Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniSpitz german

Spitz german

Patria - Germania.

Descriere:

Spitz german - unul dintre cei mai faimoși câini de pe planetă și, de asemenea, unul dintre cei mai mici.

Spitz german de asemenea cunoscut ca si Pomeranian sau spitz din pomerania. Ați întâlnit o adevărată legendă în familia canină: acesta este unul dintre cei mai faimoși și respectați câini din lume.

L-am putea numi „bestseller” printre câini, deoarece Spitz a pătruns în inimile multor oameni aproape peste tot și a devenit chiar unul dintre câinii preferați ai vedetelor de la Hollywood! Tocmai pentru că vedetele adoră să o ia cu ei cu orice ocazie și deseori să o arate pe covorul roșu., Pomeranian din această cauză a primit titlul de „câine ideal pentru o pungă”.

Să începem cu originea și numele său: într-un sens, îl putem caracteriza ca fiind mai vag decât se aștepta. Între timp, este clar că numele rasei se referă la Pomerania: este o regiune europeană situată în Germania.

Cel mai probabil descendent al său este câinele Mlaștină (alte nume sunt Lacul sau Turba), destul de comun pe teritoriul Europei moderne, Asiei și Africii în epoca de piatră. Era un câine de dimensiuni medii, deci putem spune în mod rezonabil că strămoșul Spitz a fost suficient de mare, ceea ce pare acum incredibil, având în vedere dimensiunea modernă.

Printre altele, era o rasă destul de robustă, iar reprezentanții săi erau adesea folosiți ca câine de păstor și păzitor de turmă, sau mai general, ca câine de pază. După cum vom vedea mai târziu, chiar dacă speciile moderne nu și-au păstrat dimensiunea strămoșilor, Spitz german posedă unele calități, oarecum neașteptate ale unui paznic, fiind întotdeauna foarte atent.

Începând cu anul 1800, această rasă s-a răspândit într-un mediu mai sofisticat și cultivat, făcându-și drumul în mod neașteptat către curte și moșiile nobile, precum și spre casele celor mai la modă artiști. Unii dintre admiratorii săi de seamă sunt: ​​Regele George al III-lea, Martin Luther, Zola, Mozart, Marie Antoinette, Josephine!

Dar unei alte personalități nobile i se poate atribui „reducerea dimensiunii” finală Spitz. De fapt, printre fanii rasei se afla chiar Regina Victoria, care dorea să o facă mai grațioasă și mai mică. Ce sa întâmplat mai departe? S-a convenit despre încrucișarea cu Volpino Italiano mai compact: astfel, rezultatul adulții la încrucișare nu a depășit aproape niciodată 5 kg., Spre deosebire de aproximativ 14 kg.

Din această poveste, echilibrată pe axa Anglia-Germania, s-a născut Pomeranian sau Spitz german. Ambele națiuni au susținut că rasa era a ei, dar după cum sugerează și numele, germanii au preluat-o.

Deștept, atent, dar puțin snob Spitz german este un câine de companie ideal. Este plin de viață și posedă o curiozitate sănătoasă și o minte înțeleasă. Cu toate acestea, el se comportă cu un astfel de entuziasm, mai ales numai când este singur cu stăpânul său: cu străini este adesea precaut și supărat, devine repede nervos și aproape întotdeauna latră obsesiv.

Prin urmare, se pare că el este cel mai bine adaptat la viața dintr-un apartament, într-o casă sau în geanta proprietarului, unde este protejat de ochii curioși și de contactul obligatoriu cu alte persoane sau cu alți prieteni cu patru picioare. Pe scurt, este un câine loial și loial, dar personajul este puțin „foppish”.

Totuși, acest personaj este întotdeauna „plin de atenție” îl face să fie câinele potrivit pentru a fi în permanență în pază, dar numai pentru a trage alarma în caz de pericol. O altă dintre calitățile sale semnificative este că învață foarte repede: un câine foarte talentat, în general. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că câinii au astăzi succes la nivel mondial, lucru confirmat de faptul că este una dintre cele mai bune 15 rase din punct de vedere al vânzărilor.!

Cu toate acestea, trebuie spus că, din cauza temperamentului său dificil, nu este deosebit de potrivit pentru a trăi într-o familie cu copii: cel puțin nu este perfect. De fapt, acest câine este foarte posesiv, de aceea intră deseori în competiție cu „puii umani” pentru a fermeca și a câștiga inimile proprietarilor. Evident, acestea sunt semne obișnuite, deoarece sunt bine antrenate Spitz poate coexista fără îndoială în armonie cu adulții și copiii sub un singur acoperiș.

Caracteristicile rasei:

Să începem cu câteva date despre dimensiunile sale. Înălțimea la greabăn depășește rareori 25 cm, iar greutatea variază de la 3 la 5 kg. Este un câine mic, dar suplu, bine construit și musculos.

Urechi Spitz german mici și ascuțite, întotdeauna drepte și destul de îndepărtate. Ochii sunt întunecați și mici, ușor alungiți. Coada este întoarsă pe spate și este de lungime medie. Gâtul este destul de arcuit, lung și lat, acoperit, de asemenea, cu o masă voluminoasă de lână, asemănătoare cu o coamă mică.

Lana este probabil cea mai iconică caracteristică Spitz german. Moale și aproape „vată”, arată ca un nor mic, strălucitor, aproape întotdeauna într-o singură culoare (de obicei în nuanțe de alb, negru, maro, precum și portocaliu, albastru, crem sau gri).

Speranța de viață:

Câine pomeranian destul de ușor de întreținut, dar trebuie respectate cel puțin două măsuri de precauție la manipularea ei: prima este legată de dieta sa, a doua de starea hainei.

Când vine vorba de mâncare, nu există restricții speciale, dar trebuie doar să știți că acest micuț are tendința de a se îngrășa, așa că hrăniți-vă în mod corespunzător, alegeți o dietă mai echilibrată și, mai presus de toate, asigurați-vă că nu vă faceți „câinele de pungă” leneș. permițându-i să se obișnuiască cu un stil de viață sedentar, este necesar să faceți plimbări revigorante care să îmbunătățească starea de spirit a câinelui, care este adesea puțin iritată.

În plus, monitorizează și igiena orală Spitz, întrucât această rasă are adesea respirație urât mirositoare din cauza dinților mici, în plus, tinde să devină acoperită de tartru.

Cât despre lână, Spitz necesită o îngrijire destul de constantă: asigurați-vă că îi periați bine haina, care este de fapt atât de frumoasă încât merită un tratament estetic adecvat.

Câinele este puternic din fire, are o sănătate bună, cu îngrijire adecvată, speranța de viață este de 13-15 aniMeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.