânând aproape. Aşteptare, Coton de tulear îi place să fie amplasat oriunde pe un deal, acest lucru îi oferă posibilitatea de a vedea totul în jur.

De aceea, acești câini urcă adesea pe scaune și chiar pe mese - nimic în lume nu poate înlocui atenția umană. Exprimându-și bucuria nemărginită, câinii tind să sară în sus și să-și „întindă” labele în lateral. Francezii îi numesc uneori clovni datorită capacității lor de a se înveseli și de a crea o atmosferă specială de distracție în sânul familiei.

Din cauza afecțiunii lor, Coton de tulearu Nu-mi place deloc să fiu singur acasă, el suferă de singurătate, dacă rămâne singur mult timp, experimentează un stres enorm. Prin urmare, nu ar trebui să obțineți un astfel de câine dacă trebuie să lucrați toată ziua.

Cu toate acestea, un astfel de câine este ideal pentru familiile cu copii, deoarece este cunoscut pentru atitudinea sa afectuoasă față de copiii mici. Majoritatea câinilor iubesc compania unui copil, se joacă cu el și îl urmează.

Cu educația potrivită, Coton de tulear este prietenos cu străinii. În general, calitatea sa de a fi un potențial prieten al unei persoane nu trebuie considerată un „păcat”. Având în vedere acest fapt, putem concluziona că el nu va deveni niciodată un paznic din cauza bunătății și prieteniei sale naturale. El va anunța întotdeauna despre apariția unui străin, dar nu mai mult, lătratul pentru el este mai ales un salut și nu o expresie a agresiunii.

Coton de tulear relaționează calm cu alți câini, s-ar putea spune chiar că își iubește compania, dar dacă îi cunoaște din timp. Pisicile nu sunt, de asemenea, în interesul său.

Coton de tulearÎn ciuda aspectului drăguț, reprezentanții rasei sunt capabili să dea dovadă de ingeniozitate și de întreprindere. Există cazuri în care în sălbăticie, pentru a depăși râul, au ademenit crocodili, adunându-i lătrând într-un loc de pe malul râului, astfel încât, într-un alt loc îndepărtat, să se deplaseze în siguranță pe cealaltă parte.

Rezumând, putem spune: Coton de tulear câine de companie ideal, purtător de bucurie „contagioasă”, dar nu agresivă. Dragostea față de membrii familiei și de copii este probabil principala caracteristică a animalului.

Caracteristicile rasei:

Acum să ne uităm la caracteristicile fizice ale acestui „nodul” de blană. Evident, vorbim despre o rasă mică de câini, grupul de jucării. Să începem cu trăsătura care o deosebește cel mai mult și care definește numele rasei: să ne uităm la haina sa.

Lână Coton de tuleara nu este nici prea lung, nici prea scurt la 6 - 8 cm. Se simte ca consistența bumbacului (precum și culoarea acestuia, aceeași cu cea a acestui material, și anume alb).

De fapt, haina este „aproape” întotdeauna albă, cu pete ușoare permise: uneori petele cu o nuanță gri-galbenă apar în jurul urechilor. Pe corp, astfel de nuanțe sunt practic absente.

Ochii captivează la prima vedere: această rasă are ochi mici, rotunzi și întunecați, arzând cu o lumină deosebit de vie, infecțioasă. Nasul nu este mare, aproape întotdeauna negru (uneori maro ciocolată). Urechile au formă triunghiulară, subțiri și destul de largi, așezate în sus, atârnate în jos.Coton de tulear

Cât despre „dimensiuni”, Coton de tulear este aproape un „câine de buzunar”, atât masculi, cât și cățele. Greutatea unei cățele variază de la 3,5 la 5 kg., Cu o înălțime la greabăn de la 23 la 25 cm., Greutatea unui câine variază între 4 și 6 kg., Cu o înălțime de 26 - 28 cm. Coada este ridicată și destul de lungă în jur de 15 cm., așezat jos și poziționat pentru a ajuta câinele în timpul mișcării, mersul tipic al prietenului nostru cu patru picioare este un trap ușor.

În concluzie, trebuie spus că oricât de mic ar fi Coton de tulear, Acesta este un câine cu o construcție destul de puternică, cu mușchi bine dezvoltați în tot corpul, cu rezistență bună și capacitate de lucru. Dar, mai presus de toate, este proporțională: relația dintre trunchi, membre și cap este foarte echilibrată.

Speranța de viață:

O calitate foarte valoroasă a acestor câini este că practic nu sunt susceptibili la nicio patologie, rareori se îmbolnăvesc. Cu siguranță, Coton de tulear are nevoie de îngrijire constantă pentru aspectul său estetic, în acest caz în ceea ce privește magnifica lână albă. Ar trebui păstrat curat selectând în mod regulat detergenți adecvați pentru nevoile sale, ceva special pentru blana albă.

Pur și simplu, veți avea nevoie de un șampon capabil să mențină strălucirea corectă a stratului pentru a „compensa” nuanța gălbuie care poate apărea uneori.

Coton de tulearÎn ceea ce privește hrănirea Coton de Tuleara, nu există recomandări speciale aici. Acesta este un câine destul de versatil și nu prea pretențios la mâncare. În plus, acești câini sunt rar supraponderali.

Deoarece aceasta nu este o rasă larg răspândită, este aproape imposibil să găsiți alimente special concepute pentru aceasta, dar este puțin necesar acest lucru: dacă prietenul dvs. cu patru picioare prezintă semne de rău sau lipsă de pofta de mâncare, consultați medicul veterinar despre hrănirea corectă specifică.

Cu hrănire și îngrijire adecvate, Madagascar Bichon trăiește fără probleme timp de 14-16 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.