Câinele meu este bucuria mea!

BlogMușcăturile câinilor cu căpușe: modul de detectare, simptome, consecințe, tratament

Mușcăturile câinilor cu căpușe: modul de detectare, simptome, consecințe, tratament

În acest articol, vom aborda subiectul mușcăturilor de câine. căpușe. Aceasta este o problemă care nu trebuie subestimată - acarian, este un parazit care se hrănește cu sânge, deci caută în permanență o creatură cu sânge cald de care se poate agăța pentru a începe o „masă sângeroasă”. Din păcate, animalele noastre de companie - câinii devin foarte des o astfel de creatură.

Să învățăm cum să detectăm căpușele pe corpul unui câine și să le îndepărtăm, să înțelegem care sunt simptomele și consecințele după mușcătura de căpușă și, de asemenea, ce remedii profilactice există pentru mușcăturile de câine cu căpușe.

Mușcăturile câinilor cu căpușe: modul de detectare, simptome, consecințe, tratamentÎn sine, o mușcătură nu ar fi putut fi la fel de cumplită și periculoasă ca consecințele care apar după un astfel de contact.

Descoperi bifează ușor: cel mai frecvent clești, parazite la câine, sunt ovale, plate dacă nu sunt încă „beți” și umflate dacă sunt pline de sânge, de obicei de culoare închisă, cu patru perechi de picioare și măsoară de la 2 la 10 milimetri sau uneori mai mult, dar acest lucru depinde de specie de care aparțin.

Cand acarian înfige o proboscidă în formă de cârlig în pielea victimei, care se află în partea de sus a gurii, câinele nu simte deloc dureri, datorită substanței cu proprietăți anestezice conținute în saliva fraierului.

Atașat câinelui, acarian începe să suge sânge, umplându-se și crescând în dimensiune; de regulă, rămâne „aspirat” pentru o perioadă de 2 până la 7 zile, până când este „saturat”, după care dispare spontan, dar dacă este o femelă, ea poate rămâne și pune ouă.Mușcăturile câinilor cu căpușe: modul de detectare, simptome, consecințe, tratament

Pentru a minimiza riscul ca câinele dvs. să se întoarcă acasă cu bifează, „Lipită” de corpul ei, este necesar să efectuați în mod regulat un tratament cu mijloace speciale. Prevenirea va fi întotdeauna cea mai bună armă: în prezent există pe piață diferite tipuri de medicamente antiparazitare, inclusiv căpușe și puricii, special concepute pentru aceste scopuri, sub formă de gulere, tablete, pipete punctate, aerosoli, care trebuie aplicate periodic, în conformitate cu instrucțiunile produsului selectat (lunar sau trimestrial).

Există și alte remedii care sunt mai puțin eficiente pentru prevenire, dar sunt utile dacă câinele este accidentat. căpușe sau puricii, de ex. șampoane și pulberi dezinfectante.

Un câine mușcat de o căpușă: simptome

Mușcăturile câinilor cu căpușe: modul de detectare, simptome, consecințe, tratamentCel mai important lucru este de a determina prezența bifează cu un câine: pentru aceasta este foarte important să-ți verifici cu atenție prietenul cu patru picioare, de fiecare dată când te întorci cu el din cabană, te plimbi în pădure sau în parc. În căutarea unei „victime”, clești nu sari ca ei puricii, își așteaptă „susținătorul”, așezat pe tufișuri, iarbă înaltă, pe ramuri de copac înclinate, gata să „cadă” pe animal de îndată ce trece pe lângă.

Cum se procedează? Proprietarul ar trebui să examineze câinele, de exemplu, pieptănând haina cu un pieptene gros, căutând bifează în locațiile cele mai probabile: adânc în blana din apropierea corpului, acordând mai multă atenție locurilor precum urechile, pielea dintre degetele de la picioare, burta, botul și toate zonele în care părul este mai puțin dens, pe care îl preferă acarian, deoarece este mai ușor să ajungi pe pielea câinelui acolo și să câștigi un punct de sprijin (au existat cazuri de căpușe, chiar și în gura unui câine, pe palat și gingii în zona dinților).

Vă rugăm să rețineți că dacă câinele dvs. se zgârie în mod repetat în același loc, va fi util să abordați și să verificați cu metoda descrisă mai sus dacă are paraziți, deoarece clești și puricii provoca mâncărime în timp ce suge sânge.

Un câine cu căpușe: cum să le eliminați?

