Câinele meu este bucuria mea!

Păstrarea câinilorUn cățeluș într-o casă nouă: cum să antrenezi un cățeluș

Un cățeluș într-o casă nouă: cum să antrenezi un cățeluș

Nu este nimic mai interesant și mai interesant decât să-ți aduci primul cățeluș dintr-un adăpost sau adăpost pentru animale la tine acasă. Dar hai Un cățeluș într-o casă nouă: cum să antrenezi un cățelușSă ne întrebăm, cine, fără prea multă frică și entuziasm, a așteptat schimbări și a visat să fie acasă? Să răspundem sincer la această întrebare - desigur cățelușul însuși!

Prima dată când tu și noul dvs. câine petreceți împreună va fi cu siguranță interesant, dar pentru asta va trebui să vă pregătiți nervii pentru momente foarte dificile.

Mutarea într-o nouă casă, într-o nouă familie, poate provoca stres la cățeluș și, desigur, va apărea și în tine. Puteți face tranziția mai ușoară pentru amândoi făcând câteva pregătiri.

Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a-ți aduce primul cățeluș acasă și câțiva dintre primii pași pe care ar trebui să-i faci atunci când devine membru al familiei tale:

Aveți un consiliu de familie:

Un câine este un angajament imens, așa că asigurați-vă că doriți cu toții să obțineți împreună un nou membru al familiei înainte de a face pasul.

Un cățeluș într-o casă nouă: cum să antrenezi un cățelușApoi decideți cine va fi „gardianul” principal, altfel veți petrece mult timp ceartă în timp ce câinele dvs. se uită la ușă, așteaptă o plimbare sau la un bol de mâncare gol.

Pentru a nu confunda cățelușul, stabiliți regulile în avans - câinelui i se va permite să doarmă pe pat? Pe canapea? Unde va dormi câinele? Vor fi închise definitiv camere în casă? Implică-ți familia în luarea deciziilor, astfel încât toată lumea să fie de aceeași parte în viitor.

2. Stocați muniția:

Cumpărați câteva dintre lucrurile de bază de care ați putea avea nevoie din timp, astfel încât cățelușul să se așeze liniștit pentru el și pentru dvs., fără a avea grijă să alerge prin magazinele de animale de companie.

Iată de ce ai putea avea nevoie la început:

 • purtare;
 • celula;
 • boluri pentru hrană și apă;
 • alimente și, eventual, câteva delicii pentru antrenament - discutați cu medicul veterinar despre hrănirea adecvată;
 • guler sau ham și lesă;
 • zona de dormit;
 • jucării, în special jucării pentru mestecat;
 • detergenți pentru combaterea „bălților” și „grămezilor”;
 • poate un fel de garduri care să blocheze unele zone ale casei tale.

Cel mai bun moment pentru a-ți duce cățelul acasă este când are cel puțin șapte săptămâni. Este dăunător ca un cățeluș să fie separat de mama sa înainte de această perioadă. prin urmare Un cățeluș într-o casă nouă: cum să antrenezi un cățelușasigură-te de vârsta lui.

Luându-ți cățelul

Când vă luați cățelul, este recomandabil să solicitați crescătorului următoarele articole și lucruri:

 1. Câteva alimente pentru primele furaje pe care cățelul le-a mâncat de obicei - cereți crescătorului dvs. câteva sfaturi cu privire la ce, când și cât de des ar trebui să vă hrăniți catelul.
 2. O parte din pat (o bucată de cârpe, scutece etc.) care a fost în contact cu cățelușul, mama, frații și surorile - aceasta va lăsa pentru prima dată un miros reconfortant, care îl va ajuta să se adapteze în noua sa casă.
 3. Document de înregistrare (metrică pentru catelus) - dacă catelul este de rasă, vi se va oferi un document de înregistrare care va fi semnat de crescător și de club.
 4. Dovada de plată semnată de crescător.

Pregătește-ți casa

Înainte de a vă duce catelul acasă, fiți pregătiți pentru momentele neplăcute inevitabile.

