Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câinipechinez

pechinez

Patria - China.

Descriere:

O poveste care a început acum aproximativ 4000 de ani, aproximativ pechinez, unui câine cu aspect foarte specific i se spune că este un adevărat leu în miniatură cu un caracter extrem de mândru.

pechinez - este o rasă de câini de origine asiatică, cu o istorie de aproximativ 4000 de ani. Această rasă s-a născut în China la Beijing și timp de multe secole pechinezaceste animale mici erau doar tovarăși ai locuitorilor palatului imperial. Există o legendă despre nașterea acestei rase de câini care s-a născut din uniunea dintre un leu și o maimuță.

O legendă antică chineză povestește despre un câine mic care a fost prieten și însoțitor al lui Buddha, care s-ar putea transforma într-un leu atunci când este nevoie: ea explică prezența coamei de leu a unui câine din Beijing și cum ar putea alunga spiritele rele.

Revenind însă de la legendă la istorie, învățăm asta pechinez erau câinii împăraților chinezi și că atunci când au apărut, a fost necesar să se plece în fața lor, deoarece erau considerați sacri. În ceea ce privește apariția lor în Europa, această rasă de câini a ajuns în Anglia abia în 1861, unde au fost create primele canise.

De fapt, fiind una dintre cele mai vechi rase de câini, genetica sa diferă foarte puțin de cea a unui lup. pechinezÎn China antică, el era considerat un câine, patronat de Buddha însuși și, prin urmare, era venerat ca zeitate și era tratat cu mare respect.

Această rasă de câini are un caracter special, ceea ce îl face un însoțitor ideal pentru cei cărora nu le plac animalele prea exigente. pechinez foarte mândru, încrezător, foarte demn și chiar puțin arogant; pe de altă parte, au fost tovarășii împăraților chinezi timp de secole. De asemenea, trebuie spus că sunt câini foarte curajoși cărora nu le place foarte mult compania câinilor de alte rase și nu ezită să atace animale mai mari dacă sunt amenințați pe teritoriul lor.

Această rasă este, fără îndoială, potrivită pentru locuința în apartament, dar este, de asemenea, un câine foarte rezervat, puțin indiferent față de viața din jur și, prin urmare, nu foarte pechinezușor de învățat, dar cine își va iubi stăpânul și va fi întotdeauna atent cu străinii. Amintiți-vă că, chiar dacă este un câine de companie, pechinez suferă de singurătate și nu trebuie lăsat singur pentru perioade lungi de timp și este un câine foarte jucăuș și vesel.

pechinez un câine care nu se bucură de viața activă în aer liber, făcându-l un animal de companie ideal. Iubește plimbările scurte, dar preferă confortul casei sale, cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, unele mișcări nu dificile îi sunt bune.

Acesta este un câine, foarte asemănător în comportament cu o pisică, ca să spunem așa, fără a-i ofensa demnitatea, puțin predispus la efort fizic și foarte predispus la lene, caracteristică care nu este recomandat să se răsfețe: încercați să luptați cu el, o plimbare zilnică îi va fi utilă și Pentru dumneavoastră. Această rasă de câini este foarte potrivită pentru familie și apartament pechinezviata datorita caracterului si caracteristicilor sale comportamentale. Își va iubi foarte mult stăpânul și familia, dar se va încrede întotdeauna în străini și în alte animale (inclusiv câini de alte rase).

Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, pechinez nu este un câine pentru toată lumea, deoarece necesită multă grijă și îngrijire zilnică a frumoasei sale haine, astfel încât să nu se transforme într-o minge de lână fără formă din cauza tuturor tipurilor de gunoaie colectate în timpul unei plimbări.

Este foarte important ca această rasă de câini să acorde atenție ochilor și dinților animalului: primii, fiind destul de specifici, au nevoie de îngrijire, iar cei din urmă tind să acumuleze tartru și, prin urmare, necesită o curățare periodică. De asemenea, acest câine are nevoie de un bun stăpân pentru a-l crește corespunzător, deoarece personajul său are o doză bună de demnitate, mândrie și inteligență.

Dacă ar trebui să întrebăm un iubitor de câini cu experiență ce rasă să recomandăm persoanelor în vârstă sau persoanelor care au timp scurt, el ne-ar sugera, fără îndoială, pechinezar pechinez, pentru că este de fapt un câine foarte drăguț care dezvoltă multă afecțiune pentru proprietarul său și tinde să-l arate într-un mod ușor flagrant în comparație cu alte rase de câini.

