Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBorder Collie

Border Collie

Patria - Marea Britanie.

Descriere:

Border Collie - rasa de câini neobosită, „reactivă”, în plus, neobișnuit de inteligentă și de inteligență rapidă.

Această rasă de câini sa născut în Northumberland, un județ situat la intersecția dintre Scoția și Anglia, fondatorul rasei a fost Adam Telfer.

Border CollieDin locul geografic de origine, urmează o parte din numele său, „border” este tradus din engleză prin „border”. Etimologia cuvântului collie este vagă. Unii cercetători din rasă, bazându-se pe traducerea în limba gaelică a cuvântului „collie”, spun că înseamnă „util”, dar o altă opinie autoritară este că rasa a fost numită după rasa de oi păscută de acești câini.

Oile scoțiene cu botul negru, ciobanii numiți „coaley” și, cel mai probabil, câinii în culoare alb-negru, au primit același nume.

O altă teorie este că Border Collie a fost un câine de păstori care a ajuns în Scoția cu invazia vikingilor. Datorită abilității sale de a controla și gestiona efectivele de animale, această rasă s-a stabilit în perioada de creștere a producției de lână din secolul al XII-lea.Border Collie

Rasa Border Collie a existat o selecție naturală foarte strictă, fără interferențe artificiale, efectuată cu atenție pentru a obține un câine potrivit exclusiv pentru însoțirea și protejarea turmei.

Datorită sarcinilor care le-au fost atribuite, această rasă de câini a dezvoltat o rezistență nu slabă și o formă fizică bună. Azi Border Collie răspândit, dar în principal ca câine de companie.

Deci cine este de fapt Border Collie?

Cu siguranță știți o mulțime de rase de câini calmi care se mulțumesc cu o plimbare cu proprietarul lor în parc și apoi se întorc fericiți acasă să mănânce și să se înmoaie de fericire? Cei care nu sunt, pot fi foarte mult - Border Collie!

Border CollieÎn primul rând, acesta este un câine atât de hiperactiv, încât dacă totul în viața sa ar depinde doar de el, el ar putea trece de la o ocupație dificilă la alta și fără oprire. Îți amintești zicala „în mișcare este viața”? Aici i se aplică în sens literal și nu figurativ. Dar el nu este doar atât.

Este, de asemenea, un câine foarte inteligent și inteligent (se spune că masa creierului unui câine adult este egală cu cea a unui copil de doi ani). Prin urmare, inteligența lui îi permite să învețe ceva nou foarte repede. Prin urmare, dacă nu primește o educație adecvată, poate învăța rapid un comportament greșit și atunci nu va fi atât de ușor să-l întoarcem pe „calea dreaptă”.

Border Collie un câine folosit în multe activități umane, de la un ghid pentru nevăzători la serviciul de aplicare a legii. Acolo sunt folosiți ca câini de detectare și câini de detectare a drogurilor. Și nu uitați de scopul principal care a fost înscris în ADN-ul câinelui încă de la începuturile sale, și anume un păstor, datorită căruia această rasă poate deveni un excelent câine de pază.Border Collie

În general Border Collie câine afectuos, vesel și calm, aproape nu agresiv. Este bine să fii un coleg de joacă pentru copii. Îi place să înoate și să se jefuiască lângă apă, dar în primul rând își iubește foarte mult stăpânul. Dar demn de remarcat: acest câine nu este pentru toată lumea. Nu-i place să fie închis într-un apartament și are nevoie de multă mișcare.

Acesta este un câine care nu se va mulțumi să arunce doar o minge sau un băț pe o plimbare pentru a găsi și a aduce un aport proprietarului său. Are nevoie de o „slujbă” care să-i atragă și să-i stimuleze creierul. Prin urmare, gândiți-vă cu atenție înainte de a adopta un câine din această rasă, deoarece dacă nu este suficient de stresat, atât din punct de vedere fizic, cât și mental, poate deveni un câine destul de dificil de controlat.

Border CollieAșa că am aflat că Border Collie au crescut câini de la începuturile lor. Știm, de asemenea, că mulți oameni le folosesc astăzi ca animale de companie. Ceea ce este util pentru viitori potențiali crescători care se pregătesc să achiziționeze un eșantion din această rasă este că Border Collie practic neobosit. Acești câini au nevoie de mult exercițiu pentru a scăpa de energia excesivă, pentru că altfel devin câini cu comportament distructiv, foarte greu de controlat și pot fi chiar agresivi.

