Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniDogo argentino

Dogo argentino

Patria - Argentina.

Descriere:

Dogo argentino Este singura rasă recunoscută oficial din Argentina: Acesta este un câine cu curaj înnăscut, în timp ce este extrem de afectuos, mai ales față de copii.

Istorie Dogo argentino a început în Cordoba - capitala provinciei cu același nume, situată în partea centrală Argentina, mulțumesc doctorului Antonio și Agustin Nores Martinez, un chirurg renumit care a murit prematur în 1956 și fratelui său Agustin (Antonio și Agustin Nores Martinez).

„Pentru a realiza o idee, trebuie să fii conștient de faptul că trebuie să fii complet scufundat în ea, deoarece pasiunea este motorul, este forța motrice a ideilor; Ideile născute fără pasiune se nasc moarte. ” - Dr. Antonio Nores Martinez.

În secolul al XIX-lea în Argentina, împreună cu imigranții, au fost introduși buldogii englezi, Bull Terrierii și boxerii germani și, probabil, au fost încrucișați în mod deliberat, ceea ce a dus la apariția rasei Cordobes - câinele de luptă Cordoba (Perro de Pelea Cordobes).

Cordobele, luate ca bază, erau un tip tipic de molosian și erau luate în considerare în Argentina câine de rasă. Provocarea lui Antonio și Agustin a fost să păstreze cele mai bune caracteristici ale acestui câine. Au urmărit să creeze un câine vesel, deschis, smerit și prietenos, nu cocoșat, mereu conștient de puterea lui. Un program experimental de reproducere, frații au început în 1926, cu aproximativ zece cățele din Cordoba.

Aveau planuri clare și știau exact ce doreau: Antonio își propunea să creeze un tip de câine de vânătoare liniștit, cu un miros ascuțit, capabil să suporte călătorii lungi în toate condițiile meteorologice, și apoi să lupte acerb cu prada urmărită. Și-a dorit viitorul Dogo argentino ar fi protectorul credincios și invincibil al celor pe care îi iubește.

Culoarea viitoarei rase trebuia să fie neapărat albă, astfel încât vânătorul să poată distinge câinele de joc. Nu a fost o sarcină ușoară, mai ales că frații au început cu o rasă curajoasă, dar plină de agresivitate.

Primul pas al lui Antonio a fost să-și îmbunătățească simțul mirosului și a folosit indicii englezi importați din Anglia. Marele Danez (arlequin) ar fi trebuit să îmbunătățească creșterea, iar Bull Terrier-ul ar fi contribuit la haina albă. Din păcate, frații s-au confruntat cu unele piedici; Câțiva câini noi s-au dovedit a fi surzi, a fost moștenirea Bull Terrier-ului (acești câini sunt încă uneori născuți surzi). Apoi au folosit Dogue de Bordeaux și Bulldogul englez pentru a îmbunătăți rezistența maxilarelor. Boxerul german a adăugat inteligență și temperament bun viitoarei rase.

Unii cercetători de rasă menționează, de asemenea, utilizarea mastinului spaniol, dar această rasă nu a fost folosită pentru a crea Dogo argentino. Mastifful spaniol este unul dintre strămoșii lui Cordobes însuși și, prin urmare, indirect, este și un strămoș Dogo argentino. Nu în ultimul rând, câinele de lup irlandez și câinele de munte din Pirinei au contribuit la natura calmă, puterea și viteza.

Această rasă este probabil cea mai importantă moștenire a lui Antonio. După o selecție foarte atentă, în 1947, Dogo argentino este format ca o rasă independentă și începe să se răspândească în toată țara: de atunci a fost remarcat printr-o forță extraordinară, perseverență și curaj - calități pentru care este cunoscut astăzi.

Dogo argentino, folosit inițial pentru vânătoarea de mistreți și pentru protecția împotriva animalelor sălbatice care ar putea reprezenta un pericol pentru animalele și agricultura proprietarilor săi. După cum au sugerat frații Martinez, astăzi este un câine care este foarte potrivit pentru a deveni câinele de companie ideal pentru proprietarii care doresc să-și petreacă o parte din viață cu o rasă foarte impresionantă. Apropo, ar trebui spus că până în 2009 în Europa, Dogo argentino a fost printre rasele considerate periculoase, dar acum acest „titlu” a fost anulat.

FCI (Federația Internațională Cinologică) a recunoscut oficial rasa abia în 1973: acest lucru a devenit posibil în principal datorită eforturilor constante ale fratelui lui Antonio - Agustin. Astăzi este singurul molosian care a intrat inițial în categoria câinilor de mare joc și ulterior a fost transferat înapoi grupului molosian.

Ce este câinele argentinian astăzi?

Personalitatea sa îl face unul dintre cei mai buni câini de pază de pe planetă.

Este foarte inteligent și inteligent, dar în același timp teribil de teritorial: aproape niciodată nu latră, dar dacă un câine de același sex își invadează teritoriul, cu siguranță își va apăra drepturile. Acest lucru se datorează faptului că comportamentul dominant face parte din natura ei. Numai în vânătoare, el este capabil să-și arate toată ingeniozitatea și curajul.

