Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniMastin englezesc

Mastin englezesc

Patria - Marea Britanie.

Descriere:

Mastin englezesc, probabil cel mai mare câine din lume, dar are o natură blândă și sensibilă, în plus, tratează cu mare dragoste pentru proprietarul său.

Mastiff (numit si Mastin englezesc) de origine cu adevărat engleză, deși este foarte greu de înțeles unde au trăit adevărații strămoși ai acestui uriaș: unii spun că acest câine a venit în Marea Britanie împreună cu triburile celtice, alții cred că fenicienii, care făceau comerț cu alte popoare, răspândeau acești câini pe pământul englezesc. Legionarii romani, cucerind ținuturile britanicilor, i-au remarcat datorită dimensiunii lor enorme și probabil i-au adus la Roma pentru a-i face să lupte în lupte de gladiatori în arene.

De-a lungul timpului, europenii au descoperit că este un gardian extraordinar și, cel mai probabil, în timpul Războiului de 100 de ani, un reprezentant al acestei rase a protejat corpul rănit al unui războinic, Sir Pete Leigh, cu câteva zile înainte de sosirea ajutorului. Din acest episod al evului mediu Mastiff a început să se răspândească ca unul dintre câinii preferați de nobilime și chiar Elisabeta I avea mai multe exemplare din această rasă.

Adevăratul colos este Mastiff sau Mastin englezesc, o rasă grozavă, puțin mai mică decât alte „supertankuri”, cum ar fi Greyhound-ul irlandez sau Great Dane, dar mult mai robustă, cu mai multă masă, aproape la fel ca St. Bernard.

Acest câine frumos cântărește peste 100 de kilograme și are o înălțime de cel puțin 75 cm (dar recordul ajunge la 150 de kilograme) și este un adevărat uriaș blând, cu un temperament calm, care nu poate fi trecut cu vederea. Este greu de imaginat un câine care este mai mult decât Mastiff, cu un cap atât de imens și o privire care, atunci când nu este afectuoasă, este pe punctul de a fi indiferentă. Este de la sine înțeles că este printre cei mai mari câini de top din lume.

În plus, este câinele de pază ideal: impresionant, cu un sentiment acut al teritoriului, nu mușcă niciodată inutil și calm. După cum s-a spus de mult, Mastiff în lumea câinilor, ca un leu în lumea pisicilor: cel mai nobil din familie, față de toți ceilalți membri ai săi care nu pot să nu se plece în fața lui.

Mastiff uriaș blând din toate punctele de vedere, arată puțin leneș, dar de neoprit când vine vorba de protejarea lucrurilor care îți sunt dragi. Cei care intră în proprietatea ta în necazuri, chiar dacă este dificil sau aproape imposibil, să reziste masei în mișcare a acestui colos.

Din fericire personaj Mastiff foarte primitor: are un caracter echilibrat și calm. Este important să stabiliți o relație bazată pe afecțiune și încredere: este un câine foarte inteligent și în curând veți obține o mare satisfacție comunicând cu el dacă îi acordați atenția „corectă”.

În mod natural să iubești Mastiff poate fi o afacere dificilă, având în vedere că lor, ca și altor rude, le place să urce și să stea pe „brațele” proprietarilor lor, cu toate sutele de kilograme! Cu toate acestea, acest animal este utilizat pe scară largă în terapia pentru animale de companie - terapia PET, datorită sensibilității sale înnăscute și capacității sale de a transmite altor persoane, inclusiv copiilor, calmului și seninătății.

Mastiff este un câine care doarme mult, deoarece câinii de această dimensiune au o nevoie constantă de odihnă. Această rasă are nevoie de o alimentație adecvată și de o activitate fizică adecvată, dar în primii doi ani de viață a unui câine, în timp ce este încă în creștere, nu este recomandat să-l lăsați să alerge prea mult, pentru a nu deteriora cartilajul articulațiilor.