Acest câine este considerat extrem de inteligent, s-ar putea spune chiar că este cea mai inteligentă și mai pricepută rasă de câine, în primul rând pentru că într-adevăr învață totul foarte repede. Prin urmare, trebuie să fii foarte atent atunci când o antrenezi și o educi pentru a nu greși. Border Collie își va aminti totul foarte repede, inclusiv acțiunile greșite și va fi foarte dificil să corectezi greșeala.Border Collie

Are nevoie de un proprietar care are mult timp liber de dedicat animalului său de companie și care va practica împreună cu el o varietate de activități în care va reuși cu siguranță.

Aici sunt câțiva dintre ei:

 • Agilitatea este cel mai mare sport de jocuri de noroc în care trebuie să fii primul care să alerge la cursa de obstacole.
 • Tragerea greutății - transportarea greutăților.
 • Dog Frisbee - prinderea obiectelor în zbor.
 • Flyball - după ce ați parcurs un curs de obstacole, trebuie să aduceți obiectul proprietarului.
 • Freestyle - dans cu câini
 • Cursing - urmărirea momelii mecanice

Concluzionând și rezumând, trebuie spus despre Border Collie ca urmare a:

 • Datorită inteligenței sale ridicate, este excelent ca câine de serviciu și de pază.
 • Acesta este un câine jucăuș, dar calm. Se poate enerva puțin dacă nu își cheltuie energia.
 • Este minunat pentru copii, mai ales pentru că este foarte inteligent și drăguț. Iubește jocurile și înotul.
 • Când lucrează și administrează grupul, este serios și hotărât. Fie că acest grup este animal sau om, nu prea are nicio diferență pentru el.
 • Cu un caracter blând, îi place să fie în companie. Este ascultător și iubește să fie de ajutor. Acesta este un câine care este foarte atașat de proprietarul său și este capabil să-și exprime afecțiunea.
 • El este un dușman formidabil pentru oricine încearcă să îi facă rău celor aflați sub controlul și protecția sa.
 • El este grijuliu, responsabil și, de obicei, niciodată nervos sau agresiv.

Caracteristicile rasei:

Border CollieBorder Collie un câine bine echilibrat, cu o construcție atletică. Corpul este puțin mai lung decât înălțimea. Este o rasă de câine de dimensiuni medii, cu un craniu și un bot destul de mare, care se înclină spre nasul negru (pigmenții maro și albastru sunt permiși la câinii de culoare deschisă). Masculul cântărește de obicei aproximativ 20 kg. Și cățeaua este puțin mai mică, cu o creștere de aproximativ 50 cm.

Ochii sunt bine depărtați, ovali, de dimensiuni medii. Ele sunt de obicei de culoare maro, cu excepția purtătorilor genei „merle”, în care pot fi de culoare albastră. Urechile sunt de dimensiuni medii, iar standardul le definește drept erecte sau semi-erecte (erecte și semi-erecte, care nu poartă neapărat ambele urechi în mod egal).Border Collie

Coada este moderat lungă, așezată jos și se termină într-un semicerc curbat în sus. Dacă câinele este tensionat, coada se ridică mai sus, dar nu este niciodată aruncată peste spate. Lana este de două tipuri: lungime medie și scurtă, cu un strat gros care protejează perfect împotriva temperaturilor extreme și a umezelii.

Culorile pot varia foarte mult, dar albul nu ar trebui să fie predominant.

Border Collie are un mers liber, ușor și relaxat. Această rasă de câini are un aspect plăcut și adorabil. Arată ușor, dar nu stângaci. Înzestrat cu o mare forță și dexteritate, prin urmare postura trebuie să fie elegantă.

Speranța de viață:

Aceștia sunt de obicei câini sănătoși care nu se îmbolnăvesc cu greu. Dar, deoarece vorbim despre animale de rasă, atunci anumite patologii sunt cu siguranță inerente lor, printre ele:

 • tot felul de boli ale organelor vizuale, inclusiv atrofia progresivă a retinei
 • displazie a articulației șoldului, care este frecventă la câinii hiperactivi
 • Boala Keneg
 • epilepsie, este congenitală și dobândită
 • surditate congenitala.

Border CollieProblemele articulare apar în special cu creșterea câinelui, dar boala poate fi congenitală și se manifestă la o vârstă fragedă.

Bolile oculare emergente necesită tratament cât mai curând posibil, altfel, ca urmare a dezvoltării lor, câinele poate deveni complet orb.Border Collie

De asemenea, ar trebui să acordați atenție hrănirii câinelui, să nu vă supraalimentați animalul de companie pentru a evita obezitatea, pentru o astfel de rasă jucăușă și mobilă, excesul de greutate este extrem de dăunător și, în viitor, poate duce la alte boli, chiar mai grave.

În general, așa cum am menționat mai sus, aceștia sunt câini destul de puternici și cu hrană și îngrijire adecvată, acești câini trăiesc cu ușurință până la 12-15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.