Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniVolpino italiano

Volpino italiano

Descriere:

Volpino italiano - câine de companie, foarte atașat de stăpânii săi. Are dimensiuni mici, dar foarte energic.

Numele rasei provine de la cuvântul italian „volpe”, care se traduce prin „vulpe” și „volpino” - „vulpe”. El este, de asemenea, cunoscut sub numele de Florentine Spitz și Palace Dog.

Deja în Renaștere Volpino italian a fost răspândită pe peninsula italiană (ramurile europene erau numeroase pe continent chiar în epoca bronzului): operele de artă din secolele XV și XVI descriu această rasă foarte drăguță ca un câine al aristocrației; și în același timp a fost folosit ca câine de pază de către oamenii obișnuiți, deoarece rasa era considerată deosebit de atentă și vigilentă. Care este faptul că Spitz-ul nostru florentin a fost câinele lui Michelangelo.

Până în anii 50 ai secolului al XX-lea, Spitzul florentin din Italia a fost o rasă foarte populară, iar apoi reputația sa a scăzut brusc, ceea ce a dus aproape la dispariția sa în anii șaizeci. Timp de câteva decenii, acest pericol a fost prevenit și Volpino Italiano a devenit din nou o rasă de câini foarte valoroasă. Varianta de ghimbir a dispărut aproape complet în acel moment.

Cantarelul italian a coexistat istoric și a interacționat „împreună” cu Cane Corso. La fermele din sudul Italiei, ea a fost ea, datorită vigilenței sale sporite, pentru a avertiza asupra prezenței străinilor, iar apoi câinele corsic a intervenit, încercând din răsputeri să-i transforme pe intruși în fugă.

Una dintre cele mai faimoase imagini Volpino a fost pe o pânză în atelierul pictorului italian al Renașterii timpurii Vittore Carpaccio, unde observă intenția proprietarului său Augustin Behemotul de a-și înregistra „Viziunea” și, se pare, va lăsa.

Personajul Vulpii italiene combină foarte bine ascultarea, hotărârea, inteligența, jucăușul cu o mare afecțiune pentru stăpânii lor. Este o rasă foarte alertă și atentă, cu o inteligență puternică și destul de teritorială. Tocmai datorită capacității de a semnaliza clar prezența străinilor, a fost adesea folosit ca câine de pază, în ciuda dimensiunilor sale mici.

Se adaptează bine la viața dintr-un apartament, nu este deosebit de capricios și după o pregătire adecvată devine destul de manierat: totuși, după ce a ieșit din casă, este foarte activ și iubește să se răsfețe, de exemplu, să se rostogolească în noroi sau să alerge în direcții „greșite” diferite.

Volpino poate fi foarte jucăuș și plin de viață, dar, în același timp, își va îngriji cu grijă familia și, în caz de amenințare, este gata să o protejeze cu mare dăruire. După o posibilă neîncredere inițială față de străini, el va înțelege când să îi trateze cu dragoste, dacă înțelege că aceștia nu sunt oameni periculoși sau răuvoitori în raport cu stăpânii lor.

Italiană Volpino trăiește bine chiar și în apartamente mici, dar ar trebui să ții cont întotdeauna că este un câine „latrat”; în unele cazuri, cum ar fi dacă locuiți într-un apartament cu vecini morocănoși, aceasta poate fi o problemă.

Acest câine trebuie să fie destul de des în aer liber pentru a interacționa cu alți câini și cu alți oameni și își va arăta imediat aprecierea prin afișarea tuturor naturii sale jucăușe, hiperactive. Exercițiile și exercițiile frecvente pot ajuta, de asemenea, la combaterea problemei supraponderale care poate afecta această rasă încă de la vârstă mică.

Cu toate acestea, este nevoie de foarte puțin pentru a ordona greutatea câinelui. Este ideal dacă aveți o zonă mică în apropierea casei, unde ar putea să se jefuiască și să se mute fără griji, dar în orice caz, aceasta este una dintre cele mai potrivite rase pentru cei care locuiesc într-un apartament.

Nu vă faceți griji dacă Volpino scoasă în noroi, haina sa va deveni albă și strălucitoare din nou după o perioadă foarte scurtă de timp, datorită texturii sale sticloase speciale. În ceea ce privește îngrijirea hainei, aceasta trebuie pieptănată frecvent, astfel încât să nu se formeze noduri pe ea. Nu există precauții speciale în ceea ce privește dieta.

