Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniRetriever scoțian

Retriever scoțian

NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVER

Patrie - Canada.

Descriere:

Scottish Retriever, sau cum se mai numește Toller, de obicei definit ca fiind cel mai tolerant dintre toți recuperatorii, dar astăzi este cel mai puțin cunoscut din întreaga familie a acestor câini frumoși.

Acesta este un câine cu un personaj drăguț, care, combinat cu o dimensiune mai modestă decât cea a „verilor” - faimosul Labrador și Golden Retriever, îl face ideal și, într-un anumit sens, chiar puțin mai original decât bine-cunoscuții retriever, pentru viața în mediul urban apartamente.

Ieșind pentru plimbări lungi în aer curat, fie că este o excursie în afara orașului, o pădure lângă un lac sau râu, un munte, o plajă, puteți vedea cum aleargă vesel și se joacă fericit, pentru că nu are nevoie de altceva, în principiu, pentru că în mod natural, un vânător și un sportiv cu o sursă nesfârșită de energie!

Rasa a fost crescută de o comunitate de vânători care locuiau pe malul golfului Little River (județul Yarmouth), în Nova Scoția, Canada, la începutul secolului al XIX-lea. „Muncitorul” a fost creat ca un câine de vânătoare versatil, dar principala specializare a fost ademenirea și transportarea păsărilor de apă (activitatea datorită căreia și-a luat numele) - Nova Scotia Luring Ducks Retriever).

Folosind un mod ingenios de vânătoare, Toller, imitând maniera vicleană de vânătoare de vulpi, nu este clar cum, dar literalmente „hipnotizează” păsările de apă, datorită culorii sale aprinse și a mișcărilor rapide. Vederea unui animal amuzant pe țărm evocă interesul unei păsări creduloase pe apă. Rața înoată mai aproape de țărm și se găsește în zona împușcăturii, pentru care se pregătește vânătorul (cuvântul englezesc „toller” înseamnă „a atrage” sau „a invoca”). Când fapta este încheiată, „vulpea” noastră intră în apă pentru a ridica jocul împușcat, încheind jocul său și să îl aducă cu grijă în mâinile „partenerului” său. Original, nu-i așa? Apropo, ar trebui spus că doar o altă rasă din lume, dintre cele existente, vânează folosind o astfel de tehnică vicleană - Koikerhondje, originar din Olanda.

Rase care „au luat parte” la creație Scottish Retriever, necunoscut, dar se poate presupune că unele rase de Spaniels, Pointers, Setters și, bineînțeles, Retriever, precum și câinele ciobănesc scoțian au fost utilizate în reproducere. Rasa a câștigat popularitate în anii 80 ai secolului XX, dar adevărul este doar în Canada și Statele Unite. În alte țări europene, populația lor este foarte mică.

Să ne uităm la caracterul „tânărului” nostru prieten cu patru picioare.

Toller - extrem de inteligent și ușor de antrenat. Este un câine foarte rezistent, înotător puternic, excelent, care își face treaba perfect atât pe uscat, cât și în apă; activ, plin de energie, sociabil și afectuos.

Unii câini din această rasă pot părea nesiguri în situații necunoscute; cu toate acestea, nu uitați că timiditatea la câinii adulți este considerată un defect. La fel ca majoritatea Retrieverilor, ei sunt câini născuți să lucreze și, prin urmare, sunt mai mult decât fericiți că au ceva de făcut. După cum se menționează, Nova Scotia Luring Ducks Retriever extrem de interesat de explorarea lumii exterioare, întotdeauna vesel în jurul familiei, dar poate fi mai rezervat în prezența străinilor.

Pentru a preveni apariția problemelor mentale asociate cu timiditatea și frica, este necesar ca oamenii noi, tot felul de iritanți, mirosuri și locuri noi, tot felul de animale care nu sunt prezente în mediul obișnuit al familiei, să devină familiarizați unui câine tânăr, cât mai devreme posibil., este mai bine dacă este încă o cățelușă. Pur și simplu, cu cât se realizează mai devreme o socializare de înaltă calitate, cu atât mai puține tot felul de probleme mentale pe care le va avea un câine adult în viitor.

Ca câini de vânătoare și, prin urmare, având un instinct de a alerga prada, pot avea probleme cu pisicile și animalele de companie mici (iepuri, cobai, șoareci). Coabitarea cu pisici poate fi posibilă dacă socializarea a fost efectuată când Toller era încă un cățeluș.

Ca câini cu o încărcare infinită de energie, acești recuperatori trebuie să fie suficient de stimulați mental și fizic, în caz contrar, când sunt lăsați inactiv pentru o lungă perioadă de timp, încep să se plictisească și să distrugă, mai ales dacă sunt lăsați singuri pentru perioade prea lungi de timp.

