Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniChow Chow

Chow Chow

Descriere:

Aceasta este una dintre cele mai unice rase de pe planetă, datorită și limbii sale albastru-violet: așa este, Chow Chow.

Chow ChowMâncare rasa este foarte atractivă: acesta este un câine care a devenit o adevărată legendă. Aspectul său este de fapt inconfundabil, poate fi recunoscut printre mii de reprezentanți ai diferitelor rase.

Unora le vor aminti un leu, doar unul mic. Pentru alții, poate seamănă cu un urs, având în vedere forma sa rotundă și masivă. Dar mai există un detaliu care îl face cu adevărat special și acesta este limbajul. Nu, Chow Chow nu știe să latre într-un mod special, ci mai degrabă tăcut, dacă spui adevărul.

De fapt, limba Chow Chow a dat naștere mai multor legende, te întrebi de ce? Da, pur și simplu pentru că la această rasă culoarea limbii fluctuează între albastru și violet.Chow Chow

Evident, trebuie să începi de la început Chow Chow. Pe baza denumirii rasei, este deja clar că aceasta este o rasă „exotică” sau, în orice caz, originară dintr-o rasă extraeuropeană. Într-adevăr, este adevărat. Acest câine a venit de departe, chiar din China! Atunci nu este o coincidență faptul că aspectul său complex al catalogării, natura atipică și acest limbaj albăstrui poartă cu ele o aură aproape mistică, puțin magică, să spunem.

Mai sus am vorbit despre legende: sunt mai multe care încearcă să ofere o „explicație” a pigmentării limbii Chow Chow. Acestea sunt în mod clar incredibile, dar, fără îndoială, sugestive ipoteze. Luați în considerare cel puțin două.

Chow ChowPrimul spune povestea unui călugăr în vârstă care s-a îmbolnăvit grav și nu a putut merge în pădure să adune lemne de foc pentru a face un foc pentru a se încălzi. El a cerut ajutor credinciosului său prieten cu patru picioare.

Mâncare Am fugit în pădure să iau lemn pentru stăpânul meu, dar ceva a mers prost și a izbucnit un incendiu în pădure. Chow a reușit să ardă resturile de lemn în foc, dar s-a întors ușor cu o limbă arsă, care din acel moment a căpătat o nuanță violetă, deoarece a fost deteriorată de incendiu.

A doua legendă despre culoarea limbii Chow Chow, poate chiar mai incredibil pentru că include însuși Buddha Suprem. Se spune că atunci când Zeitatea intenționa să picteze cer albastru în compania sa Chow Chow (de aceea această rasă a fost aleasă de Buddha!), Animalul a reușit să lingă marginea cerului albastru deschis cu limba, ca urmare a căruia a luat culoarea caracteristică de astăzi.

Dacă aruncăm aceste legende din trecut și ne întoarcem la abordarea științifică, putem spune că aceasta este doar o caracteristică somatică a acestei rase, dotată cu un tip special de pigmentare în cavitatea bucală, care se găsește adesea la alte specii de animale (deși mai rar la om).Chow Chow

Cu toate acestea, trebuie clarificat faptul că această caracteristicăChow Chow nu apare de la naștere, ci apare mai târziu (amintiți-vă de „petele” negre ale dalmaților). Deci limba Chow Chow durează câteva luni pentru a lua culoarea care l-a făcut atât de faimos.

Dar există și alți câini care au aceeași trăsătură? Sau chiar și alte animale care au o culoare atipică a limbii? Da, există, în aceeași China. Putem spune că unele exemplare Shar Pei au o limbă albastră închisă, chiar mai aproape de negru. În plus, există și câteva specii de urși care au această trăsătură. Poate că acest fapt asociază această rasă cu imaginea unui urs.

Trecând la partea de jos a arborelui genealogic Chow Chow, putem explica acest nume destul de specific și cumva „onomatopeic”? Spunem că sunetul acestui nume este foarte similar cu sunetul multor nume din est.

Chow ChowAparent, acest lucru se datorează termenului antic "Mâncare", care desemna comercianți de origine chineză care mergeau în Europa Veche pentru a face comerț. Acești câini cu aspect amuzant erau adesea în ham, deoarece în același timp erau puternici și datorită traficului comercial de pe linia China-Europa, această rasă s-a răspândit în Europa, în acest caz în Anglia.

Este țara Albionului cețos, prima „casă europeană” Chow Chow. Din 1780, „leul chinezesc cu limbă albastră” a început să devină mai faimos și mai popular, atât de mult încât puțin peste un secol mai târziu, se spune că și-a găsit o reședință chiar în castelul Windsor!

Caracteristicile rasei:

Pentru inceput, Chow Chow clasificate ca tip primitiv sau tip spitz.

De obicei, Chow Chow destul de compact și de proporțiile corecte. Un bărbat adult cântărește între 25 și 38 kg și atinge o înălțime de aproximativ 50 cm. Nu există o diferență mare între bărbați și cățele.Chow Chow

Au o coamă destul de groasă, ceea ce indică clar o comparație care se face adesea cu un leu. Chow Chow merge "la vârful degetelor", de aceea merge cu o postură mândră și aproape grațioasă.

Rasa are un schelet masiv și un cap mare și greu. Ochii sunt mici și întunecați, ușor în formă de migdale, indicând o origine orientală a animalului. Coada este situată deasupra spatelui. Blana este adesea lungă, deși există exemplare cu blana mai scurtă. Culorile variază de la maro la negru, iar culorile deschise sunt rare.

În conformitate cu natura sa blândă și politicoasă, această rasă nu latră prea mult și aproape niciodată nu latră fără niciun motiv. Câinele pare să conțină tot curajul și mândria unui leu și a unui urs.

Chow - chow câine mai ales rezervat. Prefera să fie pe cont propriu, bucurându-se de singurătatea sa, dar asta nu înseamnă că nu este obișnuit să arate afecțiune: doar o face în felul său, fără să se agite.

Astfel, este o rasă foarte independentă, dar asta nu înseamnă că poate fi lăsată singură prea mult timp: independența nu înseamnă cu adevărat doar singurătate. Chow Chow apreciază prezența celorlalți în casă și el însuși își simte prezența (și afecțiunea) imperceptibil, dar nu detașat.

Chow ChowMai mult, cu excepția „timidității” sale inițiale, el este un câine loial și, de asemenea, foarte răbdător. Cu toate acestea, nu îi place deloc să impună, să fie predispus la dominație: prin urmare, instruirea lui, desigur, nu este o sarcină ușoară și, desigur, necesită intervenția unui expert.

Acest aspect devine important dacă veți folosi Chow Chow ca câine de pază, deoarece această funcție se potrivește perfect în caracteristicile sale-capacitate. Rețineți că inițial a fost folosit și ca câine de pescuit și chiar ca vânător de lupi!

Speranța de viață:

Chow Chow este, de asemenea, un excelent câine de companie. Poate trăi fără probleme într-un apartament, în ciuda dimensiunilor sale destul de mari. Cu toate acestea, cu siguranță va trebui să meargă mult timp și să se miște mult (pentru a nu se ridica și a începe să se îngrașe). Cu îngrijire adecvată, Chow - chow trăiește fără probleme 9-13 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.