Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniTerrier american Staffordshire

Terrier american Staffordshire

AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER

Descriere:

Terrier american Staffordshire, care este abreviat uneori ca Amstaff, este o „rudă” apropiată a lui Pitbull, poate fi numit chiar „văr”.

Terrier american Staffordshire, rasa recunoscută în general, după mulți, este practic aceeași Pit Bull Terrier americană, dar spre deosebire de câinii din această rasă, este recunoscută oficial de Organizația Cinologică Internațională (FCI).

Este o rasă foarte populară atât în ​​Europa, cât și în America, unde a fost crescută în jurul anului 1885, cu un punct de cotitură important în averile sale din anii 1930, când a fost recunoscută oficial de UKC - American Kennel Club, sub denumirea actuală „ staffordshire terrier ”. Abia în anii 70 ai secolului XX a devenit „american” când acest cuvânt a fost adăugat la numele rasei.

Arborele său genealogic este un pic ciudat, deoarece strămoșii săi includ două rase: Staffordshire Bull Terrier englez și Blue Terrier acum dispărut.

American Staffordshire Terrier, la fel ca mulți dintre „frații” săi, a fost crescut inițial pentru a fi folosit ca câine de luptă în arenă, la fel ca „vărul” său, American Pit Bull Terrier; cu toate acestea, în anii treizeci, crescătorii au început să urmeze două canoane diferite în reproducerea acestor două rase.

La reproducerea American Pit Bull Terrier, au fost folosiți câini cu calități pronunțate de luptă și, de fapt, au continuat să fie crescuți pentru luptă.

Apoi, în ceea ce privește reproducerea Terrierilor americani Staffordshire, câinii au fost aleși mai exterior, care aveau un aspect mai estetic. Amintiți-vă că numele său este adesea scurtat la Amstaff.

Amstaff are un caracter asemănător cu Pitbull, el este la fel de activ, curajos și neînfricat, cu calități antagoniste ale sufletului: afecțiune și forță, nemilos și blândețe, încăpățânare și capacitate de reacție, dar, dacă pot să spun așa, mai moderat.

El este la fel de beligerant și mândru, dar este un câine care se poate lăuda cu un autocontrol destul de puternic.

Iubește societatea și invers, nu tolerează singurătatea; are trăsături de personalitate care îl pot face agresiv dacă cade pe mâini greșite, așa că nu ar trebui niciodată să fie instigat să facă rău sau să atace. Pe de altă parte, dacă este bine crescut și instruit, el rămâne cu ușurință în rolul care i se atribuie.

Terrier american Staffordshire, are o sensibilitate foarte dezvoltată, așa că poate distinge dacă persoana din fața sa este bine intenționată sau nu, ceea ce îl face un câine de pază excelent.

Amstaff un câine care are nevoie de mult exercițiu pentru a-și menține corpul masiv și flexibil într-o formă bună. Locul său ideal de izolare ar fi o casă privată cu un teren unde ar putea alerga liber printre verdeață.

Se poate adapta cu ușurință la viața unui apartament din oraș, dacă i se permite, pentru a-și revărsa energia printr-o activitate fizică viguroasă și regulată. Rapid în mișcare, agil și puternic, Amstaff iubește un stil de viață activ bazat pe joc.

Caracteristicile sale fizice pot fi folosite pentru a preda discipline precum Frisbee, Obedience, Agility și Mondioring. Terrier american Staffordshire iubește să comunice nu numai cu familia sa, ci și cu alți câini și oameni din afara unității familiale, spre deosebire de „vărul” său Pit Bull, care poate avea unele probleme în acest sens, deși depinde foarte mult de educația și socializarea primite cățeluș de la o vârstă fragedă.

Terrier american Staffordshire s-a născut ca un câine de luptă, de la care și-a moștenit caracterul de luptă și curajul. Cu toate acestea, aceste caracteristici au fost reduse de-a lungul timpului pentru a crea un câine îndrăzneț, dar nu agresiv.

Din acest motiv, utilizarea sa ideală este ca un câine de pază și, de asemenea, pentru că Amstaff înzestrat cu o sensibilitate foarte pronunțată care îi permite să-și dea seama rapid ce intenții, bune sau rele, are persoana care se apropie de el. Mai mult, este un câine căruia îi place să comunice și acest lucru îl face un excelent câine însoțitor.

Dragostea sa de joc îl face să dezvolte o bună afecțiune pentru oameni, în special pentru familia în care crește încă de la vârstă mică. În special, Terrier american Staffordshire, tinde să se atașeze de o singură persoană, la fel ca Pit Bull, de obicei de cea care îl educă și îl hrănește și, de asemenea, petrece mai mult timp cu el.

Terrier american Staffordshire, în trecutul său, un câine de luptă; această caracteristică o face îndrăzneață fără restricții, dar obligă, de asemenea, că de la o vârstă fragedă, câinele este clar orientat în formarea caracterului său.

Din acest motiv, este mai bine ca viitorul său proprietar să fie deja expert în antrenarea și creșterea câinilor, așa cum este cazul Pit Bull; trebuie să știe să se prezinte ca un lider de pachete fără a face compromisuri.

Amstaff, printre altele, este nevoie de multă mișcare și totuși îi place să fie în compania stăpânului său, așa că cu siguranță nu este potrivit pentru cineva care nu are timp pentru asta sau pentru cineva prea leneș. Pur și simplu, proprietarul ideal pentru American Staffordshire Terrier este o persoană destul de activă și responsabilă, cu un caracter puternic, în primul rând, care știe să învețe un câine să comunice, dar nu în niciun fel supărat.

