Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBarbet

Barbet

CÂINE DE APĂ FRANCESC

Patria - Franța

Descriere:

Barbet - este un câine vesel, versatil. Deși este o rasă foarte veche, rămâne destul de rară astăzi. Particularitatea acestei rase „de țară” este haina sa densă și buclată, este atât de ciudată încât, pe lângă „barba” sa, câinele poate fi confundat cu un personaj revigorat de „basm”.

BarbetAcești câini sunt descendenți ai vechiului „Canis aquaticus”, ca în 1750 zoologul suedez Karl von Linne, numit Barbet iar câinii ca el. Există diferite ipoteze despre modul în care această rasă de câini a venit în Franța. Chiar și romanii au raportat câini „blănoși” care „lucrează” în apă în Franța și Peninsula Iberică. Există multe legende și presupuneri despre originea exactă Barbet, dar mai ales acestea sunt doar mituri, nu există dovezi justificative.

Animale de companie Barbete, s-a născut ca câine de vânătoare, probabil în secolele 13-14. În toate dovezile supraviețuitoare ale rasei, fie că sunt descrieri sau imagini, acești câini sunt strâns asociați cu zonele în care erau prezente corpuri de apă. Numele francez îi definește ca „câini de apă”. Acest lucru nu este întâmplător, deoarece nu au avut întotdeauna frică de apă și au înotat bine. Temperatura apei nu a contat, chiar dacă era extrem de rece, învelișul abundent din lână ne-a protejat perfect „înotătorii”.

Experții cred că Barbete au devenit strămoșii multor rase de câini precum: Pudel, Bichon Frise, Newfoundland, câine de apă portughez, American Water Spaniel și alții.

A fost folosit ca câine de vânătoare exclusiv în mlaștini și corpuri de apă, unde a dat dovadă de o vocație reală, mai ales atunci când a vânat rațe.

Chemarea de astăzi Barbet - este, în primul rând, un câine însoțitor, care s-a adaptat foarte bine la acest rol, deoarece este excelent pentru viața de familie. Este dificil să nu-l iubești, deoarece are un farmec incredibil și emană dragoste, răsfățând cu ea pe toți cei care îi arată afecțiune. Foarte apropiat de familia sa, este colegul de joacă perfect pentru copii. Acest lucru se datorează faptului că este foarte jucăuș și nu se arată niciodată agresiv sau violent.

Ușor de dresat, blând, loial, curat, adaptabil fără probleme: pare un portret al câinelui ideal și, în anumite privințe, acest lucru se datorează faptului că este cu adevărat dificil să găsești defecte în el. Totul este așa, dacă nu a căzut în mâinile unui stăpân crud, sau lipsit de grijă, sau a unui stăpân incompetent, ceea ce poate afecta negativ psihicul câinelui. Dar dacă știi să-i oferi dragoste și să accepți tot ce îți poate oferi, atunci Barbet - doar câinele de companie perfect pentru tine.

Nu foarte răspândit în Europa, este încă foarte popular în țara sa de origine. Barbet - un câine de vânătoare, dar în același timp un excelent companion și câine de familie. Inteligența sa înaltă, deschiderea, dragostea pentru proprietarii săi îl fac un partener valoros și un prieten apropiat. Barbet - este o rasă de câini care este total subestimată de iubitorii de câini.

Este ușor să-l ții într-un apartament de oraș, dar trebuie să i se ofere o activitate fizică suficientă, zilnic. În principiu, câteva cercuri din jurul blocului sunt suficiente pentru ca acest câine să meargă, dar acest mod de „viață” nu va dezvălui toate talentele prietenului nostru cu patru picioare, deoarece este foarte inteligent și inteligent.

Barbet se realizează foarte bine în aproape toate tipurile de sporturi pentru câini, în timp ce iubește să primească laude și premii sub formă de "gustări" și delicii, nu exagerați!

Iubește să se miște și caută o provocare intelectuală, dar nu este enervant cu asta. Puteți petrece întreaga zi împreună cu familia și animalul dvs. de companie în confortul canapelei. Nu este nevoie să organizați un program pentru câinele dvs. în fiecare zi. În afara casei, este dinamic, plin de energie și dorință de acțiune, în interiorul casei, este un mare leneș și cunoscător al relaxării. Acesta este un câine teritorial, mai ales acasă, dar se va lega cu orice animal de companie dacă înțeleg că este un lider.

