Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniNorfolk Terrier

Norfolk Terrier

Patria - Marea Britanie.

Descriere:

Vorbind despre această rasă, vorbim despre cel mai mic dintre terrierii britanici, care este cunoscut pentru capacitatea sa de a vâna rozătoare mici.

Norfolk TerrierPrimii reprezentanți ai acestor câini erau destul de puternici, rezistenți și puteau reacționa instantaneu la un ușor foșnet, au dat rezultate fantastice, prinzând sute de șobolani. Datorită acestei abilități extraordinare, au fost chiar cumpărate de organizații implicate în deratizare - exterminarea profesională a șobolanilor. Este un fapt că o pereche dintre acești „micuți agili”, fiind „angajați” ai unui astfel de serviciu, au ucis anual 400 de rozătoare în medie.

Prietenul nostru cu patru picioare despre care citești este Norfolk Terrier. Aceasta este o rasă cu o istorie destul de recentă, încă nu foarte răspândită chiar și în patria sa, dar este posibil să fi văzut reprezentanții săi în jurul tău.

Este de la sine înțeles că fac parte din familia terrierilor și pot găsi, de asemenea, pradă în vizuini de pământ în timp ce vânează vulpi. Aceasta este o rasă destul de recentă care a apărut la începutul secolelor al XIX-lea și al XX-lea. Așa cum era de așteptat, vorbim despre un câine englez: Norfolk - aceasta este regiunea Angliei de Est, care este casa acestei rase.Norfolk Terrier

Mai departe, trebuie să subliniem o diferență foarte importantă, între două rase prea asemănătoare, dar diferite, aparținând, desigur, familiei terrierilor: Norfolk și Norwich. Putem spune că, într-un fel sau altul, aceste două rase sunt „veri”.

Norfolk și Norwich sunt de fapt foarte asemănătoare, dar diferă într-un detaliu prea evident - urechile. În primul caz (obiectul discuției noastre), ei atârnă, iar în al doilea caz sunt drepți. Pe scurt, Norwich Terrier este versiunea cu urechi erecte Norfolk Terrier.

Dar cine sunt strămoșii ambelor rase? Aceștia sunt câini cel mai probabil obținuți prin traversarea Border Terrier, Cairn Terrier și Irish Terrier. Inițial, numele rasei analizate a fost diferit. Nu s-a vorbit despre asta Norfolk, a fost Trumpington Terrier. Ideea de a-l numi Norfolk deținut de Frank Jones, omul care a crescut în mod intenționat mici terieri cu păr de sârmă în grajdurile din Cambridge.

Norfolk TerrierÎn acele timpuri imemoriale, în mediul universitar din Anglia era foarte la modă să o ai Norfolk! Nimeni altul decât acest câine a devenit mascota Universității din Cambridge, deoarece era extrem de popular în rândul studenților.

Pentru a afla cum această rasă s-a răspândit ulterior pe scară largă în America, este necesar să acordați atenție intervalului de timp dintre începutul și sfârșitul primului război mondial: în această perioadă Frank Jones, un comerciant irlandez, a cumpărat în Anglia și a revândut un număr mare de câini în Statele Unite. intitulat inițial "Jones Terrier".

Trebuie remarcat faptul că rasa a fost recunoscută oficial abia în 1934.

La fel ca majoritatea familiei terrier, acești câini sunt cu siguranță foarte activi și veseli, dar nu sunt niciodată prea scandaloși. În această privință Norfolk, poate cel mai pașnic și echilibrat dintre terieri, motiv pentru care fac câini însoțitori excelenți, sociabili, dar nu intruzivi.Norfolk Terrier

Mai mult, le place să trăiască în contact strâns cu familia și sunt foarte prietenoși cu copiii. Iubind toți membrii familiei în mod egal, nu dau preferință nimănui, aici toată lumea este egală. Pe de altă parte, nu le place să rămână singuri prea mult timp și, în acest caz, pot suferi de singurătate. În general, dacă un câine este socializat la timp, va avea relații bune cu alți câini fără a fi prea agresiv. Prin natura și dimensiunea lor, acestea sunt foarte potrivite pentru a locui într-un apartament.

