Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniSetter englez

Setter englez

Patria - Marea Britanie.

Descriere:

Setter englez a fost crescut și folosit ca câine de vânătoare, dar în zilele noastre a devenit un câine însoțitor și este una dintre cele mai respectate și elegante rase din lume.

Istoria acestei rase este foarte veche și a început în Anglia, în anii 1500. Unul dintre strămoșii acestor câini poate fi găsit în pictura din 1560 realizată de Seven van der Melen, în care Robert Dudley, contele de Leicester, este descris cu un câine. Această rasă este cea care în trei secole va deveni ceea ce numim astăzi Setter englez. Acest lucru se va întâmpla doar în anii 1800 datorită lui Sir Edward Laverac, un moștenitor orfan și bogat, care s-a ocupat de îmbunătățirea și stabilirea unui standard exact pentru această rasă.

Lui Sir Edward i-a plăcut foarte mult particularitatea acestei rase, și anume modul în care câinele a indicat prada găsită. Toată viața lui, acest instinct de vânătoare a încercat să-l îmbunătățească pe Laverac la câinii săi.

Era un mare iubitor de vânătoare și cea mai mare plăcere pentru el era să se uite la lucrările preferate. Însoțitorii săi îl vedeau deseori să se oprească din vânătoare pentru a admira frumusețea raftului sau eforturile câinilor de a urca jocul de ascundere pe aripă. Deși era un shooter excelent, nimic în vânătoare nu l-a interesat la fel de mult ca munca câinilor săi și, în adevăr, era ceva de contemplat.

Laverak nu a avut niciodată o înclinație pentru activitatea financiară și, prin urmare, s-a implicat foarte puțin în moștenirea unchiului său. Având o mare dragoste pentru animale, în special pentru câini, l-a părăsit și și-a dedicat aproape tot timpul găsirea celui mai bun sânge; în acest scop, a călătorit în toată țara și s-a stabilit în moșie, a început să creeze rasa actuală: în 1825 a cumpărat „Old-Mol” și „Ponto”, o pereche Seteri englezi, din care el, fără niciun amestec, și-a condus rasa timp de cincizeci de ani. După ce a făcut o serie de cruci, a reușit să creeze o rasă mai puțin nervoasă.

În 1865, în Anglia, Setterul a devenit o rasă populară și, începând din anii 1880, a început să se răspândească în toată Europa.

Făcând o referință rapidă la origine Setter englez, ar trebui să acordați atenție și etimologiei numelui „setter”. Provine din felul în care vânează acest câine. În ce sens, întrebați? Este suficient să o vezi la lucru: când se găsește prada, Setter englez are o tendință naturală de a se apleca în imediata apropiere - de a se ridica. Într-adevăr, acest nume provine din verbul englezesc „to set”, care se traduce prin „așezat” și înseamnă de fapt o poziție așezată pe care câinele o ia atunci când detectează vânatul.

Să ne concentrăm acum pe principalele caracteristici ale acestui câine magnific. Confruntat cu adevărul, ar trebui spus, Setter englez are un mare caracter. Este dulce, afectuos, calm, iubește să fie în companie, dar în același timp nu intruziv. Cu toate acestea, acesta este un câine care nu este potrivit pentru un stăpân leneș: îi place să fie „în natură” sau să meargă mult timp pe stradă, o calitate pe care, pe bună dreptate, dorește să o împărtășească proprietarului ei.

Desigur, este mai bine dacă proprietarul are Setter englez va exista o casă proprie cu un teren mare, dar această rasă se va adapta cu ușurință la viață chiar și într-un apartament din oraș, dacă puteți merge adesea la plimbare. Acesta este un câine activ, sociabil și, de fapt, nu-i place să rămână singură prea mult timp.

Pur și simplu, acesta este un câine care necesită atenție, dragoste și grijă, totuși, ca toate celelalte rase.

Fapt amuzant: White Bim, Black Ear

În 1971, în fosta URSS, a fost publicat un roman emoționant, plin de suflet și senzual „White Bim, Black Ear”, iar în 1977 a fost filmat un film, care a apărut pentru prima dată pe ecran în Voronej, în patria scriitorului.

În roman, personajul principal este un scoțian setter Culoare „non-standard”, dar în film a fost înlocuită Engleză și doi câini au fost aleși pentru filmare - „Steve” (Styopka) și „Dandy”. Stepan s-a dovedit a fi mai talentat și mai maleabil în muncă, prin urmare, în majoritatea scenelor, el a jucat. Banda sa dovedit a fi extrem de reușită. În timpul vizionării, publicul a plâns, iar la sfârșit i-au adus regizorului o ovație în picioare. Filmul a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin.

În patria scriitorului, lângă clădirea teatrului de păpuși, în 1998, a fost ridicat un monument către „White Bim, Black Ear”, un câine care datorită tristei sale istorii este încă cunoscut, iubit și amintit de spectatorii recunoscători.

Caracteristicile rasei:

Referindu-ne la apariția sa, trebuie mai întâi de toate să observăm că Setter englez - rasa de câine de talie medie aparținând grupului de polițiști.

Acesta este un câine bine musculos, ideal pentru vânătoare. Cu toate acestea, grația sa, împreună cu multe alte caracteristici pe care le vom acoperi în scurt timp, îl fac unul dintre cele mai iubite animale de companie de pe planetă. După examinarea aspectului său, vom fi imediat hipnotizați de ochii alunecați întunecați (deși standardul permite și ochii alune albi).

Înălțimea la greabăn este de 65-68 cm, pentru bărbați și 61-65 cm, pentru cățelele care cântăresc 20-25 kg, nu mai mult. Este adevărat că frumusețea este un factor subiectiv, dar trebuie să recunoaștem, de asemenea, că această rasă este cu adevărat remarcabilă: elegantă, armonioasă, foarte naturală și caracterizată prin viteza și agilitatea sa.

Un alt element care ne va face să ne îndrăgostim Setter englez: haina lui. Culorile sale sunt strălucitoare, moi și mătăsoase, ondulate, dar nu cret, foarte diverse și originale. Putem vedea culori în variante: pete negre, pete portocalii, pete galbene, pete maro și chiar tricolore, adică negre pete cu bronz sau maro pete cu bronz, toate fără pete de culoare mari.

Când se mișcă, câinele flutură „fericit” o coadă de lungime medie așezată pe linia din spate.

Speranța de viață:

Am avut deja ocazia să spunem asta Setter englez - rasă foarte dinamică și atletică: va fi ideală pentru antrenament în agilitate, ascultare, precum și pentru terapia cu animale de companie - terapia PET.

Acești câini sunt, în general, sănătoși, chiar dacă în unele cazuri tind să dezvolte anumite patologii. Nu toată lumea, dar totuși poate dezvolta astfel de boli:

Hrănirea trebuie tratată foarte atent: un astfel de animal de sport nu poate și nu trebuie să se îngrașe. Mâncarea ideală pentru el ar fi fie alternarea furajelor industriale de înaltă calitate uscate și umede, fie mâncarea naturală sănătoasă preparată acasă - carne albă și roșie gătită cu orez, precum și pește, ouă și brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, legume și fructe.

Cu hrană și îngrijire adecvate, acești câini trăiesc 10-12 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.