În calitate de cățeluș, el impresionează prin rata sa crescută de creștere, poate fi o creștere de 2 sau chiar 3 kilograme pe săptămână și, prin urmare, este important să fie ocupat în mod regulat cu ceva pentru a evita lenea și să nu fie expus riscului diferitelor tipuri de patologii. Pe de altă parte, nu este un câine neliniștit și este suficientă o plimbare bună. În ceea ce privește lâna, trebuie să fie periată de câteva ori pe săptămână, în timp ce în timpul schimbării sale, este necesară o perie în fiecare zi.

Cum sunt utilizate Mastini destul de înțeles: câine de pază și însoțitor, fără îndoială. Prin dimensiunea sa, este un adversar redutabil și nimeni nu vrea să provoace pe cineva care este hotărât să-și apere stăpânul și casa, pe care le consideră „ale sale” având un sentiment de teritorialitate sporită.

Mastiff va fi un paznic care face parte din familie: maximul său este să fie mereu alături de oamenii pe care îi iubește, chiar dacă este un apartament pe care îl va „munci”, de exemplu, sub masă sau chiar pe canapea! Nu latră des și o face numai dacă consideră că este necesar. El este capabil să-și modeleze comportamentul în conformitate cu gravitatea situației, conform propriei sale evaluări.

Proprietar ideal Mastiff, în primul rând, trebuie să cunoască și să poată gestiona un câine de 100 de kilograme, ceea ce nu este o sarcină foarte ușoară: în orice caz, dacă înțelegerea și respectul nu sunt stabilite imediat în relația cu câinele, este aproape imposibil să se schimbe comportamentul suplimentar cu ajutorul constrângerii, mai ales într-o formă dură.

Este necesar un proprietar care știe să-l monitorizeze cu atenție, deoarece, deși nu este un câine deosebit de exigent, el necesită îngrijirea sănătății sale și o relație puternică și pe termen lung cu liderul haitei: de fapt, este un câine sensibil și blând, dar în același timp fermă și cu o nobilime specială. Deci, dacă vă potriviți cu adevărat acea descriere, atunci puteți pune bazele multor ani fericiți împreună.

Pentru copii Mastiff, cât de multă mărime poate inspira teamă la gândul de a interacționa cu copiii acasă este o garanție a blândeții și a iubirii. Niciodată agresiv, îi va proteja și se va forța să facă totul pentru a-i face fericiți, în ciuda faptului că chiar „călărește” dacă este necesar.

Desigur, trebuie să ne amintim că un câine care cântărește 100 kg, chiar și unul ca el, care se mișcă cât mai delicat posibil, poate întotdeauna să-și declare din greșeală mărimea și chiar și doar o labă așezată pe piciorul unui copil poate provoca durere. De asemenea, ar trebui să țineți cont de faptul că mulți copii pot fi intimidați de mărimea lor. Mastiff, în ciuda faptului că de fiecare dată în comunicare face totul pentru a câștiga reputația unui gigant bun.

Cu alți câini Mastiff este o garanție a liniștii sufletesti. Cel mai rău lucru pe care îl poate face este să ignore celălalt animal, dar dacă ruda este prietenoasă, se va juca cu bucurie cu el, mai ales dacă este un cățeluș.

Știe că trebuie să fie atent și va încerca să se miște ușor cu câini mult mai mici decât el, chiar dacă este foarte greu să oprești o sută de kilograme de mușchi și os. Mastiff se adaptează bine vieții cu alte animale din casă, dacă au un caracter bun, el devine rapid un foarte bun prieten și protector pentru ei. Pe de altă parte, dacă trăiește izolat și nu este socializat de la o vârstă fragedă, poate fi destul de suspicios atât față de alte animale, cât și de oamenii pe care nu îi cunoaște.

Speranța de viață:

din pacate, Mastiff are dezavantajul tipic al câinilor foarte mari și este foarte mare: lipsa de longevitate. Este dificil pentru el să depășească pragul vieții la zece ani, dar acesta este zece ani (de obicei șapte sau opt) de iubire absolută și bucurie cu grijă adecvată, deoarece acesta este un cățeluș etern, care explică, de asemenea, natura lui mereu amabilă și afectuoasă.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.