Merită să spunem asta Dogo argentino este un câine extrem de afectuos și drăguț, în ciuda aspectului care ne va face să ne gândim la aceste calități: își iubește familia și proprietarul atât de mult încât îi va proteja „cu prețul vieții sale, până la ultima picătură de sânge”. Fii atent la persoanele care nu-i sunt familiare, dar fără agresivitate.

După cum ați putea ghici, acesta nu este cu siguranță un câine laș: are un curaj înnăscut, dar în același timp este foarte echilibrat. Are un talent remarcabil de a evalua situația fără a intra în probleme: de aceea este una dintre cele mai inteligente și mai imperturbabile rase din existență. În mod evident, este recomandată și o activitate fizică bună pentru această rasă, Dogo argentino îi place să fie afară: este o rasă care nu obosește niciodată, așa că va fi întotdeauna fericit să meargă și să joace sport cu proprietarul său.

A moștenit toate caracteristicile Buldogului englez: un domn care nu este niciodată agitat, reușește să mențină controlul în toate situațiile. Locuind într-o casă la țară sau într-un apartament din oraș, echilibrul său mental nu este niciodată deranjat.

De asemenea, este evident că Dogo argentino este unul dintre acei câini care au nevoie de o bună pregătire și educație, este mai bine să începeți de la o vârstă foarte fragedă: cățelușul trebuie să învețe să-i respecte pe ceilalți și spațiul, dar este, de asemenea, important să-l obligați să învețe cum să stabilească contactul cu propriul său tip, astfel încât să înțeleagă care este conceptul de „interacțiune”.

Caracteristicile rasei:

O rasă impresionantă, nu-i așa? Da, acest lucru se datorează faptului că, în ciuda dimensiunilor sale nu foarte mari: masculii de la 62 la 68 cm, femelele de la 60 la 65 cm., Dogo argentino este una dintre cele mai musculare și mai puternice rase de pe planetă. Cântărește aproximativ 45 kg, dar arată ca un câine cu corpul „sculptat”, tot pentru că este proporțional în toate direcțiile. Din fire, el a fost și rămâne, din păcate, unul dintre cei mai frecvenți protagoniști ai luptelor cu câini.

Aspectul maxilarelor sale este foarte impunător (unii spun „intimidant”), dacă îi privești fața, poți observa un nas caracteristic și neobișnuit, cu nări largi, ușor întoarsă. Linia superioară a botului este ușor concavă, aceasta este aproape o caracteristică exclusivă a rasei. Dogo argentino. Ochi în formă de migdale, căprui.

Blana trebuie să fie excepțional de albă (poate avea o pată întunecată doar pe cap), scurtă și netedă. Cu toate acestea, lungimea sa depinde de climă: în climatul cald, firele de păr devin subțiri, motiv pentru care apar zone pigmentate. Acest lucru nu este interzis de standard. În climatele mai reci, în schimb, firele de păr devin mai groase și mai dense: prin urmare, poate fi prezent un substrat.

În ceea ce privește fălcile și dinții, are o dentiție bine dezvoltată care ar trebui să fie completă. Mușcătura este dreaptă, dar este permisă și o mușcătură de foarfecă. Urechile ridicate, de obicei decupate, îndreptate în sus.

Speranța de viață:

Această rasă de câini poate avea probleme asociate cu boli de piele, cum ar fi pioderma, diferite tipuri de dermatită. Pentru a preveni aceste patologii, merită să folosiți șampoane antiseptice pentru a limita manifestările acestora. Dogo argentino este o rasă mare de câini, deci este predispusă la anumite boli inerente acestui tip de animale de companie.

În special, creșterea rapidă a acestui câine poate duce la displazie de șold și apare și torsiunea stomacului. Prin urmare, merită să vă consultați cu medicul veterinar de încredere pentru a înțelege cum să faceți acest lucru sau pentru a preveni apariția acestora.

O altă patologie, așa cum am scris mai sus, este surditatea și poate fi atât bilaterală, cât și unilaterală.

O atenție deosebită trebuie acordată alimentării corecte și echilibrate Dogo argentino: acesta este un câine care are nevoie de o dietă potrivită precis, mai ales în primele luni, deoarece în această perioadă foarte scurtă de timp crește foarte repede.

Deoarece are oase și mușchi puternici, dieta sa ar trebui să conțină toate substanțele necesare funcționării normale a corpului. Există alimente uscate excelente la vânzare: cu această metodă de hrănire, nu este nevoie de aditivi, deoarece aceștia din urmă sunt bogați și plini de toate substanțele (minerale și vitamine) de care organismul are nevoie. Dogo argentino.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să-ți hrănești cu siguranță hrană comercială pentru câine: poate fi și hrană naturală de calitate pregătită acasă. Vă recomandăm orez fiert, precum și carne, pește, legume și fructe. În acest caz, veți avea nevoie de suplimente nutritive sub formă de vitamine și minerale care nu se găsesc în produsele menționate mai sus.

Când câinele ajunge la primul an de viață, ar trebui să fie transferat la o dietă mai moderată pentru a evita obezitatea: este mai bine să alegeți alimente cu conținut scăzut de grăsimi și proteine.

Cu hrană și îngrijire adecvate, acești câini ating pragul vieții la 10-12 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.