Rolul ideal pentru spitzul florentin este acela de câine însoțitor, având în vedere marea sa afecțiune pentru stăpânii săi și natura sa afectuoasă și jucăușă cu copiii. Mult timp a fost folosit și ca câine de pază și chiar și astăzi reprezintă o alternativă demnă pentru cei care vor să aibă un apărător curajos pentru ei înșiși, dar nu au un apartament sau o casă mare cu un teren.

Volpino extrem de ușor de dresat și de dresat câine, bun pentru sporturile articulare, veți experimenta o mare satisfacție dacă petreceți timp cu el: aceasta este o rasă care știe cum să-și asculte necondiționat proprietarul și care prezintă adesea rezultate excelente în programe precum ascultare și agilitate.

Proprietar ideal Volpino Italiano va fi cel care caută un câine care se simte bine în apartament, dar care, cu prima ocazie, îl va scoate în stradă, spre marea bucurie a animalului, pentru a-și „întinde picioarele”. Acesta este câinele ideal pentru cei care caută un însoțitor loial, ascultător și jucăuș cu copiii, care nu reprezintă un pericol pentru alții și nu hărțuiește alți câini.

În plus, gazda perfectă Volpino trebuie să fie gata să suporte unele neplăceri din lătratul unui câine, chiar dacă este încă un cățeluș, deoarece aceasta nu este o rasă deosebit de liniștită: dar cu puțină răbdare, el poate fi crescut și pus să se comporte cu respect, în ciuda faptului că vigilența este întotdeauna inerentă naturii sale, activitate și vigoare, dorința de a-și urma stăpânul, oriunde s-ar duce și de a-l proteja.

Florentinul Spitz este un câine ideal pentru copii, deoarece este atașat de toți membrii familiei sale și păstrează relații bune cu ei: chiar și cățelușul este gata să se joace cu copiii, suportând unele dintre „capriciile rele” ale celor mici, fără a fi agresiv.

Extrem de acomodant, el distrează copiii ori de câte ori le place, arătându-se delicat și nu impulsiv. Este un companion ideal atât acasă, cât și în aer liber, iar viața sa lungă și susceptibilitatea foarte scăzută la boli îl fac câinele ideal pentru a ajuta copiii să crească în contact strâns cu un animal de companie iubitor și protector.

Datorită naturii sale prietenoase, atât față de oameni, cât și de alți câini, Volpino poți da drumul la lesă fără teamă că se va certa cu alți câini (în mod firesc, se va apăra dacă este amenințat de câinii mari). Îi place să se joace chiar și cu câini mari, nu este pretențios și poate fi un mare prieten pentru toate celelalte rase.

Singura problemă poate apărea dacă animalul dvs. de companie nu s-a socializat corect în primele luni de viață: în aceste cazuri, el poate fi ursuz și puțin cocoșat, deci este bine să începeți să vă creșteți catelul în cel mai bun mod cât mai devreme posibil.

Caracteristicile rasei:

În mod inconfundabil de recunoscut cu haina sa groasă, densă, căzută și foarte lungă, cu un strat foarte gros, un guler luxuriant în jurul gâtului, Volpino are o înălțime de aproximativ 25-30 de centimetri la greabăn cu o greutate de până la 4 kg., (aceasta face parte din rase mici de câini) și are proporțiile corecte, cu coada înfășurată și aruncată pe spate și o culoare albă sau roșie; în acest din urmă caz, această rasă este foarte asemănătoare cu Spitzul Pomeranian.

Speranța de viață:

Volpino italiano este un câine foarte robust, cu sănătatea „satului”, în ciuda rădăcinilor sale „nobile” din trecut. Nu este susceptibil la majoritatea patologiilor genetice: din acest motiv, speranța medie de viață, cu îngrijire adecvată, hrănire și întreținere adecvată, este de aproximativ 15 ani, dar exemplarele care ating vârsta de 18 sau 20 de ani nu sunt rare.

Una dintre puținele boli genetice care pot afecta sănătatea Volpino, este o luxație (deplasare) primară sau ereditară a cristalinului ochiului, care poate duce, odată cu creșterea vârstei câinelui, la ruperea filamentelor ciliare care țin cristalinul în spatele pupilei.

În acest caz, mișcarea corectă a lichidului ocular nu are loc, iar câinele devine iritat cu probabilitatea de glaucom din cauza presiunii ridicate la nivelul ochiului și a durerii severe la animal.

Pentru a preveni acest lucru, este necesar să contactați un crescător de încredere pentru a vă asigura că puiul nu are o boală genetică. Volpino, de vânzare.

Ține-ți urechile și ochii sub control tot timpul, nu exagera cu mâncarea - mai ales dacă nu este posibil să umbli câinele des pentru a evita problemele cu excesul de greutate.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.