Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCocker spaniel englez

Cocker spaniel englez

ENGLEZA COCKER SPANIEL

Descriere:

Născut ca un câine de vânătoare, folosit pentru vânătoarea de arme - urcând pe vaduri de pădure din acoperiș în aer înainte de a fi împușcat de un vânător, astăzi Cocker spaniel englez este companionul ideal și câinele sportiv.

Punctul de plecare al rasei Cocker spaniel englez, a devenit 1893: de fapt, în această perioadă a fost înființat Kennel Club din Marea Britanie, care este recunoscut ca o rasă separată și specială a acestor câini, în raport cu Field Spaniel și Springer Spaniel. Rasa a câștigat faima la nivel mondial în 1902, când a fost aprobat primul standard de rasă.

Să începem cu originile rasei: istoria acestor câini a început în Marea Britanie în secolul al XV-lea, unde au fost folosiți la vânătoare împreună cu păsări special antrenate (șoim, șoim) și au fost numiți „spaniel de pasăre” pentru capacitatea lor de a lua pradă din ciocul unei păsări de pradă și adu-l intact la vânător.

Astăzi, câinii destinați vânării cocoșului (cocoșului) și câinilor pentru expoziții au o distincție clară: de fapt, aceștia din urmă sunt mai puternici și mai grei, în timp ce câinii de lucru sunt evident mai activi și, prin urmare, arată mai subțiri.

Prin natura sa Cocker spaniel englez este un amestec exploziv de vitalitate și energie: mereu vesel (uită-te doar la coada lui, care este în continuă mișcare), atletic, puternic și foarte elegant. Mai mult, el este întotdeauna afectuos cu stăpânul său și cu familia sa.

Toată energia lui, dacă nu îi dai o cale de ieșire, obligându-l să facă plimbări lungi, poate deveni excesivă și poate duce la consecințe nedorite în comportament. De fapt Cocker spaniel englez trebuie să se miște mult, deci nu este ideal pentru „ridicarea greutăților” și pentru proprietarii sedentari (caz în care Pug-ul ar fi mai potrivit). Nevoia de plimbări lungi cu cocker, poate fi un motiv bun pentru a practica sporturi precum alergarea cu el: așa că fii pregătit să te întorci în formă bună cu câinele tău iubit!

Prin natură, aceasta este o rasă care nu tolerează singurătatea: el vrea întotdeauna să fie înconjurat de atenție, așa că dacă ești o persoană singuratică sau leneșă, Cockerul nu este pentru tine. Uită de asta, pentru că dragostea lui de viață, înmulțită prin activitate, poate deveni insuportabilă, dar aceasta nu este vina lui: întrucât acest lucru se întâmplă ontologic, el trebuie să fie mereu în mișcare și în același timp să fie centrul atenției tale.

Vorbind despre relația sa cu copiii, puteți spune acest lucru dacă nu ați avut niciodată Cocker spaniel englez, nu veți putea înțelege cum este perfect pentru ei (deși este mai bine pentru ei să nu-și tragă coada sau să strige): au o natură moale, veselă și răbdătoare. Aceasta este una dintre cele mai potrivite rase pentru terapia cu animale de companie - terapia PET.

Dacă ați cântărit totul și ați adus încă acasă cățelușul, este necesar ca dvs. cocker Mi-am dat imediat seama cine este „șeful din casă” în timp ce el este încă mic, altfel riscați să rămâneți veșnic cu un animal incontrolabil: are nevoie de educație și instruire constantă, dar asta nu înseamnă că din când în când nu îl puteți răsfăța puțin (drăguțul său și ochii blânzi dispun de acest lucru). Chiar și ca un cățeluș mic, are o dispoziție neliniștită și curioasă, mai ales la vârsta de 3 până la 5 luni, crescând se calmează relativ.

Caracteristicile rasei:

Cocker spaniel englez este cel mai comun dintre spanieli: descrierile acestui tip de câine datează din 1300

Vorbim despre o rasă de câine care face parte din rase de dimensiuni medii, cu urechile tipice lungi, căzute, care sunt „cartea de vizită” a rasei. Avea cocker craniu foarte dezvoltat (tipic câinilor de vânătoare) și bot compact; haina sa poate fi de diferite culori: roșu, negru, negru și albastru, roșu și chiar în două tonuri, în timp ce toate exemplarele au o caracteristică comună: este destul de gros, în timp ce este foarte neted și ondulat.

Cocker cântărește aproximativ 12 kg., dar greutatea sa nu depășește niciodată 14,5 kg., cu o înălțime de 39 până la 41 cm., pentru bărbați. Aceste cifre sunt puțin mai mici pentru cățele. Acordați atenție cozii acestei rase, care conferă și mai mult farmec și proporție câinelui (dacă nu este andocat), iar ochii sunt mari, maro închis sau alun, dar dacă haina este ciocolată, ochii sunt alun. Ele conferă feței câinelui o expresie expresivă, rapidă și amabilă, iar când câinele este animat, este strălucitor și vesel.

Speranța de viață:

Nutriție corectă și echilibrată Cocker spaniel englez, foarte important și delicat subiect de discuție, deoarece, în ciuda faptului că cockers sunt foarte activi și mobili, le place să „mănânce”. Din acest motiv, trebuie să aveți grijă să nu vă supraalimentați câinele: este destul de obișnuit să vedeți exemplare supraponderale pe stradă.

Alegerea modului potrivit de hrănire este ceva ce trebuie făcut de la o vârstă fragedă, în timp ce el este un cățeluș: nu zgârciți la calitatea alimentelor, pentru că atunci veți cheltui mult mai mulți bani pe medicul veterinar. Obezitatea la câini este o boală problematică care provoacă apoi alte probleme de sănătate care sunt de fapt cele mai bine evitate.

Problemele de sănătate care vă pot bântui animalul de companie pot include următoarele: urolitiază, displazie de șold, epilepsie, surditate, boli vestibulare.

În general, cu îngrijire adecvată și vaccinare regulată, această rasă nu are probleme speciale de sănătate. Câinii din această rasă pot trăi cu ușurință până la 12-15 ani.

Vă rugăm să rețineți că cocker este necesar să se perie în mod regulat, deoarece haina sa este foarte predispusă la încurcarea și, de asemenea, pentru a tăia părul la perne.

Și, desigur, urechile, datorită lungimii lor, trebuie curățate în mod regulat și temeinic, precum și examinate pentru formarea cerului, și ca o consecință a apariției diferitelor tipuri de infecții.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.