Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBulldog englez

Bulldog englez

Patria - Marea Britanie.

Descriere:

Bulldo englezescd este de departe cea mai faimoasă și populară rasă dintre diferitele tipuri de buldogi. Să aruncăm o privire la unul dintre cei mai iconici câini de pe planetă.

Să începem cu o distincție: termenul „buldog”, Este generalizat și indică o listă variată de rase de câini, pe această pagină vom analiza Bulldog englezBulldog englez, care este cea mai comună și cunoscută rasă.

Din motive de completitudine, trebuie spus că există și alte rase de Bulldogi: franceză - mai mică; American - foarte asemănător cu American Pit Bull Terrier; Bulldogul Alapakh este o rasă rară de câini (astăzi există doar 120 - 150 de exemplare în lume), care s-a născut din încrucișarea altor rase cu Bulldogul englez (exterior, foarte puternic, la rândul său, arată ca un bulldog american); Bulldog Campeiro sau Bulldog brazilian; Catahula Bulldog - originar din Statele Unite, Louisiana provine de la trecerea câinelui leopard Catahula și Bulldogul american; Ca-de-bou este din Insulele Baleare; Bulldog englez vechi, rasă arhetipală, acum Bulldog englezdispărute, din care provin toate rasele moderne de buldogi, care astăzi, la rândul lor, sunt folosite de entuziaștii care încearcă să recreeze o formă arhaică buldog.

După cum am definit deja mai sus, în această descriere ne vom concentra în principal pe Bulldog englez, care este cea mai comună și mai iubită rasă.

Descendență britanică, Bulldog englez s-a născut ca un câine murat pentru lupta cu tauri. Dar realitatea este că nu îi place violența și cruzimea. De fapt, acesta este un câine, dar el este ceva mult mai mult, atât încât uneori este chiar dificil de explicat.

Este literalmente un membru al familiei, dar nu cel care latră tare din când în când, primind puțină afecțiune sau un tratament și fluturând coada în același timp. Nu, este un câine, Bulldog englezcare îți zâmbește înapoi. Acesta este un câine care, dacă vorbești cu el, îți răspunde cu mormăitul său spectaculos. Acesta este un câine care poate urmări ceea ce faceți pentru o perioadă infinită de timp fără să vă deranjeze sau să vă deranjeze, dar dacă îi acordați atenție, va fi fericit. Acesta este un câine care vrea să fie mereu alături de familia sa, care nu tolerează singurătatea și vrea să fie înconjurat de dragoste.

Bulldog englez este una dintre acele rase specifice de câini pe care tu, la o oră după ce ai adus-o acasă, ești deja îndrăgostit, iar el este în tine. Din a lui Bulldog englezcu „fața” turtită, aspect sever și mohorât, arată ca un câine sinistru și crede-mă, poate fi serios și hotărât, dar realitatea este că este de fapt un câine vesel și vesel.

Ca animal de companie, este potrivit pentru orice persoană, deoarece se adaptează perfect la viață chiar și într-un apartament mic, este foarte drăguț cu copiii și este foarte răbdător. Dar un potențial proprietar trebuie să învețe în mod clar o regulă, în sezonul cald, trebuie să se acorde o atenție deosebită, deoarece temperatura ambiantă ridicată provoacă supraîncălzire și, ca rezultat, insolatie, care este adesea cauza morții acestei minunate rase de câini.

De la începutul secolului al XIX-lea a fost crescut și folosit ca câine pentru a participa la lupte cu tauri, la „bull-baiting” - bull-baiting, așa că s-a întâmplat numele rasei, „Bulldog” este tradus din engleză ca „Bull dog”. Acest luptător, plin de curaj, curaj și curaj, a devenit un simbol al Marii Britanii. Puțini câini au caracteristicile fizice care o fac unul dintre cei mai recunoscuți câini din lume.

