Câinele meu este bucuria mea!

BlogCâinele este vegetarian sau vegan: benefic sau dăunător organismului?

Câinele este vegetarian sau vegan: benefic sau dăunător organismului?

Hrănește câinele vegetarian sau Vegetarian hrană utilă pentru sănătatea ei, facem ce trebuie atunci când ne „punem” prietenul cu patru picioare la o astfel de dietă? Să ne dăm seama.

Câinele este vegetarian sau vegan: cauza problemei.

În ultimii ani, problema alimentației sănătoase nu numai pentru oameni, ci și pentru animalele lor de companie, inclusiv câinii, devine din ce în ce mai mult subiect de cercetare, discuție, dezbatere și este adesea în centrul atenției noastre.

Interesul pentru alimentele sănătoase și echilibrate este în creștere, în special în țările occidentale, unde principiile alimentației sănătoase au fost neglijate de zeci de ani, ducând la o creștere alarmantă a bolilor periculoase, cum ar fi obezitatea și diabetul; acest lucru se aplică nu numai nouă, oamenilor, ci în mare măsură și animalelor noastre de companie, care, din păcate, suntem deseori supraalimentați.

Ori de câte ori o problemă nu este doar importantă, ci și interesantă, avem întrebări, mai ales dacă trebuie să facem o alegere radicală, de exemplu: merită sau nu să trecem la vegetarian sau Vegetarian modul de a mânca, dacă va aduce beneficii sau va dăuna corpului, mai ales când vine vorba de câinele nostru.

Câinele este vegetarian sau vegan: care este diferența?

Trebuie remarcat imediat că veganism, și vegetarianism Nu este doar un mod de a mânca, este o schimbare a stilului de viață în esența sa. Dar dacă vegetarieni urmează foarte des o astfel de dietă, de dragul tendințelor modei sau a dorinței de a duce un stil de viață sănătos, atunci vegani se bazează pe ideea de a evita utilizarea forțată a animalelor ca atare.

Atât acelea, cât și altele, pentru hrana lor, nu folosesc alimente preparate din carne de animale sacrificate și derivatele sale, ci vegetarieni adăugați produse lactate, brânză, ouă, miere, adică produse de origine animală în meniul lor. Vegetarian, complet neglijat.

Pur și simplu pune, veganism Este o ramură mai radicală vegetarianism. Dar, întrucât vegetarieni poate compensa toată lipsa elementelor vitale pentru corpul lor cu produse de origine animală, atunci vegani, pentru a menține sănătatea, va fi necesar să selectați foarte atent produsele.

Produsele vegetale (fructe, legume, cereale etc.) conțin foarte puține sau aproape deloc multe vitamine și aminoacizi, de exemplu, vitamina B12. Deficiența sa nu este doar dăunătoare, ci și periculoasă pentru organism, poate provoca anemie și boli grave ale sistemului nervos.

Ar trebui adăugat că există o concepție greșită că vegetarieni ar trebui să excludă din dieta lor numai carne și produse din carne. Dar, de fapt, ar trebui să renunțe la pește și fructe de mare (moluște, crustacee etc.), adică la tot ceea ce se obține prin forță.

Câinele este vegetarian sau vegan: posibil sau nu?

Dar poate un câine să mănânce vegetarian sau chiar Vegetarian alimente? Nu este atât de ușor să răspunzi la această întrebare și, în primul rând, nu există o opinie fără echivoc și universal împărtășită; într-adevăr, opiniile sunt adesea contradictorii. Pentru a înțelege problema, trebuie mai întâi să înțelegem că: o persoană și un câine nu sunt la fel în ceea ce privește metoda de digerare a alimentelor, absorbirea produselor care se descompun prin membrana mucoasă în sânge și limfă, precum și eliminarea reziduurilor nedigerate.

Câinii au păstrat structura sistemului digestiv, în mare măsură similară cu structura strămoșilor sălbatici - asemănătoare lupului, tipic, în principal pentru carnivore, a căror dietă consta în 80% din proteine ​​animale. Ghidat de acest lucru, trebuie să înțelegem că sistemul digestiv al unui câine, desigur, nu trebuie umplut doar cu produse vegetale.

Dar există oponenți care, din punct de vedere al faptelor evidente, susțin că de-a lungul mileniilor lungi, ca urmare a domesticirii câinelui, acesta a suferit modificări fizice care îl disting de strămoșul și vânătorul său carnivor, cum ar fi, de exemplu, colții mai puțin pronunțați și ghearele ascuțite sau o schimbare a structurii labe.