Un cățeluș într-o casă nouă: cum să antrenezi un cățelușPentru a permite câinelui dvs. să se ridice rapid și ușor, trebuie să faceți câteva lucruri înainte de a intra în casa dvs.

Va fi nevoie de un pic mai mult efort dacă catelul se va dovedi a fi un „rozător”, întrucât el va „repara” foarte repede lucrurile care vă sunt dragi. Indiferent de vârsta catelului dvs., cel mai bine este să vă pregătiți din timp.

Creați un spațiu de locuit temporar, închis, în care să nu vă poată deteriora bunurile sau să mâncați orice ar putea să-i facă rău. Va rămâne în acest loc ori de câte ori nu sunteți cu el pentru a preveni accidentele.

Alegeți o cameră care este punctul central al gospodăriei dvs., astfel încât câinele dvs. să nu se simtă izolat și asigurați-vă că este o cameră cu podele ușor de curățat. Bucătăria este o alegere bună; dacă este necesar, îl puteți bloca cu un gard temporar. Asigurați-vă că eliminați tot ceea ce nu doriți să strice sau să ruineze.

Ceea ce se află în zona de activitate a câinelui dvs. va varia ușor în funcție de vârsta acestuia și de modul în care îl creșteți.

Protejați cățelul, asigurați-vă că orice lucru care îl poate dăuna - medicamente, produse chimice de uz casnic, unele plante de casă - nu este la îndemână.

Planificați-vă călătoria acasă

Găsiți un ajutor care să vă ajute să ridicați câinele. Puii tineri care nu au condus niciodată o mașină înainte pot fi copleșiți. Chiar și câinii adulți sunt adesea nervoși - iar o plimbare oribilă cu mașina se poate transforma într-o fobie îndelungată a călătoriei cu mașina.Un cățeluș într-o casă nouă: cum să antrenezi un cățeluș

Puneți pe cineva să stea lângă cățelușul dvs. în drum spre casă sau, dacă este posibil, să-l ridice, liniștindu-l și împiedicându-l să cadă în timp ce conduce.

Dacă câinele dvs. este obișnuit să fie transportat, îl puteți pune într-o ladă pentru plimbarea spre casă. Asigurați-vă că este în siguranță; glisarea cuștii pe bancheta din spate va face ca călătoria să fie mai stresantă.

Alege o porecla

Deși acest lucru poate fi evident, primul lucru de făcut atunci când vă aduceți câinele acasă este să alegeți un nume. Respectați acest nume și utilizați-l ori de câte ori este posibil, astfel încât câinele dvs. să se poată asocia cu sunetul. Și nu uitați să alegeți un nume care să nu vă jeneze în public.

Găsiți un loc de dormit confortabil pentru câinele dvs.

Atunci trebuie să decideți unde să vă păstrați cățelul. Câinii adoră un loc cald, confortabil, liniștit și sigur. Acesta poate fi lenjerie de pat moale, o cabină de apartament sau Un cățeluș într-o casă nouă: cum să antrenezi un cățelușșezlong special. Ele pot fi transportate în diferite locații din casă pentru a împiedica câinele să se simtă singur și pot fi un instrument eficient de antrenament. În plus, ar trebui să existe întotdeauna accesul la un castron cu apă curată și proaspătă.

Ai grijă

Integrați-vă noul câine în viața de familie cât mai mult posibil, permițând și oferind timp pentru a descoperi împrejurimile noi și pentru a vă familiariza treptat cu toate mirosurile noi ale casei sale. Cu cât catelul dvs. primește mai multă atenție, cu atât se va obișnui mai repede cu el. Asigurați-vă că întreaga familie este implicată, astfel încât să nu își construiască o prietenie cu un singur proprietar. (Da, înseamnă împărtășire!) Când câinele dvs. intră în casă, asigurați-vă că membrii familiei îi oferă un mic castron cu mâncare și apă.

Dezvoltați un mod

Câinii sunt animale care își găsesc siguranța în viața lor de zi cu zi. Prin urmare, următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să decideți la ce oră vă veți hrăni catelul în fiecare zi. Odată ce ai un anumit ritm, trebuie să te ții de el.