Este American Staffordshire Terrier sigur pentru copii?

Terrier american Staffordshire, tinde să se asocieze cu întreaga familie care l-a adoptat, cu toate acestea, dă preferință persoanei (indiferent dacă este bărbat sau femeie) care are grijă de el. Are o relație bună cu copiii, mai ales dacă aceștia nu l-au provocat cu violență și agresivitate în timp ce era un cățeluș.

Amstaffs de obicei cu copiii, sunt blânzi, răbdători și afectuoși și vor deveni mari parteneri pentru ei pentru orice divertisment. Terrier american Staffordshire, merită cu adevărat să fie un confident cu copiii mai mici din casă, ei la rândul lor îl vor iubi nebunește.

Este American Staffordshire Terrier agresiv față de alți câini?

Este imposibil să răspundem la această întrebare fără echivoc: sociabil cu alți câini - da, dar totuși dominant.

Amstaff tinde să formeze legături ierarhice cu propriul lor tip și, în special, va tinde să fie dominant în raport cu semenii lor. Puteți evita acest lucru care duce la agresiune, pur și simplu învățându-l calea corectă de la o vârstă fragedă pentru a-și dezvolta latura ieșită și jucăușă. Cel mai bine este să-l înveți cățelușului, oferindu-i ocazia să se joace mult și să interacționeze cu alți cățeluși; atunci partea sa dominantă va fi suficient de reținută și controlată.

Un terrier american Staffordshire Terrier crescut prost sau necorespunzător de la cățeluș poate dezvolta un dezechilibru caracteristic în comportament, ceea ce va duce la probleme suplimentare la vârsta adultă. Este indicat să nu neglijați acest aspect pentru a evita necesitatea de a-l ține în lesă și în același timp departe de alți câini când va crește.

Terrierii americani Staffordshire au devenit adevărați eroi și vedete de cinema în America.

Amstaff (atunci erau numiți „Yankee Terriers”) Stubby, în timpul Primului Război Mondial, a devenit cel mai distins câine, pentru care a primit gradul de sergent și a primit Medalia Curajului, care i-a fost prezentată de președintele Statelor Unite, Woodron Wilson în Casa Albă, pentru faptul că a putut avertiza soldații cu privire la atacul cu gaz care a început și, în plus, a putut neutraliza spionul german.

Poate, aproape primul Terrier american Staffordshire, a intrat în cartea stud a American Kennel Club - Lucenay's Peter, în timpul scurtei sale vieți, a jucat în multe casete de la Hollywood, apoi mut. Pete este unul dintre 15 Amstaffov, care au devenit „vedetele” filmelor mut.

Cu siguranță mulți au urmărit thrillerul mistic modern „Angel Heart”, cu participarea lui Mickey Rourke și Robert De Niro, în care, împreună cu vedetele, au jucat doi Amstaff „Are Bear” și fratele său „Joker’s Wild”.

În ciuda tuturor meritelor și faimei sale și a faptului că, ca urmare a unei selecții atentă, personajul său a fost mai degrabă „înmuiat”, Amstaffs până astăzi sunt supuși atacurilor masive din partea mass-media și a legislației, atât de mult încât în ​​Regatul Unit este interzis să aibă câini din această rasă, iar în Franța există reguli care o fac să fie foarte scumpă întreținerea.

Caracteristicile rasei:

Vorbim despre o rasă de câine mare, cu un corp bine construit, îndesat. Arată bine tricotat, bine musculos, dar elegant. Câine foarte agil și agil.

Conform standardului, înălțimea sa variază de la 46 la 48 cm., Cu o greutate de 25-30 kg., La bărbați și de la 43 la 46 cm., Cu o greutate de 22-25 kg., La cățele.

Botul nu este prea lung, se termină întotdeauna cu un nas negru. La fel ca Pit Bull, cartea de vizită a câinelui este botul sau, mai bine zis, fălcile foarte bine definite.

Haina este scurtă, strânsă, de orice culoare, cu toate acestea, o culoare albă care depășește 80%, precum și negru și bronz sau ficat nu sunt binevenite.

Speranța de viață:

Terrier american Staffordshire are o stare de sănătate destul de bună, dar poate fi susceptibilă la anumite boli. Dintre acestea, ataxia ereditară, care este o degenerare a sistemului nervos și se manifestă printr-o pierdere a coordonării mișcărilor.

Amstaff poate suferi, de asemenea, de boli de inimă, deci acesta va fi motivul vizitelor regulate la medicul veterinar care va verifica starea inimii câinelui. Terrier american Staffordshire poate suferi, de asemenea, de displazie a articulațiilor șoldului și cotului, o malformație a dezvoltării care se manifestă în timpul creșterii.

Această boală poate fi diagnosticată la vârstă mică, prin urmare, dacă este suspectată, se recomandă să nu ignorați o întâlnire cu un medic veterinar, care poate face o radiografie pentru a afla starea țesutului cartilajului câinelui. Dacă este neglijată, displazia poate duce la dezvoltarea osteoartritei progresive, dar dacă este recunoscută la timp, poate fi vindecată.

Cu o îngrijire bună, hrănire adecvată, acești câini trăiesc până la 10 sau chiar până la 15 ani fără probleme.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.