Fiind „mici” curioși și curioși, ei examinează toate locurile izolate din apartament și ce se întâmplă dacă un rozător se ascunde acolo? O altă caracteristică a rasei este că Norfolk le place să fie lăudați pentru orice faptă folositoare. Rețineți acest lucru atunci când vă antrenați câinele.

Pentru a menține tonul mușchilor corpului, are nevoie de activitate fizică serioasă, motiv pentru care acești terieri adoră atât de mult să se joace și să se prostească cu copiii.

Norfolk TerrierPlimbările regulate în aer curat se vor dovedi a fi un panaceu: aveți grijă, deoarece una dintre distracțiile lor preferate este, desigur, săpatul de găuri! Dacă întâlnește un mic rozător, iepure sau pasăre în drum, îi va vâna cu siguranță, este dificil să faci ceva în acest sens, prietenul nostru cu patru picioare are un instinct de vânătoare sporit.

Gazda perfectă Norfolk va exista cineva care îi poate explica câinelui cu fermitate, dar fără agresivitate și furie, „cine este șeful”. Prin natura lor, instinctul de dominație la acești terieri este absent, cu toate acestea, el trebuie să înțeleagă un lucru important - că este cel mai bun prieten al omului, dar nu și invers.

Nu uitați că, atunci când predați și instruiți acești câini, trebuie să fie lăudați și încurajați constant. Fiind câini foarte deștepți, cu abordarea corectă, antrenarea lor nu va fi dificilă, procesul va aduce satisfacție atât proprietarului, cât și animalului în sine.

Caracteristicile rasei:

Norfolk Terrierul este o rasă mică de câine. Cu toate acestea, are un aspect compact și masiv, foarte bine exprimat. Spatele este mic și drept. Picioarele scurte și puternice pot părea un dezavantaj pentru această mică fiară pufoasă, dar această caracteristică a făcut-o Norfolk mic vânător de animale ascuns în pământ.Norfolk Terrier

Cu alte cuvinte, corpul său îl face deosebit de potrivit pentru vânătoare și urmărirea prăzilor îngroșate la distanțe scurte. Nasul are o formă specială - în formă de pană. Norfolk terrierul are o oprire destul de pronunțată și capul rotunjit.

Ochii sunt ușor ovali, adânci, de culoare maro închis sau negru.

Coada este dreaptă și îngroșată în linia părului. Este foarte important ca urechile să aibă formă triunghiulară, ușor rotunjite la capăt și să cadă ușor peste obraji (diferența principală față de Norwich). Atât bărbatul, cât și femela pot cântări aproximativ 5 kg, până la maximum 6 kg la o înălțime de 25-26 cm, la greabăn.

Norfolk TerrierÎn ceea ce privește haina, vorbim despre așa-numita haină „cu sârmă”: tare, dreaptă, strânsă, în zona mustaței și a sprâncenelor, părul este scurt. În ceea ce privește culoarea, sunt permise multe nuanțe: de la bej la negru, de la roșu la grâu, toate nuanțele de gri. Petele albe nu sunt de dorit, dar sunt permise.

Speranța de viață:

Acești câini pot avea probleme cu valve mitrale, pe lângă bolile mai tradiționale de rasă mică asociate cu displazie de șold sau luxație rotuliană. Cu toate acestea, în general, aceasta nu este o rasă foarte dureroasă, ci este destul de robustă și rezistentă. Plusul este că îngrijirea este ușoară: nu ar trebui să te lași prea departe cu tăierea, cel puțin pentru a menține aspectul unui adevărat „tip de țară englez” care îl caracterizează.Norfolk Terrier

În ceea ce privește hrănirea, nu trebuie să exagerați: aveți grijă să nu o lăsați să se îngrășeze, deoarece, având în vedere dimensiunile reduse, datorită excesului de greutate, poate fi susceptibilă la boli, chiar și foarte grave.

Cu o îngrijire adecvată și o hrănire adecvată, Norfolk Terrier poate trăi până la 12-15 ani fără probleme.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.