Îi este dor de fosta sa familie?

Noul tău câine îi va lipsi familia anterioară și poate deveni supărat dacă este lăsat singur noaptea. Este normal ca puiul tău să poată dormi în dormitorul tău în primele câteva nopți. Dar odată ce începe să se calmeze, încurajează-l să doarmă singur. Asigurați-vă siguranța Un cățeluș într-o casă nouă: cum să antrenezi un cățelușcâinele tău vorbindu-i cu voce joasă. Dacă aveți deja un alt câine, este o idee bună să-l lăsați separat pentru primele câteva nopți, astfel încât să nu se așeze până nu puteți vedea. Așezați în pat o sticlă sau un tampon de încălzire umplut cu apă caldă, ceea ce îi va oferi ocazia să se relaxeze, deoarece imită căldura corpului mamei. Dar doar umple-le cu apă caldă, altfel ți-ar putea arde câinele.!

Dacă au trecut câteva zile, iar cățelușul tău nu se liniștește și continuă să scâncească noaptea, citește articolul nostru: Cățeluș scânteie noaptea: ce să faci?

Asigură supravegherea

În mod ideal, este posibil să vă dureze câteva zile până la o săptămână să vă luați timp liber de la serviciu pentru a fi alături de cățelușul dvs. acasă și pentru a începe antrenamentul. Este posibil să nu vă puteți odihni, dar vă va ajuta pe cei doi să vă legați, ceea ce în sine poate face ca catelul să se obișnuiască mai ușor cu noul loc.

Câine de adăpost

Dacă ați adoptat un câine dintr-un adăpost, trebuie să înțelegeți că este posibil să fi trăit multe situații stresante acolo. Trecerea la o nouă familie sau proprietar este în continuare Un cățeluș într-o casă nouă: cum să antrenezi un cățelușun stres foarte mare pentru câine. Prin urmare, încearcă să îi oferi un mediu foarte calm și relaxat. Dacă aveți copii, este important ca câinele să vă cunoască copiii în timp ce se află încă la adăpost înainte de a-l aduce acasă. Acest lucru vă va permite să vedeți dacă câinele este potrivit pentru copii. De îndată ce ajungeți acasă cu noul dvs. câine, lăsați-l să inspecteze noua casă. Scoateți-o afară pentru plimbări dese, dar scurte, pentru a descoperi mirosuri noi în jurul ei. Cheia pentru a te obișnui cu un câine adăpost este sincronizarea.

Găsiți un medic veterinar bun

Este deosebit de important ca prima vizită a cățelușului la clinica veterinară să fie plăcută, deoarece câinele dvs. ar trebui să învețe să meargă în astfel de locuri fără probleme și frică.Un cățeluș într-o casă nouă: cum să antrenezi un cățeluș

Faceți o programare și aranjați-vă prima vizită. Câinele dvs. trebuie să fie examinat și este posibil să fie necesare unele vaccinări.

Începeți antrenamentul

Cu cât începi mai repede să-ți crești cățelul, cu atât îți va fi mai rapid și mai ușor să-l înveți bunele maniere, cu atât va fi mai ușor. Un cățeluș într-o casă nouă: cum să antrenezi un cățelușInstruire.

Cele două lucruri cele mai importante pentru a vă învăța câinele sunt antrenamentul inițial și socializarea, astfel încât să vă simțiți confortabil în preajma altor persoane și animale de companie.

Primele câteva săptămâni ale cățelușului dvs. acasă vor fi probabil o perioadă de schimbări uriașe pentru amândoi. Puteți simplifica foarte mult procesul dacă vă pregătiți casa în avans, găsiți un medic veterinar, asigurați supravegherea pentru prima dată și vă organizați imediat rutina zilnică.

Ați avut vreodată un cățeluș? Aveți vreun sfat pentru a menține lucrurile fără probleme? Spuneți-ne în comentariile de mai jos!MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.