Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniAlopekis

Alopekis

Standard FCI - nerecunoscut.

Patria - Grecia.

Descriere:

Alopekis - rasa câinilor antici ai erei neolitice. Mari gânditori clasici precum Aristotel, Xenofon și Aristofan au scris despre ei, imaginile lor sunt adesea găsite pe articole de uz casnic în numeroase descoperiri arheologice.

AlopekisÎn ciuda acestui fapt, această rasă de câini este practic dispărută. În ultimii ani, majoritatea au existat ca câini fără stăpân pe străzile Greciei.

Și lupta împotriva câinilor fără stăpân (inclusiv sterilizarea tuturor câinilor fără stăpân), combinată cu leishmanioza, a condus la un declin clar al acestei specii în ultimii ani. Alopekis câine foarte blând și jucăuș cu instincte bune de vânătoare și păstor, dar este, de asemenea, un câine de pază excelent, în ciuda dimensiunilor sale mici.

Este un câine ușor de dresat și adaptabil. Trăiește bine într-o familie, dar are nevoie de o activitate fizică bună, așa că trebuie să fie plimbat des. Alopekis Acesta este un câine loial și foarte inteligent, care combină în personalitatea sa înclinația spre vânătoare și abilități de pază. El este un mare dușman al dăunătorilor. Până de curând, a fost folosit în toată Grecia pentru a ucide șoareci sau pentru a proteja păsările de curte. Este un bun paznic, curajos și foarte puternic având în vedere mărimea sa. Alopekis este un câine prietenos, calm și ușor de dresat.

Este un muncitor dornic și foarte agil, cu un puternic instinct de vânătoare, dar și cu o bună dispoziție de a juca. Acesta este un câine care are multă grație în mișcare. Este foarte adaptabil și poate trăi cu ușurință într-un apartament dacă este adesea trimis în plimbări plăcute. Potrivit pentru copii. În ciuda naturii sale blânde, el are încă nevoie de firmă, dar nu de proprietarul nepoliticos de care este atât de atașat. Este un câine loial și încrezător.Alopekis

Alopekis - o rasă veche de origine greacă, născută în mileniul III î.Hr. e. Strămoșii acestei rase sunt câini primitivi care au apărut în Grecia în epoca neolitică. Nume Alopekis literalmente înseamnă „vulpe mică” sau „chanterelle”.

Cea mai veche mențiune a stâncii apare sub forma unui desen pe un vas de pământ, a cărui vârstă datează din 3000 de ani î.Hr., care are o imagine simplificată Alopekis, care se păstrează acum în Muzeul Arheologic din Atena. Prin urmare, putem considera această rasă de câini ca fiind un candidat ideal pentru rolul uneia dintre cele mai vechi rase de câini, dacă nu chiar cea mai veche. Există o mare probabilitate ca descendenții acelor câini, care migrează în Europa de Nord cu popoarele antice, să devină progenitori ai raselor moderne, cum ar fi Welsh Corgi și Lancashire Healer. Se crede că rasa a fost creată prin încrucișarea câinilor și vulpilor. Această rasă se află pe drumul dispariției din 1990. În prezent, această rasă nu este recunoscută de nicio organizație canină națională sau internațională din cauza numărului său redus.

AlopekisProblema este, de asemenea, agravată de numărul scăzut de pui din așternut și de mortalitatea ridicată a acestora din urmă, mai ales având în vedere că majoritatea acestor câini sunt vagabonzi. Trebuie căutată o motivație suplimentară tocmai prin faptul că majoritatea rasei erau câini fără stăpân. O politică pentru a reduce acest lucru a însemnat că majoritatea acestor câini au fost sterilizați, în ciuda declinului aparent al rasei și a amenințării cu dispariția.

Cu toate acestea, în ultimii ani, un mic grup de iubitori de animale au încercat să refacă această rasă, încercând să atragă atenția tuturor, astfel încât această rasă veche să nu dispară complet. Uniunea Kennel din Grecia așteaptă o nouă creștere a numărului acestei rase, pentru a o putea recunoaște în cele din urmă oficial.

Caracteristicile rasei:

Proporții Alopekis sugerează că, în timp, a scăzut treptat ca dimensiune datorită evoluției, selecției naturale și adaptării locale. Are o înălțime cuprinsă între 20 și 30 cm, cu o greutate cuprinsă între 3 și 7 kg. Acești câini au o blană scurtă, dură, netedă și un substrat moale, gros, cap în formă de pană, ochi mari în formă de migdală, dar o expresie a botului ușor mai rotunjită, inteligentă.Alopekis

Urechile sunt triunghiulare, mari și ușor rotunjite la vârf. Sunt foarte mobile. Maxilarul este puternic, nasul larg cu nările bine deschise. Coada este lungă și formează o seceră la capăt. Corpul este mai dezvoltat în lungime decât în ​​înălțime. A existat și o versiune fără păr a acestei specii, dar aceasta a dispărut complet, probabil din cauza condițiilor climatice și a lipsei conservării rasei de către oameni.

Speranța de viață:

Cu o îngrijire bună, speranța de viață poate ajunge la 14-16 ani. Nu există dovezi ale unor patologii specifice.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.