Chiar dacă utilizați produse de tratament speciale corect și regulat, se poate întâmpla ca până laplătită „Strigă” la câinele tău; cum, atunci, să scapi bifează?Mușcăturile câinilor cu căpușe: modul de detectare, simptome, consecințe, tratament

În primul rând, nu credeți noțiunea general acceptată conform căreia utilizarea uleiurilor vegetale, a cremelor grase, a alcoolului și altele asemenea va face ca parazitul să „scoată proboscisul” și să faciliteze extracția; de fapt, aceste substanțe induc bifează ejaculează conținutul său, crescând astfel probabilitatea de a transmite boala gazdei sale dacă este infectată.

Acțiune corectă la eliminare bifează, se vor folosi pensete cu vârfuri fine, este mai bine dacă sunt curbate, dar, în ultimă instanță, vor funcționa și pensete cosmetice; este necesar să apucați parazitul cât mai aproape de pielea câinelui și să trageți ușor, încercând să-l întoarceți ușor în sens invers acelor de ceasornic până nu mai simțiți rezistență, în acest moment poate fi îndepărtat complet.

În cazul în care găsiți un câine lipit de corp bifează, în timp ce mergeți pe stradă și nu aveți la dumneavoastră un instrument special pentru a scăpa de el, poate o metodă dovedită și nu dificilă vă va ajuta: ar trebui să scoateți un fir de pe haine (îl puteți găsi pe cusăturile din interior), îndoiți-l în jumătate și strângeți capul într-o buclă bifează mai aproape de pielea animalului, apoi, răsucind degetele în sens invers acelor de ceasornic și trăgând ușor firul, îndepărtați parazitul.

Mușcăturile câinilor cu căpușe: modul de detectare, simptome, consecințe, tratamentCând ștergeți, este foarte important ca. acarian a fost îndepărtat întreg și, de preferință, viu, nu trebuie să-l rupeți, astfel încât capul cu proboscida să nu rămână în corpul animalului și să aveți grijă să nu striviți corpul parazitului, altfel, acest lucru poate duce la intrarea biomaterialului potențial infectat în locul mușcăturii.

Din același motiv, nu ar trebui să încercați să zdrobiți bifează (deși nu este ușor de făcut), chiar și după ce a fost îndepărtat de la câine. În cazul în care se dovedește a fi o femeie, acest lucru poate duce la erupția ouălor, cu riscul ulterior de reproducere a paraziților; trebuie distrus prin scufundare în alcool sau incinerare.

Căpușa l-a mușcat pe proprietar: ce să facă, care sunt riscurile?

După cum se menționează, clești poate parazita pe orice organism cu sânge cald, inclusiv pe oameni! Prin urmare, ar trebui să verificați căpușe nu numai câinele tău, ci și pe tine însuți: problema este că parazitul te poate mușca pe amândoi în timp ce te plimbi cu un prieten cu patru picioare și mai târziu; De fapt, câinele dvs. poate acționa ca un purtător intermediar pentru bifează, cine nu se ține de el, ci ușor de tine, deoarece prietenul tău este tratat cu mijloace speciale, iar tu nu ești!Mușcăturile câinilor cu căpușe: modul de detectare, simptome, consecințe, tratament

Pe lângă faptul că este o mușcătură bifează poate provoca iritații severe și, desigur, este o vedere estetică neplăcută, poate fi un purtător de boli periculoase. Se poate întâmpla ca în timpul fazei de absorbție a sângelui, parazitul să vă inoculeze agenți patogeni în corp, ceea ce în viitor poate provoca dezvoltarea unor boli infecțioase periculoase - dificil de recunoscut și dificil de tratat, cum ar fi:

 • Encefalita transmisă de căpușe
 • Tifos
 • Tifusul recurent transmis de căpușe
 • Tularemia
 • Ehrlichioza
 • Babezioză (piroplasmoză)
 • Borrelioza transmisă de căpușe (boala Lyme)
 • Febra hemoragică
 • Febra Tsutsugamushi
 • Rickettsioza transmisă de căpușe din Asia de Nord
 • Rickettsioza veziculară
 • Munte stâncoasă a văzut febra
 • Febra Marsiliana

În cazul unei mușcături umane, acarian trebuie îndepărtat și îndepărtat cât mai curând posibil utilizând aceeași tehnică ca și în cazul unui câine afectat, deoarece infecția este mai puțin probabilă în primele 48 de ore. Ulterior, zona pielii din jurul mușcăturii trebuie examinată în mod regulat timp de cel puțin 40 de zile și dacă observați roșeață sau inflamație care tinde să se extindă sau dacă aveți simptome tulburătoare, cum ar fi febră, frisoane, cefalee sau dureri articulare, se recomandă consultarea imediată a unui medic care, dacă se consideră adecvat, va prescrie un tratament specific.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.