Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniPointer englez

Pointer englez

Patria - Marea Britanie.

Descriere:

Să aflăm Indicatorul englezesc, unul dintre cei mai renumiți câini polițiști din lume, un vânător care, cu timpul, a devenit și un excelent câine însoțitor.

Nasul său, capabil să surprindă mirosul prăzii cu mare precizie, l-a făcut celebru în toată lumea, la fel ca și reflexele sale fulgerătoare la goană. Chiar și numele său vorbește despre scopul său de vânătoare: în engleză, „pointer” înseamnă literalmente „pointer” - atunci când este găsită o pradă, câinele ia o poziție tipică, indicând vânătorului direcția unde se ascunde jocul.

Dar, după cum vom vedea mai târziu, deși acest câine este un vânător cu experiență, nu este o rasă vicioasă sau agresivă. In realitate, Pointer englez la nivel subconștient, el știe să separe „casa și munca”: într-un mediu familial, de fapt, această „mașină de vânătoare nemiloasă” se transformă într-un prieten blând, afectuos și calm.

Dar să aflăm în ordine și în primul rând să aflăm originea acestui câine, care a reușit să întruchipeze toate cele mai bune caracteristici ale unui câine de vânătoare.

După cum sugerează și numele, rasa poate fi definită geografic ca engleză. Standardul își asumă de fapt o astfel de origine, dar problema în timp s-a dovedit a fi mai complexă și mai controversată.

De fapt, există câteva alte țări care încearcă să conteste originea acestei rase, care a devenit atât de populară în întreaga lume. Franța, Portugalia și mai presus de toate Spania susțin că fac parte din „descendenții” Indicatorul englezesc, deși la nivel aprobat oficial rasa este considerată fără ambiguitate britanică.

Strămoșii rasei au ajuns în Anglia la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea, în această perioadă Pointer-ul spaniol și Braque-ul portughez au fost importate în Marea Britanie. În acel moment, numărul vânatului în păduri și câmpuri scăzuse semnificativ, iar pentru prada sa, vânătorii aveau nevoie de câini cu fler, agilitate și viteză excelente.

Pentru a-i ajuta pe polițiștii spanioli să aibă mai mult succes și să obțină și mai mult joc, britanicii au început să-i încrucișeze cu rase locale. La început, acestea erau Foxhounds și Bulldogs, iar mai târziu copiile nou create au fost încrucișate cu Setters, Greyhounds și French Brakes. Sângerarea acestuia din urmă a completat aspectul Indicatorul englezesc, făcându-și apariția aristocratică reținută.

În general, cei care au prezentat această ipoteză cred că această rasă a devenit atât de bine echilibrată și dotată cu proprietăți genetice unice, ca urmare a unei astfel de selecții.

Ce este astăzi un Pointer englez?

În primul rând, este un câine foarte ușor de manevrat, din aproape orice punct de vedere. Pe de o parte, este excelent să-l antrenezi: datorită vocației sale de vânător, este obișnuit să se supună poruncilor umane.

Pe de altă parte, așa cum am spus deja, acesta nu este absolut un câine de canapea: această rasă trebuie să facă în mod constant un fel de exercițiu, altfel poate deveni depresivă emoțional. Păstrarea lui într-un apartament de oraș nu este o excepție, dar rețineți că este cu siguranță necesar să-i oferiți câteva plimbări lungi pentru a permite evacuarea excesului de energie.

Ar trebui să fie afară și să joace foarte mult în pădure, chiar și atunci când nu este în modul câinelui. Cu toate acestea, se pare că există două suflete care trăiesc în ea, deoarece Poynter este, de asemenea, un excelent tovarăș, care iese cu întreaga familie. El nu este deloc agresiv, chiar și cu rudele sale de același sex: dimpotrivă, în compania lor este de obicei un pic timid.

La vânătoare, Poynter este un „lunetist” care este foarte alert și întotdeauna gata să atace, dar atunci când nu este ocupat să-și urmărească prada, el este cu adevărat „calm absolut”. Aici, trebuie să clarificăm: acesta, desigur, nu este un câine leneș. Una dintre caracteristicile principale ale acestei rase este „energia sa puternică”.

Rezumând, putem spune că acest câine este bun în viața de zi cu zi și nemilos în „muncă”, în timp ce are o rezistență cu adevărat de invidiat. Are o siluetă sculptată, cu calități bune de sprint. Indicatorul este alert și ascultător. Ar putea fi acest favorit al lumii vânătorii de câini prietenul pe care îl căutați?

Luați în considerare cu atenție dacă angajamentele dvs. zilnice pot corespunde nevoilor sale. În caz contrar, este cu adevărat un „înger real”: este un câine viu, dar nicidecum violent, în companie nu devine niciodată intruziv.

Caracteristicile rasei:

Să aflăm mai detaliat care sunt caracteristicile fizice Indicatorul englezesc, care este aspectul său tipic?

Aceasta este o rasă de câini de dimensiuni medii. Greutatea sa este de obicei de aproximativ 25 kg., Fie că este bărbat sau femeie.

Înălțimea la greabăn în limita inferioară este de 57 cm și poate ajunge la 70 cm, în limita superioară: masculii sunt cățele ușor mai subțiri. Caracteristica principală a aspectului său este evident nasul: mare, clar vizibil, de culoare închisă și, de asemenea, infailibil în timpul vânătorii. Botul este pătrat, la fel și trunchiul și capul, cu ochi foarte mari, rotunzi, cu reflexe de ocru.

Paltonul este neted și satinat, care vine într-o varietate de culori, de la alb la negru, de la albastru la gri, variind și în nuanțe mai specifice, cum ar fi roșu sau lămâie. Coada este clasică: mai groasă la bază, se învârte spre capăt. Dinții au o mușcătură de foarfecă. Gâtul este alungit și foarte elegant (totuși, ca orice în acest „stăpân de vânătoare”!).

Să trecem acum la corpul său: Pointer englez - câine musculos și frumos, suplu și agil. Se mândrește cu o viteză remarcabilă, care o ajută la vânătoare în pădure sau câmp atunci când „vizează” prada.

Speranța de viață:

Nu există probleme grave de sănătate, mai degrabă este o rasă destul de puternică și de lungă durată.

Durata medie de viață cu îngrijire și hrănire adecvată este de aproximativ 13 ani. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că câinii sunt complet liberi de unele afecțiuni comune care nu trebuie luate în considerare: displazia șoldului, anumite afecțiuni ale pielii și disfuncția tiroidiană.

De asemenea, sunt susceptibili la o boală ereditară: osteopatie neuropatică - leziuni neinflamatorii ale nervilor periferici (mai ales trebuie să aveți grijă la vârsta de 3 până la 9 luni).

În ceea ce privește alimentarea adecvată, merită recomandată „dieta sportivă”.

Caracteristicile fizice și psihologice ale acestui câine duc la o mare pierdere de energie: acest lucru nu înseamnă că Pointer-ului i se poate permite să devină un „lacom” sau să i se permită să mănânce „mult”. Cu toate acestea, pentru acești câini este recomandată o dietă echilibrată de calitate, bogată în proteine ​​și vitamine.

Mai mult, nevoile animalului trebuie evaluate în funcție de situație: de exemplu, dacă câinele petrece mai mult timp inactiv (nu vânează, nu face exerciții fizice), este mai bine să-și revizuiască dieta în direcția reducerii numărului de calorii pentru a evita obezitatea.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.