Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniWelsh corgi

Welsh corgi

Patria - Marea Britanie.

Descriere:

Welsh corgi - o rasă distractivă și foarte drăguță de câine care a apărut ca câine de păstorit, iar astăzi este unul dintre cei mai iubiți câini de companie. Aceasta este rasa adorată de regina Elisabeta.

Dintre rasele de câini de dimensiuni medii, Welsh corgi, cu siguranță unul dintre cele mai populare din lume. Faimoși pentru faptul că câinii din această rasă sunt animalele de companie preferate ale reginei Elisabeta (avea mai exact trei), acești prieteni cu patru picioare, după cum sugerează și numele, sunt cel mai probabil de origine galeză (galeză).

Încă nu se știe cu siguranță dacă s-au născut acolo sau au fost introduși, dar se știe cu siguranță că Corgi vin din Țara Galilor. Unii cercetători ai rasei cred că cel mai probabil au fost importați de vikingi, în timp ce alții susțin că este un nativ local.

Despre origine Corgi există chiar mai multe legende:

Potrivit legendei galeze, puii au fost găsiți în pădure ascunși sub copaci rupți de copiii de la fermă și duși la ei acasă.

O altă legendă spune despre originea lor magică - zânele pădurii aduceau cadouri pui Corgi oameni. Zânele foloseau acești câini pentru călărie. Welsh corgiAcest fapt explică presupusele urme care conturează contururile șei pe spatele Welsh corgi pembroke.

Inițial Corgi a fost folosit ca un câine ciobanesc - un câine de păstorit și de vite și, de fapt, a fost un adevărat cioban: era responsabil cu supravegherea și pășunatul vitelor, oricât de ciudat ar părea. Dar tocmai datorită dimensiunilor reduse, el putea să manevreze cu pricepere printre copite și să evite „întâlnirea” cu coarnele secțiilor.

În acei ani, aspectul său era diferit, dar personajul său a rămas aproape același, ajungând la faimă grație intrării sale în casa regală engleză. Acest lucru s-a întâmplat de fapt în 1933, când regele George al VI-lea (fostul duce de York) a cumpărat un cățeluș din această rasă pentru a-l prezenta fiicelor sale Elisabeta (care va deveni ulterior regina Elisabeta a II-a) și Margaret Rose.

gal va cuceri pentru totdeauna inima viitoarei regine și ea se va îndrăgosti de el. Mulțumită acestei reclame involuntare, Welsh corgi de-a lungul deceniilor va deveni unul dintre cei mai valoroși și populari câini din toate timpurile.

Ce este această rasă astăzi?

Vedem un câine cu adevărat drăguț în fața noastră: nu se găsesc defecte, Welsh corgi - amuzant, dulce, sociabil, alert și cu o veselie inepuizabilă! În plus, este foarte deștept și arată o sensibilitate și tandrețe cu adevărat umane, ceea ce îl face foarte potrivit pentru comunicarea cu copiii.

Când este încă un cățeluș, este literalmente irezistibil, dar chiar și pe măsură ce crește, rămâne doar foarte drăguț. El comunică foarte natural și fără agresivitate cu alte animale. În ciuda naturii sale de câine de lucru, va trebui să fiți atenți la tendința sa de obezitate.

De fapt Corgi iubește plimbările lungi, dar canapeaua este un adevărat magnet pentru el! Și dacă încercați să-i rupeți obiceiul, nu veți putea rezista ochilor lui drăguți. Dar, de dragul lui, este mai bine să-l stimulezi mereu să se miște.!

Desigur, această rasă are și „defecte”. In ce sens? Așadar, este un pic încăpățânat: dacă își pune ceva rău în cap, este greu să-l faci să se răzgândească. Pentru a preveni acest lucru, el trebuie să fie educat corespunzător. Un alt avertisment: Corgi iubesc să sape găuri și tind să latre prea mult și tare, dacă nu politicos.

Fără a aduce atingere celor de mai sus, natura lor, atât de plăcută și afectuoasă (și acest lucru este garantat), ia aceste aspecte pe locul doi, lăsând mai întâi bucuria interacțiunii cu un câine atât de frumos.

Caracteristicile rasei:

Există două tipuri Corgi:

Welsh corgi pembroke

Cardigan Welsh Corgi

Să aruncăm o privire asupra caracteristicilor ambelor tipuri, care sunt rasele oficiale care se încadrează în categoria „Bovine și bovine, cu excepția câinelui de bovine elvețian”.

Corgi - Pembroke: cel mai vechi din rasă

De obicei roșu (dar sunt permise și nisip, negru, maro, tricolor și albastru), Corgi - pembroke este cel mai vechi membru al rasei. Acesta este un câine mic cu o înălțime de 25 până la maximum 30 cm și o greutate medie de 12 până la 14 kg.

Atât masculii, cât și femelele au o formă de cap de vulpe, picioare scurte și o coadă netăiată (acest lucru este interzis). Înveliș cu întreținere redusă: de fapt, este scurt și substratul este atât de gros încât izolează umezeala.

Îi place să meargă cu stăpânul său, dar nu încerca să-l obosească, este inutil: nu trebuie să exagerezi activitatea fizică, pentru că este un câine jucăuș și nu își poate măsura întotdeauna energia. Acest lucru se spune pentru că, ca câine care lucrează, este aproape neobosit.

Chiar dacă ne vom repeta, Corgi - aceasta este o rasă de câini foarte bună, este drăguț, curios și foarte ascultător: de fapt, dacă este bine antrenat, poate excela în discipline precum agilitate, câine-frisbee și alte competiții de agilitate care vă vor aduce împreună cu câinele, mult plăcere. De asemenea, este un câine de pază excelent.

Corgi - cardigan: acesta este favoritul, prietenul și animalul de companie al reginei

Apărând puțin mai târziu, această versiune Corgi mai mic decât precedentul și a fost crescut ca un câine de companie. Recunoscută oficial în 1934, a devenit o rasă independentă.

Aspect Bluza foarte asemănător cu cel analizat anterior Pembroke: Are, de asemenea, o formă de cap, similară cu o vulpe mică. Standardul permite toate culorile, cu excepția albului.

Bineînțeles, există și multe alte asemănări: este vesel, iubește să comunice și, prin urmare, este un câine ideal pentru copii.

Durata de viata

Așa cum am spus în rândurile anterioare, dacă nu controlați, atunci Welsh corgi tinde să crească în greutate. Pentru a preveni obezitatea unui câine, este necesar să respectați câteva reguli dietetice sănătoase.

În primele șase luni de viață, adică atunci când este un cățeluș, trebuie să fie hrănit de cel puțin trei ori pe zi și numai după un an numărul de hrăniri poate fi redus la două. Planul său de masă include o fixare la timp, ar trebui să existe întotdeauna acces la apă proaspătă și proaspătă. Discutați cu medicul veterinar de încredere, probabil că aceștia vă vor putea sfătui cu privire la cel mai bun mod de a vă regla dieta. Corgi.

Nu-i da dulciuri: poate provoca probleme grave de sănătate. Speranța medie de viață este cuprinsă între 12 și 14 ani, totul va depinde de respectarea tuturor instrucțiunilor pentru a-l menține într-o formă fizică constantă și bună.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.