Gazdă perfectă pechinez - o persoană cu un caracter hotărât care iubește o casă, o viață calmă, care știe să fie respectată și nu prea ocupată cu afacerile, pentru că pechinez suferă de singurătate, afectuos, dar exigent, reușește să ofere prietenului său blănuit nu doar plimbări scurte, ci și o toaletă adecvată.

pechinez, în ciuda faptului că aparține categoriei „jucărie” - jucării, nu este un câine căruia îi place să se joace cu copiii, nu este recomandat mai ales să îl ai într-o familie cu copii foarte mici. Această rasă de câine nu are multă răbdare și tinde să aleagă o persoană pe care o iubește excesiv, deși este atașată întregii familii.

pechinez nu prea potrivit ca câine pentru copii, de asemenea, pentru că este un câine cu care trebuie interacționat cu tandrețe și nu este potrivit pentru această caracteristică ca câine de companie pentru ei. Trebuie adăugat că atitudinea sa foarte reținută, aproape „snobă”, îl va ține departe de obișnuitul și de cotidianul pechinezrealitatea creată de copii, lăsând animalul într-o stare de izolare care nu este potrivit pentru ca acesta să se simtă bine în familie.

pechinez - acesta este un câine căruia nu îi place prezența altor animale de companie în același apartament în care locuiește și care nu tolerează prezența câinilor de o rasă diferită de a lui, acest lucru se datorează faptului că acesta este un animal foarte teritorial, foarte gelos asupra casei sale, a familiei sale și a lui spaţiu.

Cu toate acestea, acest lucru nu îl face o rasă de câine agresivă, mai ales în cazul unui animal crescut și educat corespunzător: el nu va fi niciodată primul care atacă. Dar câinii din Peking, care sunt răsfățați și slab educați, pot fi cu adevărat aroganți, șefi și dificil de controlat, gata să provoace orice câine sau alt animal.

Pentru a depăși această trăsătură, încercați să îi determinați să interacționeze cu alți câini în primele două-trei luni pentru a-i face mai obișnuiți cu alte animale și probabil mai puțin agresivi.

De la o vârstă fragedă, câinii din Beijing își arată inteligența și caracterul puternic. Puii ar trebui stimulați cu jocuri de câini, astfel încât să nu se lase leneși fără limite.

Cel mai bine este să începeți să vă antrenați câinele de la o vârstă fragedă, în jur de 8 săptămâni, creând o rutină zilnică cu părinți fermi și consecvenți, oferindu-i o recompensă atunci când pechinezface totul bine și îl certă când greșește; pentru că, amintiți-vă, doar un cățeluș educat corespunzător va deveni un companion excelent pentru dvs. în viitor.

De asemenea, este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui manipulator de câini pentru a vă învăța cum să formulați și să respectați o cerință, deoarece pechinez nu acceptă ordinele care le urmează cu ușurință dacă le consideră incorecte și nu crede că este alegerea sa.

Caracteristicile rasei:

Cu ce ​​seamănă pechinez? Aspectul său este foarte caracteristic unui leu mic cu o coamă groasă formată din păr lung. De obicei, arată ca un bărbat robust, cu picioare scurte. Culoarea hainei poate fi destul de variată: negru, roșu, multicolor, dar cel mai frecvent este roșu. Lungimea la greabăn ar trebui să fie de aproximativ 15 - 25 cm, iar greutatea sa poate varia de la 2,5 la 5 kg. Are urechi foarte lungi și căzute, care înconjoară capul rotund și îl fac vizual puțin plat, botul este turtit și încrețit, acoperit cu un nas negru larg; are ochi mari, rotunzi și luminoși. Coada este întoarsă în sus și decorată cu o franjură frumoasă.

Speranța de viață:

pechinez - este o rasă de câine cu o durată de viață destul de lungă, ajungând adesea la 13 ani. Problemele minore de sănătate care pot afecta această rasă de câini pot fi ușor prevenite cu o îngrijire adecvată, curățarea temeinică a ochilor cu lichide speciale și curățarea ridurilor mici de pe față. aceasta pechinezva evita aparitia infectiilor. Alte probleme mai grave pot fi prevenite prin vaccinări.

Cea mai caracteristică patologie a acestei rase este boala discului intervertebral, adesea datorită excesului de greutate cauzat de stilul de viață sedentar al animalului, care îi poate afecta motilitatea, displazia șoldului, atrofia progresivă a retinei, urolitiaza.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.