Nu există nicio îndoială că originea Bulldog englez iar reproducerea sa este strâns legată de lupta câinilor și taurilor. Momeala taurului a fost inițial organizată de măcelari, care foloseau mastini suficient de puternici și curajoși pentru a rezista puterii taurului. Nu mulți oameni știu, dar scopul principal al acestor bătălii a fost îmbunătățirea Bulldog englezcalitatea cărnii. Apoi, se credea că carnea devenea mai gustoasă și mai delicată dacă taurul era obligat să alerge înainte de a fi ucis. Ulterior, s-a transformat într-un spectacol fascinant, care a devenit o adevărată „concurență sângeroasă” care a devenit o tradiție.

Cu toate acestea, la acea vreme, nobilimea intenționa să păstreze dreptul exclusiv de a folosi Mastiff-urile și, potrivit „legilor nescrise”, i-au fost amputate trei degete de la picioarele anterioare ale tuturor Mastiff-urilor aparținând cetățenilor obișnuiți. De atunci, momeala de tauri a fost organizată folosind câini mai mici, care, în ciuda dimensiunilor lor, nu au fost mai puțin luptători. Așa s-au născut buldogi.

În 1835, Parlamentul britanic a interzis captarea taurilor și buldogi au fost uitate treptat. Unele exemple au fost folosite pentru luptele cu câini, care au fost, de asemenea, interzise, ​​dar au fost mai ușor de organizat, dar Buldogi s-a dovedit a nu fi foarte potrivit pentru acest sport.

Astfel, la mijlocul secolului al XIX-lea, Bulldogul englez era aproape pe cale de dispariție. Dar datorită faptului că la expoziția de la Birmingham din 1860 și apoi în Bulldog englezLeeds (1861), Manchester (1861), Birmingham (1862), Cremorne (Chelsea, 1863) rasa a câștigat o largă recunoaștere, a fost reușită să fie păstrată. Un mare succes la spectacole, în 1864, a dus la faptul că crescătorii și iubitorii de buldog englez au fondat un club și au încercat să dezvolte un singur standard de rasă.

Și cum este el astăzi?

Bulldog englez are un caracter pronunțat, pașnic, în ciuda faptului că strămoșii săi erau luptători de tauri. Este un câine cuminte cu toți cei din jur, fie că sunt copii, străini sau alte animale. Cu toate acestea, fiind destul de dominante, relațiile cu alți bărbați pot să nu fie întotdeauna pașnice.

Acum este un câine de companie care se adaptează bine la viață chiar și în apartamente mici. Dar acesta nu este un câine care poate fi lăsat singur mult timp, deoarece suferă foarte mult de singurătate și devine apatic.

Buldog - Aceasta este o afecțiune iubitoare sissy. Acesta este un câine care trebuie să fie înconjurat de dragoste și crescut cu mare tandrețe. El caută în permanență afecțiune Bulldog englezom și nu tolerează cruzimea. Aceste fapte pot fi considerate un paradox în raport cu această rasă fantastică de câini, care, după cum repetăm, s-a născut câine de luptă.

El este întotdeauna atent la tot ce se întâmplă și este foarte sensibil. Dacă este certat pe nedrept, va fi îngrijorat toată ziua. Are o încruntare serioasă, dar este de fapt plin de vitalitate. În ciuda acestui fapt, poate brusc, fără niciun motiv aparent, să adoarmă pe burtă, complet fericit. Bulldog englezAcest lucru se observă datorită structurii deosebite a corpului, greutatea sa este distribuită în principal pe mușchi și nu pe oasele membrelor, prin urmare, în mișcare, Buldog „Purtă” corpul pe mușchi. Din această cauză, câinii au mușchi foarte dezvoltați și au un aspect atât de particular, unic, îndesat. Prin urmare, această particularitate duce la oboseală rapidă Bulldog englez ai nevoie de mult somn și odihnă pentru a restabili vitalitatea.

