Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniMalteză

Malteză

Patrie - Mediterana Centrală.

Sub patronajul Italiei

Descriere:

Dacă te întâlnești Malteză afară și opriți-l pentru a-l mângâia, cu siguranță veți observa că comportamentul acestui câine drăguț poate fi comparabil cu demnitatea unui majordom de modă veche, deoarece această rasă se distinge prin precauția cu care tratează străinii, își păstrează în rezervă toată resursa de veselie și afecțiune pentru iubitul tău stăpân, nevrând să-l piardă pe străini.

Dar vom vorbi despre caracter și comportament în curând. Malteză, dar să începem cu originea acestui câine mic.

Așa cum poate părea la prima vedere, va fi ușor să urmărim originea acestei rase antice, mai ales că există multe urme în istoria acestor câini incredibili. Dar, în realitate, totul este mult mai complicat.

În ciuda numelui, el nu s-a născut în Malta. Cel mai probabil numele său provine de la insula Meleda, situată în nord-vestul Peninsulei Balcanice, pe coasta Mării Adriatice, pe teritoriul Croației și Muntenegrului moderne din sudul Dalmației. Acesta este un câine de origine antică, a cărui dovadă poate fi găsită încă din 500 î.Hr.

Este demn de remarcat faptul că Malteză a fost câinele preferat al multor titulari și demnitari. În special, regina scoțiană, Mary Stuart, a fost adusă la adorare Malteză din Franța, unde în acea perioadă existau cele mai bune animale de câine la acea vreme. Probabil că a fost un reprezentant al acestei rase care a fost găsit sub decorarea sa pe eșafod, unde regina a fost decapitată, iar apoi acest lucru a alimentat fără îndoială interesul pentru rasă.

Regina Angliei Victoria și Elisabeta I erau cunoscute pentru dragostea față de câini și aveau acest câine în miniatură ca animal de companie preferat.

Este o rudă apropiată a bolonezilor, iar ambele rase sunt grupate în familia Bichon, care include și havanezele. Cea mai populară perioadă Malteză cade pe epoca romană și secolul al XIX-lea, totuși, în vremea noastră, acestea sunt destul de populare în mai multe țări din Europa și America.

Astăzi vorbim despre unul dintre cei mai potriviți câini pentru a locui într-un apartament, unul dintre cei mai drăguți câini de companie din lume: afectuos cu proprietarul său, vioi și foarte inteligent, cuminte, amuzant și jucăuș.

Malteză aproape niciodată nu intră în conflict cu semenii și alte animale de companie care locuiesc cu el, el nu mănâncă mult și niciodată nu latră fără niciun motiv. Dacă aveți grijă corespunzătoare de haina dvs. în mod regulat, nu veți observa vărsarea. La toate avantajele sale, ar trebui adăugat că câinele maltez se înțelege bine cu copiii și va deveni cu siguranță un prieten inseparabil, atât pentru copilul tău, cât și pentru toți adulții care locuiesc pe același teritoriu cu el.

Este un tip curios, interesat de tot ceea ce îl înconjoară și foarte ascultător. În ciuda dimensiunilor sale, poate fi util și ca câine de pază: de fapt Malteză extrem de atent și capabil să dea un semnal dacă ceva nu a mers bine, la cel mai mic zgomot de neînțeles.

Caracteristicile rasei:

Malteză este un câine mic cu corpul ușor întins. Arată extrem de genealogic, sofisticat.

Înălțimea este de aproximativ 22 de centimetri, iar greutatea poate varia de la 3 la 5 kg. Cea mai importantă caracteristică a acestei rase este stratul de păr foarte lung, strălucitor, dens și neted, fără substrat.

Adesea, părul de tip manta devine mai lung decât înălțimea animalului în sine (făcându-l și mai valoros). Culoarea stratului este alb pur, deși este uneori o nuanță de fildeș pal. Ochii sunt întunecați și adânci, iar urechile sunt de obicei coborâte, cu părul de lungime medie mat cu toată mantaua. Coada este înălțată, groasă la bază, subțierea spre vârf, purtată peste spate sub formă de arc.

Speranța de viață:

Ca toate rasele miniaturale, Malteză poate fi predispus la o varietate de probleme de sănătate. Primele două luni după naștere sunt de obicei cele mai dificile. În această perioadă, zahărul din sânge al cățelușului trebuie monitorizat. Respirația poate deveni dificilă în timpul creșterii din cauza cartilajului traheal slab.

Adesea există probleme dentare, luxații ale rotulei, boli oculare: glaucom și atrofie progresivă a retinei.

Destul de des acești câini au un „sindrom tremurând” - tremurături incontrolabile în corp, câinele este lipsit de capacitatea de mișcare. Frigurile pot apărea în încăperile umede.

În general, cu îngrijire adecvată și, cel mai important, nutriție, câinii din această rasă pot trăi până la 12 sau chiar 16 ani fără probleme.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.