În plus, în zilele noastre câinii au devenit omnivori și, prin urmare, se pot adapta fără probleme la alimentele vegetale. Să recunoaștem acest lucru, dar merită să ne opunem: „omnivorii” pot fi numiți cei care mănâncă nu numai legume și fructe, ci și carne.

Adversari vegetarian felul în care sunt hrăniți câinii poate spune că oamenii adoptă această „filozofie” a nutriției în principal din motive ideologice, adică încercând să respecte dreptul la viață al tuturor viețuitoarelor, pentru a nu le provoca nicio suferință asociată cu reproducerea intensivă.

Cu toate acestea, în cazul prietenilor noștri cu patru picioare, acest raționament nu are sens, întrucât un astfel de raționament etic nu este evident „natural” pentru câine, astfel încât proprietarii care impun ceva care nu este tipic pentru ei, mai degrabă își opresc instinctul predator inițial. Astfel și vegetarieni, și vegani, cei care doresc să respecte toate animalele nu vor respecta în cele din urmă natura câinilor înșiși.

Dar vorbind despre „naturalețe” care susține ideea vegetarian hrana pentru tetrapode, ei susțin că hrănirea câinilor cu hrană industrială, cum ar fi mâncarea uscată și conserve, nu are nicio legătură cu originea și natura câinelui, doar că în acest caz nimeni nu vorbește despre problemă.

Câinele este vegetarian sau vegan: linia de jos.

Adversari.

Oponenții eliminării complete a cărnii din dieta câinelui lor încep prin a-și analiza originile. Este de netăgăduit că un câine provine de la un lup, care în natură se hrănește cu animale moarte (atât ucise, cât și cu cari), prin urmare, dieta lor constă în principal din carne: culori albe (păsări, pești) sau roșii (erbivore). Fibrele și legumele fac, de asemenea, parte din dieta lupului sălbatic. El obține fibre din stomacurile animalelor care mănâncă iarbă, dar într-o măsură mult mai mică decât cea a proteinelor animale. Așadar, întrebarea este: dacă un câine a fost carnivor de milenii, de ce ar trebui noi, oamenii, să-l transformăm cu forță într-un erbivor?

Dar mai presus de toate, adversarii vegetarian metodele de hrănire a câinilor susțin că, consumând numai cereale, fructe și legume, câinele se va confrunta pe termen lung cu o deficiență gravă de substanțe nutritive importante. De fapt, cei care aderă vegetarian o dietă, fie că este un bărbat sau un câine, trebuie să o completeze cu vitamine și minerale, altfel acest lucru poate duce la consecințe grave pentru sănătatea lor. Deci asta înseamnă asta vegetarian alimentele nu sunt la fel de calitative și echilibrate pe cât susțin susținătorii dacă au nevoie de suplimente!

Printre altele, ar trebui spus că există câini care sunt absolut intoleranți la culturi, prin urmare vegetarian alimentele pot fi contraindicate pur și simplu la unele exemplare.

Suporteri.

Alimentele vegetale de susținere care elimină complet consumul de carne susțin cu tărie că acest lucru garantează o serie de beneficii pentru sănătate pentru câine. În primul rând, aceasta va atrage după sine o reducere semnificativă a incidenței cancerului, precum și reducerea riscului de apariție a altor patologii grave, precum diabetul zaharat, precum și creșterea în greutate și, în consecință, obezitatea.

Suporteri vegetarian dietele neagă faptul că sunt deficiențe nutriționale și sunt convinși că câinele obține toate substanțele nutritive de care are nevoie, inclusiv proteinele, dintr-o varietate de leguminoase și alte alimente, cum ar fi cerealele care vor garanta o doză abundentă de acizi grași, vitamina E și zinc... Citând cercetări, aceștia susțin că câinii cărora li s-a restricționat carnea și peștele după cinci ani de mâncare vegetariană au avut o sănătate excelentă.

În plus, unii câini au o intoleranță gravă la orice carne, atât albă, cât și roșie, consumul cărora le provoacă alergii constante, probleme intestinale și digestive.

Un câine vegetarian sau vegan: cum să o faci bine?

Indiferent de modul de hrănire pe care îl alegeți pentru prietenul cu patru picioare: bazat doar pe carne și pește, sau pe legume, fructe și cereale sau mixte, în primul rând, este important să selectați întotdeauna ingrediente de înaltă calitate pentru acesta, chiar dacă este vorba de alimente industriale sau produse pentru prepararea produselor naturale hrăniți-vă acasă.

Dar, în primul rând, este important să nu luați o decizie „oarbă”, ci mai degrabă să vă consultați cu specialiști, deoarece nutriția extremă sau necontrolată a unui câine poate avea consecințe grave pentru sănătatea acestuia.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.