Are un simț al umorului foarte puternic și poate fi ca un clovn în timp ce își distrează familia, dar poate fi, de asemenea, serios când circumstanțele o cer. În prezența străinilor, el va deveni hotărât și precaut, dar dacă acest străin este bine primit de familia sa, și el va fi imediat prietenos.

În ceea ce privește copiii, este considerat unul dintre cei mai răbdători și mai amabili câini, capabili să simtă și să măsoare perfect forța lor. Este un câine calm și latră doar dacă are un motiv întemeiat. Bulldog englez iubește să călătorească și este considerat câinele ideal pentru cei care caută o liniște și calm Bulldog englezsatelit.

Caracteristică minunată Buldog în expresivitatea și dorința sa de a interacționa cu familia și nu numai. Este un câine care își dorește întotdeauna să fie cât mai bun posibil Bulldog englezmai aproape de stăpânul său și dacă este în brațele sale, atunci aceasta este o fericire completă.

El este un câine care poate vorbi cu tine, răspunzându-ți cu mârâiturile lui, este un câine care îți zâmbește înapoi. Bulldog englez aproape un „om mic, dar cu patru picioare și coadă”.

Caracteristicile rasei:

Dimensiuni Bulldog englez se încadrează în gama de rase de câini medii. Este îndesat, larg și foarte puternic. Capul său este masiv și larg. Fruntea este plată. Pielea frunții și a scalpului este flexibilă și ridată. Corpul său are așa-numita „în formă de pară”, partea din față a corpului fiind mai lată decât cea din spate.Bulldog englez

Botul este scurt, lat, pătrat, înclinat în sus și îi conferă un aspect foarte plăcut. Nasul este mare, lat și negru. Picioarele sunt puternice, musculare și proeminente. Cățelele sunt mai puțin dezvoltate decât bărbații. În ceea ce privește creșterea Bulldog englez, apoi la masculi este de aproximativ 40 cm, cu o greutate de aproximativ 25 kg, iar la cățele de aproximativ 37-38 cm, cu o greutate de 23 kg.

Ochii sunt așezați jos în craniu și ar trebui să fie cât mai distanți posibil. Sunt rotunde, Bulldog englezde dimensiuni medii și de culoare foarte închisă, aproape neagră. Urechile sunt așezate sus pe cap, mici și subțiri. Au o formă numită "trandafir", cu pliuri interioare, marginea superioară este curbată spre exterior și spre spate.Bulldog englez

Coada este așezată jos și pliată în jos. Este rotund, neted, gros la bază și subțire la capăt. Blana este netedă și scurtă. Culorile variază: pestriț (tigrat, roșu cu alb etc.), monocromatic (alb, roșu, roșu de diferite nuanțe etc.), așa-numitul „distemper” - monocromatic cu mască neagră sau bot negru.

Acesta este un câine care suferă de căldură, deci trebuie ținut sub control în timpul verii, având grijă să nu-l lase să facă exerciții intense. Căldura este una dintre principalele cauze de deces la această rasă, deoarece are dificultăți de respirație din cauza nasului prea scurt.

Speranța de viață:

speranța medie de viață Bulldog englez cu o îngrijire adecvată, este de aproximativ 10 ani, dar dacă este bine hrănit și este garantat exercițiul zilnic sub formă de mers, ceea ce îi va permite să-și mențină capacitatea de respirație, poate depăși cu ușurință pragul la 13 ani. Este un câine dificil de crescut ca niște cățele Bulldog engleznaște în 80% din cazuri prin cezariană datorită dimensiunii mari a craniului și a corpului fetal.

Este o rasă cu o toleranță ridicată la durere și nu are probleme majore de sănătate. Nu există patologii specifice, cu excepția celor care pot afecta alte rase de câini.

În ceea ce privește nutriția sa, atunci Bulldog englez are nevoie de o dietă echilibrată, altfel va avea probleme cu greutatea corporală - obezitatea.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.