Câinele meu este bucuria mea!

BlogCâinii care trăiesc în mediul urban sunt mai temători decât rudele lor „provinciale”

Câinii care trăiesc în mediul urban sunt mai temători decât rudele lor „provinciale”

Socializarea inadecvată, inactivitatea și viața urbană sunt asociate cu frica socială la câini. Printre cele mai înfricoșătoare rase s-au numărat Sheltie și câinele de apă spaniol, în timp ce Terrierul de grâu irlandez cu acoperire moale a fost una dintre cele mai neînfricate rase.

Frica de orice este una dintre cele mai frecvente tulburări de comportament la câini. Ca emoție, frica este un răspuns normal și vital care îi ajută să supraviețuiască în circumstanțe care pun viața în pericol. Atunci când frica este excesivă și distruge viața câinelui, este o problemă de comportament. Frica excesivă poate afecta semnificativ moralul unui câine și, de asemenea, se știe că înrăutățește relația dintre câine și proprietar.

Teama socială față de câini, în special asociată cu frica care apare în relație cu străinii și alți câini.

Studiile au arătat că socializarea inadecvată a puiilor în diferite situații și stimularea necorespunzătoare au fost asociate cel mai puternic cu fricile sociale. Habitatul pare, de asemenea, să conteze, deoarece câinii care trăiesc în mediul urban erau mai temători decât câinii care trăiesc în zonele rurale.

Confirmând rezultatele studiilor anterioare, s-a constatat că anxietatea socială este mai frecventă la cățelele sterilizate și la câinii mici.

Pe lângă mărime și gen, activitatea este un alt factor asociat cu frica. Câinii temători erau mai puțin activi decât cei curajoși, iar proprietarii lor erau mai puțin susceptibili să-i implice în antrenament și alte activități. Este cauza sau efectul?

Activitatea și stimularea corectă s-au dovedit a avea un efect pozitiv asupra comportamentului atât la câini, cât și la oameni. Desigur, activitatea mai mică a câinilor înfricoșători ar putea depinde de stăpânii lor, care doresc să-și protejeze animalele de companie de situațiile stresante.

În plus, studiul a constatat diferențe semnificative între rase. Câinii de apă și adăposturile spaniole au fost cele mai expresive ale fricii sociale, în timp ce terrierii irlandezi cu grâu acoperit au fost printre cei mai curajoși. Cairn Terrier și Welsh Corgi Pembroke și-au exprimat puțină teamă față de alți câini.

Diferența dintre rase susține ideea că genele influențează direct anxietatea, precum și multe alte probleme de sănătate mintală. Acest lucru îi determină pe oamenii de știință să efectueze cercetări suplimentare, în special în ceea ce privește ereditatea. În general, astfel de cercetări vor oferi instrumente pentru a îmbunătăți bunăstarea prietenilor noștri cu patru picioare: o socializare variată în timpul cățelului, un stil de viață activ și o selecție atentă a părinților în reproducere poate reduce semnificativ anxietatea socială.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.