Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniAmerican Pit Bull Terrier

American Pit Bull Terrier

AMERICAN PIT BULL TERRIER (APBT)

Standard FCI: nerecunoscut

Descriere:

Să aflăm American Pit Bull Terrier (APBT), cunoscut și sub numele de Pitbull, una dintre cele mai renumite rase de pe planetă.

Pitbull este unul dintre cei mai renumiți câini din lume. Extrem de recunoscut cu o personalitate vibrantă și puternică, Pitbull este în prezent una dintre cele mai căutate rase de pe piață. În acest articol, pe lângă furnizarea de informații de bază despre fizicul și caracterul câinelui, vom încerca să înțelegem mai bine motivele succesului său „planetar”.

Când spui cuvântul „pit bull”, te gândești imediat la un câine agresiv și vicios: desigur, Pitbull, este o rasă care nu este ușor de gestionat - datorită naturii sale și într-un anumit sens „istoric”, totuși, nu ar trebui să vă gândiți la acești câini doar ca „mașini de luptă”, deoarece, dimpotrivă, cu o educație corectă, se pot dovedi cu ușurință a fi destul de respectabili și credincios.

Originile acestui câine mare, desigur, nu sunt pastorale: etimologic vorbind, „groapă” în engleză este o groapă sau, în cazul nostru, o arenă unde au avut loc spectacole sângeroase: coride și lupte cu câini. A fost un hobby foarte popular în Marea Britanie între secolele XVIII și XIX. Denumirea „Pit Bull Terrier” derivă din acest context și înseamnă „bull terrier luptător”: în acest domeniu Pitbull a fost personajul principal, câinele numărul unu.

Rasa modernă s-a născut datorită selecției americane de calitate a exemplarelor Pit Bull Terrier pentru reproducere: activitatea crescătorilor americani a început în 1845 și s-a concentrat asupra exemplarelor importate din Irlanda. Fluxul masiv de coloniști irlandezi, răspândit în toate zonele metropolitane din America de Nord, a contribuit atât la creșterea numărului de câini pe continent, cât și la răspândirea și popularizarea luptei cu câini.

În prezent cunoscută popular, rasă americană Pit Bull Terrier, a devenit astfel datorită muncii celor mai pasionați crescători - crescători, printre care se remarcă figura istorică a lui Sir John Pritchard Colby. Unul dintre cei mai renumiți câini din linia sa genealogică a fost un bărbat - Pincher Colby. A devenit renumit ca un câine de luptă invincibil și, prin urmare, a fost adesea folosit ca un câine herghelie pentru reproducere. Prin urmare, Pincher apare în pedigree-ul marii majorități a exemplarelor APBT.

Până în prezent, APBT nu este recunoscut de Fédération Cynologique Internationale (FCI), dar recunoscut de United Kennel Club (UKC) și de American Kennel Association (ADBA), aspectul rasei nu a fost încă strict standardizat.

Acestea sunt două federații care percep câinele diferit, aderând la standarde ușor diferite de natură morfologică. Există diverse asociații care organizează spectacole și au propriile registre.

Acum să încercăm să ne dăm seama de ceva mai mult decât personajul său, personajul său! De fapt, „problemele” asociate cu natura aprinsă a Pit Bullului apar în principal în relațiile cu colegii săi de câini și, prin urmare, cu alți câini. Cu toate acestea, pentru a înțelege mai bine această problemă, este necesar să faceți un pas înapoi și să priviți în istorie.

Din punct de vedere istoric, de fapt, Pitbull a fost un câine de luptă și un câine de competiție în general, deci este normal să nu fie foarte politicos cu ceilalți câini. Există cei care recomandă să nu-l țină niciodată în lesă în prezența altor câini din rasa sa: poate că aceasta este o decizie oarecum extremă, dar dacă câinele se dovedește a fi un „bătăuș”, este necesar să se ia măsuri preventive.

