Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniTerrier fără păr american

Terrier fără păr american

AMERICAN HAIRLESS TERRIER

Standard FCI - nerecunoscut.

Patria - SUA.

Descriere:

Probabil ați auzit de câinii fără păr. Unul dintre ei este Terrier fără păr american. Termenul „gol” indică absența părului. Este un câine mic de dimensiuni medii, foarte blând și foarte plin de viață. Rețineți, el rămâne întotdeauna un terrier, deci are și caracteristicile acestei rase. Curios, inteligent, ușor de antrenat și cu un instinct de vânător extrem de dezvoltat (dar din moment ce este fără o haină, această activitate nu i se potrivește).

Sociabilitatea lui îl face foarte potrivit ca câine de companie. Comunică cu toată lumea, fără a ține cont de diferența de mărime, așa că este necesar să-l controlezi astfel încât să nu sufere de subiecți mai mari și mai puțin sociabili decât el. Lipsa unui înveliș de lână îl face indispensabil atunci când locuiești într-un apartament, în special pentru cei care suferă de alergii.

Revenind la familia terrier, cu privire la Terrier fără păr american se poate spune, de asemenea, că una dintre caracteristicile care se remarcă cel mai mult este vioiciunea sa. Cu toate acestea, această rasă de câini este foarte antrenabilă și o creștere constantă și adecvată poate fi suficientă pentru a-l face un câine excelent de apartament.

Abundența sa de caracter este combinată cu o sociabilitate înnăscută atât cu alți câini, cât și cu alte animale în general și, evident, și cu oamenii. Cu toate acestea, este util să verificați acest lucru, mai ales în copilărie, deoarece această rasă de câini tinde să nu fie conștientă de diferența de mărime, riscând rănirea cu câinii mai mari și cu siguranță mai puțin sociabili.

American gol Terrier este un câine cu un temperament viu, atent, alert, curios și inteligent. În ciuda dimensiunilor reduse, are toate caracteristicile care caracterizează terrierii și, prin urmare, este dotată cu o încărcare energetică mare, de aceea este absolut recomandată pentru un proprietar activ și atletic.

Este un câine grațios și elegant și foarte jucăuș. Iubește să sapă în pământ și are un puternic instinct de vânătoare, chiar dacă lipsa blănii îl face nepotrivit pentru vânătoarea sub tufișuri, deoarece i-ar putea face rău. Terrier fără păr american deosebit de apreciat ca un câine de companie.

Terrier fără păr american rasa de origine americană nu este recunoscută de Fédération Cynologique Internationale (FCI). Cu toate acestea, interesul pentru rasă a crescut după ce a devenit evident că marea majoritate a persoanelor care suferă de alergii nu au prezentat reacții negative atunci când au interacționat cu acești câini.

În 1998, rasa a fost recunoscută de către American Rare Breed Association (ARBA) și National Rat Terrier Breed Club.

În 1999, United Kennel Club (UKC) a recunoscut șobolanii și câinii fără păr sunt incluși în registrul UKC ca fiind fără păr. Canada le recunoaște în același an.

Ca rasă consacrată, Terrier fără păr american recunoscută și înregistrată la UKC în 2004, deși în trecut a fost considerată o specie de câine de șobolan.

În 2010 a fost recunoscută de Federația Cinologică Rusă (RKF). Astăzi, acești câini ca rasă independentă sunt pre-aprobați de FCI și recunoscuți de organizațiile canine din multe țări ale lumii.

Principala caracteristică a acestui câine este că nu are păr și, datorită acestei caracteristici, este numit gol, adică fără păr. Această rasă este crescută traversând numai indivizi fără păr, adică fără a utiliza indivizi păroși în împerechere pentru a proteja și a spori anumite caracteristici, cum ar fi dinții. În această rasă de câini, nuditatea este o genă recesivă și nedominantă.

Primul Terrier fără păr american numit Josephine a apărut în urmașii Ret-Terrierului la 2 august 1972 și în toamna aceluiași an a fost prezentat fondatorului rasei, Edwin Scott, care locuia în orașul Trout, Louisiana. Așternutul a fost format din alți trei pui cu blană. Din prima așternutură a lui Josephine s-a născut o femeie fără păr, de culoare neagră, iar în următorii opt ani nu s-au născut alți câini fără păr. Josephine a fost apoi împerecheată cu fiul ei Sambo (păros) și avea o așternut de patru pui, doi păroși și doi goi. Mai târziu, de la unul dintre câinii fără păr ai lui Josephine, a apărut în cele din urmă o așternut doar cu masculi fără păr.

Caracteristicile rasei:

Terrier fără păr american este un câine mic, de dimensiuni medii, cu o înălțime de 24 până la 40 cm și o greutate de 4 până la 11 kg. Acest câine are un raport lungime / înălțime de 10: 9 și este destul de musculos. Are un cap lat cu proporțiile corecte, ridurile mici sunt vizibile pe frunte. Urechile sunt în formă de V și pot fi erecte sau căzute, coada este purtată sus, în formă de sabie. Ochii pot fi maro, albastru, gri, chihlimbar și turcoaz.

Culoarea pielii variază de la alb la negru și alb pestriț, maro și alb pătat până la maro închis. Pielea i se întunecă la soare. Are nevoie de protecție împotriva soarelui, deoarece poate provoca erupții iritante atunci când este expus la soare.

Speranța de viață:

Erupțiile cutanate pot apărea și în cazul alergiilor la iarbă și nu sunt neobișnuite. La fel ca mulți alți câini, această rasă de câini este, de asemenea, alergică la înțepăturile de insecte, în special la albine, așa că trebuie să avem grijă când ieșim la plimbare. Pe lângă căldură, este bine să ne amintim că acest prieten cu patru picioare trebuie să fie absolut protejat de frig.

Calitatea specială a acestei rase este că este un câine foarte cald la atingere. Iarna, pot încălzi proprietarul chiar mai bine decât o pătură.

Terrier fără păr american nu are probleme dentare, spre deosebire de multe alte rase care au o genă a nudității. De asemenea, acestei rase de câini îi lipsesc glandele sudoripare. Cu toate acestea, după un efort intens sau la temperaturi ridicate, este posibil ca pielea să prezinte urme de umiditate de-a lungul coloanei vertebrale.

Vorbim despre un câine care, în general, are o sănătate bună, speranță medie de viață, cu îngrijire adecvată și hrănire adecvată, 14-16 ani. Nu necesită multă întreținere, dar trebuie protejat atât de frig, cât și de temperaturi prea ridicate. Dacă îl plimbați la soare, este o idee bună să-l tratați cu protecție solară sau să folosiți echipament adecvat. O atenție deosebită trebuie acordată și mușcăturilor de insecte atunci când este în aer liber, deoarece acest lucru poate provoca alergii la câine.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.