Barbet - câine jucăuș, vesel, este foarte ușor de dresat datorită inteligenței vizibile în predarea comenzilor, deoarece este foarte ascultător și deloc agresiv. Nu are prejudecăți și vrea să fie sub supravegherea stăpânului său și a membrilor familiei sale. El este un partener recunoscător în educație și cooperare cu oamenii săi. Daca este necesar, Barbet iartă greșelile începătorilor, doar că acestea ar trebui corectate în timp util și mai bine, sub supravegherea unui manipulator de câini cu cunoștințe.

Este un câine neînfricat, dar este de fapt foarte politicos. Este ușor să-l iubești și pentru că este un personaj foarte plăcut care își iubește familia atât de mult încât nu neglijează să-și exprime sentimentele.

Iubește copiii cu care găsește un limbaj comun mai bine decât oricine altcineva, pentru că este întotdeauna gata să interacționeze fără să manifeste violență. Vorbim despre un câine foarte curat: acest lucru îl face deosebit de potrivit pentru viața domestică. Acești câini sunt considerați un model de adaptabilitate și sociabilitate.

A dezvoltat loialitate absolută față de stăpânul său, este foarte loial și dulce. Acesta este un câine care are adesea nevoie de o îmbrățișare sau chiar de puțină atenție. Este practic potrivit pentru oricine este capabil să-i ofere multă dragoste.

De aceea, acești câini sunt atât de potriviți pentru începători, dar cu mare dragoste pentru câini. Ca un câine de companie, este calm și afectuos cu întreaga familie. El câștigă cu aspectul său amuzant și jucăuș, datorită „hainei de blană”, care îl face să arate ca o adevărată „jucărie de pluș”.

Caracteristicile rasei:

Barbet Este o rasă de câine de dimensiuni medii. Din punct de vedere morfologic, aparține tipului bracoid (corp dreptunghiular).

Vorbim despre un câine a cărui înălțime la greabăn este de la 58 la 65 cm pentru bărbați și de la 53 la 61 cm pentru cățele. Greutatea variază de la 17 la 28 kg.

Această rasă de câini se remarcă cu siguranță pentru haina sa groasă. Este ondulat, moale și acoperă complet corpul, inclusiv capul și membrele, părul lung se poate ondula în bucle sau se poate răsuci în șireturi. O putem vedea în negru, gri, maro și alb. Acești câini au o „barbă” specială care ar fi putut da numele rasei (franceza „barbe” înseamnă „barbă”).

Cu toate acestea, sub această frumoasă „haină de blană”, există un câine foarte energic, cu mușchi și oase bine dezvoltate. Capul este prismatic, botul este ușor pătrat și mai scurt decât craniul. Nasul este negru. Ochii sunt rotunzi și de obicei de culoare maro închis, oferind câinelui un aspect viu și inteligent. Urechile sunt așezate foarte jos și sunt aproape invizibile, deoarece sunt „înfășurate” în blană. Gâtul este puternic și scurt.

Barbet are un piept bine dezvoltat, cu un piept rotunjit și ferm. Coada este așezată jos și curbată spre interior, fără a se ridica niciodată deasupra liniei de sus. Are un mers puternic, dar nu aspru.

Speranța de viață:

Barbet - o rasă destul de „sănătoasă”, prin natură are o sănătate bună. Cu toate acestea, există patologii de care suferă cel mai des reprezentanții rasei:

  • displazia articulațiilor șoldului și cotului, frecventă la câini;
  • hernie;
  • malocluzie;
  • epilepsia este o boală gravă.

Barbet practic nu varsă. Nu este necesară o îngrijire specială. Dar asta nu înseamnă că pur și simplu ai grijă de el. Datorită hainei sale speciale și a dragostei pentru apă, aduce adesea multă murdărie în casă.

Prin urmare, trebuie curățat și pieptănat în mod regulat. Părul din urechi trebuie aruncat din când în când pentru a asigura o bună ventilație a canalelor urechii. Poate reduce riscul infecțiilor urechii.

Cu o nutriție adecvată și o îngrijire adecvată, acești câini au o durată medie de viață de 13 până la 15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.