Evaluați situația în fiecare caz specific, dar faceți-o cu atenție: în acest sens, ca de obicei, vă recomandăm să vă adresați medicului veterinar de încredere și manipulatorului de câini, deoarece nu este ușor să înțelegeți capetele prietenilor noștri cu patru picioare.

Cu o persoană, situația este diferită: Pitbull rămâne un câine care trebuie tratat cu o atenție deosebită, dar în relațiile cu oamenii este cu siguranță mai calm, deoarece, așa cum am menționat mai sus, el nu este înclinat să concureze cu oamenii.

Cu străini, el se dovedește adesea destul de sociabil, fără a înceta niciodată să dea din coadă celor care îi plac cel mai mult. Acest lucru se datorează faptului că în trecut au trebuit deseori să lupte, da, dar numai cu alți câini! Astfel, în familie, impetuozitatea lor scade și mai mult și se transformă mai degrabă într-o afecțiune mai mare pentru proprietar.

Apoi apare o altă caracteristică fundamentală a acestei rase: necesită multă atenție. da, Pitbull are nevoie de o relație foarte strânsă cu proprietarul său, care, pe de o parte, trebuie să-i poată oferi o educație de fier și, pe de altă parte, să acorde multă atenție câinelui. În acest sens, acest câine se dovedește a fi o rasă foarte jucăușă și curioasă.

Pe de altă parte, această rasă știe cu adevărat să fie foarte loială și devotată proprietarului său. În plus, au o atitudine atentă și aproape reverentă față de copiii din familia lor. De fapt, acest câine va deveni un bun însoțitor pentru copiii din jocurile comune, dar în orice caz, ar trebui să monitorizați întotdeauna cu atenție interacțiunea acestora, deoarece datorită impulsivității excesive asociate cu atașamentul excesiv, câinele poate deveni intruziv inutil.

Pitbull se adaptează bine la viața dintr-un apartament din oraș, dar cu siguranță trebuie să se miște mult în aer liber. În plus, el urăște literalmente să fie singur: gândiți-vă foarte bine la acest ultim aspect înainte de a-l cumpăra.!

Nu în ultimul rând, aceasta nu este o rasă deosebit de recomandată pentru un proprietar de câine novice, deoarece este, așa cum se arată mai sus, un câine destul de dificil de controlat.

Caracteristicile rasei:

Acesta este un câine de dimensiuni medii, foarte puternic, ușor îndesat. Standardul UKC cere ca acesta să aibă între 41 și 54 cm înălțime și să cântărească între 13 și 34 kg.

Așa cum era de așteptat, acesta nu este un câine prea mare, ci un câine bine construit, care este deosebit de atractiv datorită posturii sale mândre și alerte. Pur și simplu, este un câine „masiv”. Ceea ce îți atrage imediat atenția sunt fălcile, acestea sunt foarte pronunțate.

Ochii mici în formă de migdale sunt foarte caracteristici: foarte vioi. Spatele este destul de scurt și puternic. În general, partea cea mai recunoscută care a devenit o adevărată carte de vizită a câinelui este botul. Dar culoarea hainei? În conformitate cu standardul oficial al acestei rase, sunt permise atât lâna de aceeași culoare, cât și nuanțe diferite cu pete albe, chiar și în două culori și în trei culori. Dar ar trebui să fie strălucitor, scurt, strâns, dur la atingere. Fără substrat.

Speranța de viață:

Pit Bulls suferă mai mult de căldură decât de frig, dar sunt, în general, în stare bună de sănătate.

Câinii din această rasă tind să aibă displazie de șold, probleme cu rotula, disfuncție tiroidiană și defecte cardiace congenitale. Ca rasă, sunt mai susceptibili la parvovirus decât alte rase dacă nu sunt vaccinați.

O altă problemă este adesea demodicoza - o boală cauzată de parazitarea unei căpușe în gura foliculilor de păr, atât la câini, cât și la oameni.

În ceea ce privește speranța medie de viață, cu o hrănire și îngrijire adecvate, aceasta poate depăși cu ușurință 10 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.