Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCâine german

Câine german

Patria - Germania.

Descriere:

Germania, Berlin, 1880. În timpul expoziției, la care au fost prezentate un număr mare de exemplare din această rasă, a fost adoptat primul standard Marele Danez: Aceasta este o rasă care a fost controlată de atunci de Deutscher Doggen - Club 1888 e.V. (de atunci, standardul s-a schimbat de mai multe ori) - pentru Clubul Național Marele Danez, prin urmare, înțelegem că originile rasei trebuie căutate în ținuturile germanice.

În ciuda originii, strămoșii săi sunt Bulldog, mastini în stil englezesc și ogari. Ceea ce putem spune cu siguranță este că până în a doua jumătate a anilor 1800 nu a existat un singur standard, dar au existat multe varietăți de reprezentanți ai aceleiași rase, chiar dacă diferențele nu au fost atât de vizibile în comparație cu altele.

Cuvânt "Câine" a indicat în primul rând un câine mare, puternic, elegant, care nu reprezenta nici o altă rasă și, în funcție de mărime, culoare și scop, avea nume diferite: „Marele Danez”, „Marele Danez”,„Mastin danez”,„Câine de mistreț”,„Câine german”,"Caine de vanatoare" și „Câine Ulm”.

Acest lucru a continuat până când un grup de crescători au decis să-i catalogheze sub aceeași clasificare - „Câine german”, câini foarte asemănători din sud-vestul Germaniei.

În acea perioadă, era unul dintre cei mai importanți câini de vânătoare și, până de curând, era așa: era potrivit pentru vânătoarea aproape a oricărui animal și mai ales pentru mistreți, căprioare și urși.

Azi, Câine german este un câine vesel, loial și foarte sociabil, deoarece nu are suspiciuni cu privire la străini. Calm și încrezător în el însuși, nepermițându-și să latre fără niciun motiv. Datorită naturii lor bune, acești câini se potrivesc bine ca animale de companie de familie. Cea mai bună activitate pentru el însuși, câinele consideră că este aproape de membrii familiei și de stăpânul său, deci nu este recomandat să lăsați câinele în pace mult timp. La rândul său, este foarte atașat de stăpânul său, nu-l va părăsi nicio clipă și este întotdeauna trist când este singur. Acești câini sunt foarte sensibili la starea de spirit a proprietarului.

Instruire Marele Danez pentru proprietarul câinilor cu experiență, nu va fi dificil, deoarece rasa are o memorie bună și inteligență rapidă. Nu ar trebui să fii oprit de privirea lui blândă, începutul antrenamentului ar trebui să fie destul de dur, dar odată ce-l vei învăța corect comenzile de bază, va fi mult mai ușor să-l faci să te asculte. Cu toate acestea, în timpul antrenamentului, nu uitați de caracteristicile animalului dvs. de companie, în special de încetineala sa naturală.

Caracteristicile rasei:

Din moment ce strămoșii săi sunt mastini englezi și ogari germani, Câine german este un molossoid special, unic în felul său: vorbim despre un câine care poate atinge o înălțime de 109 cm și o greutate de 110 kg pentru un câine, iar o cățea poate cântări până la 100 kg și ajunge la o înălțime de cel mult 95 cm.

Prin urmare, acestea sunt caracteristici fizice cu adevărat impresionante: are o structură osoasă corespunzătoare, scheletul este complet acoperit cu mușchi, chiar mai mult decât cel al altor molossoizi, dar în comparație cu alții, este mai înalt și, prin urmare, mai puțin ghemuit. Capul său este lat și dreptunghiular, cu buze foarte proeminente și uneori căzute, la fel ca și urechile (care nu ar trebui tăiate dacă doriți să păstrați standardul).

În ciuda acestor dimensiuni „monstruoase”, Câine german câine foarte elegant, cu botul foarte nobil. Paltonul său poate fi de nuanțe diferite, această rasă este crescută în trei grupe diferite: de culoare roșie și tigrată, marmură și neagră, albastră. Dintre acestea, Arlequinul este de departe cel mai unic: culoarea principală a stratului este albă cu pete de culoare neagră. Pete gri sau maro sunt, de asemenea, standard.

Cu un astfel de „tonaj”, vă întrebați adesea ce ar trebui să mănânce acest gigant. Între timp, este important să distribuiți cu grijă dieta pe tot parcursul zilei: un cățeluș Doga care nu are încă trei luni ar trebui să mănânce de patru ori pe zi (există multe alimente specifice special pregătite pentru Mari Danezi).

Frecvența hrănirii este redusă la trei, la două pe zi, când câinele devine adult. Dacă alegeți mâncare naturală pentru aceasta, amintiți-vă că cea mai bună soluție este întotdeauna carnea (care are un conținut ridicat de proteine), peștele, dar asigurați-vă că este lipsită de oase. De asemenea, este excelent să adăugați ouă și legume, este posibil să adăugați orez fiert.

Speranța de viață:

Din păcate, la fel ca toți câinii mari, speranța de viață Marele Danez nu este mare și are aproximativ 8 - 10 ani.

Printre cele mai frecvente probleme de sănătate se numără: boli de inimă, cardiomiopatie dilatată, volvulus, insuficiență renală, osteosarcom, diferite tipuri de tumori, boli ale aparatului locomotor.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.