Câinele meu este bucuria mea!

BoliDisplazia șoldului la câini: Cum să identificați, simptome și tratamente

Displazia șoldului la câini: Cum să identificați, simptome și tratamente

Displazia șoldului: o afecțiune foarte frecventă care afectează multe rase de câini.

Ciobanescul german este una dintre cele mai frecvent afectate rase de displazie de șold. Această afecțiune gravă, numită și displazie de șold (displazie de șold), afectează articulația șoldului unui animal cu patru picioare și duce la afectarea pronunțată a funcțiilor musculo-scheletice ale membrelor.

Displazia șoldului la câini: Cum să identificați, simptome și tratamenteAceastă boală a fost descrisă pentru prima dată în secolul al XX-lea, se exprimă printr-o malformație a capului femural, ceea ce duce la faptul că nu se adaptează la cavitatea pelviană, care este responsabilă pentru localizarea sa.

Principalele consecințe ale acestei malformații sunt uzura cartilajului articular, urmată de instabilitatea acestuia. Prin urmare, această instabilitate duce la mișcarea incorectă a câinelui. În cel mai rău caz, poate afecta grav calitatea vieții prietenului nostru blănos.

Displazia șoldului apare la toate rasele, dar în principal la rasele medii spre mari. După cum am menționat, Ciobanescul German, împreună cu Rottweiler și Labrador Retriever, Bulldog și Boxer, sunt rasele care Displazia șoldului la câini: Cum să identificați, simptome și tratamentecel mai susceptibil la această afecțiune gravă, care apare de obicei între 4 și 12 luni.

Prin urmare, este recomandabil ca dvs., împreună cu câinele dvs., să vizitați clinica veterinară la vârsta de aproximativ șase luni pentru a detecta sau a determina prezența displaziei șoldului în timp.

Displazia articulației șoldului la un câine: simptome

Debutul bolii se caracterizează prin șchiopătare. Inițial, acest lucru pare un fenomen minor, dar în timp va deveni din ce în ce mai evident. Câinele va avea din ce în ce mai multe dificultăți în a se deplasa și chiar urcarea și coborârea scărilor va necesita un efort considerabil. Este o patologie multifactorială, ceea ce înseamnă că mulți factori influențează dezvoltarea acesteia și îi determină severitatea.

Acești factori sunt:

  1. Genetica.
  2. Mediu inconjurator.
  3. Alimentele consumate.

Displazia articulației șoldului la un câine: tratament

Diagnosticul precoce vă permite să luați măsurile necesare pentru a limita dezvoltarea acestuia cât mai mult posibil. Pe baza analizei datelor colectate, va fi posibil Displazia șoldului la câini: Cum să identificați, simptome și tratamenteformulați un prognostic pentru o formă de displazie care se poate dezvolta la un câine atât în ​​timpul creșterii, cât și la vârsta adultă. Prin urmare, pot fi puse în aplicare cele mai adecvate mijloace de protecție necesare.

În cazuri mai simple, cățelul va scăpa singur de boală în timp ce crește. În cele mai grave cazuri, pe de altă parte, poate fi recomandată o intervenție chirurgicală corectivă. Dacă displazia șoldului este detectată atunci când cartilajul articular nu a suferit încă o deformare gravă, este posibil să se intervină în dezvoltarea articulației șoldului, deci, Displazia șoldului la câini: Cum să identificați, simptome și tratamentepentru a evita deteriorarea și degenerarea articulației.

Evaluarea prezenței bolii constă într-un examen ortopedic detaliat, incluzând palparea șoldului și examenul radiografic. Pentru această evaluare, este suficientă o calmare ușoară, astfel încât prietenul nostru de lână să nu se miște sau să reziste.

Displazia articulației șoldului este diferențiată în funcție de gravitate. Începe cu o valoare HD-A care identifică un subiect liber de patologie.

Următoarele diferențe:

  1. B - Nu există practic încălcări.
  2. C - Simptomele sunt ușoare.
  3. D - Abateri în limite normale.
  4. E - Boala progresează în mare măsură.

Principalele obiective ale terapiei sunt reducerea durerii, îmbunătățirea (sau, în orice caz, nu deteriorarea) funcțiilor motorii ale articulațiilor și, dacă este posibil, încetinirea patologiei. Dacă aveți un ciobanesc german, sau cel puțin un câine mijlociu până la mare, nu uitați că prevenirea este primul pas în asigurarea unei bune calități a vieții prietenului nostru cu patru picioare.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.