Cu abilități excelente de înotător, pricepere fizică și dragoste pentru apă, acestor câini le place să petreacă mult timp în aer liber, mai ales lângă un corp de apă, pentru a se distra și a se întoarce acasă fericiți, obosiți și fericiți.

Nova retrievers scoțian, s-au născut ca câini de vânătoare pentru a lucra în apă și în Canada, sunt încă folosiți ca asistent la vânătoarea păsărilor de apă. În alte țări, este mai probabil să fie început ca un câine însoțitor și, fiind un câine extrem de inteligent, se pot angaja în mod eficient în diverse sporturi (agilitate, frisbee de câine, flyball etc.).

Simțul aspru al mirosului combinat cu inteligența, disponibilitatea de a lucra și dimensiunile reduse îl fac un muncitor excelent ca câine de căutare.

Datorită naturii sale vesele și pline de viață, precum și a energiei sale, el este un câine foarte potrivit pentru viața de familie, mai ales dacă familia are un stil de viață sportiv și are ocazia să participe la el.

După cum sa menționat, Nova Scotia Luring Ducks Retriever, are nevoie de multă activitate fizică și este o parte integrantă a familiei. Prin urmare, nu este potrivit pentru persoanele în vârstă, persoanele cu un stil de viață sedentar sau cei care intenționează să-l țină într-o volieră, fără a-i oferi posibilitatea de a trăi în casă și de a face parte din familia lor.

Iubitorii de jocuri distractive, afectuoși și blânzi, toleranți - acești câini vor deveni tovarăși excelenți pentru copii, neobosiți și foarte răbdători. Dar trebuie să ne amintim întotdeauna că este important să îi învățăm pe copiii noștri cum să se ocupe de câini în mod corespunzător, tratându-i întotdeauna cu respect.

Avea Toller, de regulă, nu există probleme speciale în interacțiunea cu alți câini, dar ar trebui să se socializeze de la cățeluș pentru a evita timiditatea excesivă la maturitate, mai ales că timiditatea duce adesea la agresiune.

Caracteristicile rasei:

Ca o rasă, Toller a avut loc în 1945, când a fost recunoscut de Clubul de Kennel Canadian, Federația Internațională de Kennel - FCI, standardul a fost aprobat în 1987.

Este o rasă de câine de dimensiuni medii, puternică, compactă, echilibrată, bine musculoasă; cu structură osoasă de „greutate medie”, foarte agilă, atentă și determinată. Unii indivizi au o „expresie ușor tristă”, dar credeți-mă, acest lucru se întâmplă numai în timp ce sunt inactiv; apoi starea lor se transformă în concentrare intensă și emoție.

Când lucrează, câinii sunt rapizi și neîngrădite: capul este ținut la nivelul spatelui, iar coada, cu franjuri bogate, este în mișcare constantă.

Greutatea este proporțională cu înălțimea și dimensiunea câinelui, aproximativ 20 - 23 kg. Pentru un câine și 17 - 20 kg. Pentru o cățea.

Capul are un profil clar, oprirea este moderată. Fălcile sunt puternice, deoarece trebuie să poată transporta pradă mare, deși îngrijit. Ochii sunt în formă de migdale, de culoare chihlimbar până la maro. Expresia de pe bot este prietenoasă, inteligentă, alertă. Urechile sunt triunghiulare, încadrate de o „franjură”.

Când conduceți, y Toller un pas viguros și energic care exprimă forța. Blana este dublă, impermeabilă, de lungime medie, cu un substrat moale și dens. Paltonul poate fi ondulat pe spate, dar neted pe restul corpului. Există bucle ondulate pe gât, în spatele urechilor și pe spatele coapselor. Picioarele anterioare sunt, de asemenea, mărginite, deși moderat.

Culoare Scottish Retriever, are diferite nuanțe, de la roșu la portocaliu (buclele care cad și partea inferioară a cozii sunt mai deschise). În mod necesar, trebuie să aibă una sau mai multe pete albe: pe picioare, pe piept, pe vârful cozii, pe cap. Câine grozav, dar fără urme albe nu este respins.

Nasul, buzele și pleoapele, carne sau negru, în armonie cu haina.

Speranța de viață:

Retriever scoțian - câine foarte puternic și sănătos. Din păcate, fiind o rasă destul de rară, fondul genetic care poate fi utilizat pentru reproducere este limitat, ceea ce crește riscul de patologii ereditare.

Rasa descrisă poate fi urmărită de următoarele patologii:

  • displazie a articulației șoldului;
  • atrofie progresivă a retinei;
  • epilepsie;
  • probleme tiroidiene și meningită aseptică (aceasta din urmă apare în principal la câinii care locuiesc în Norvegia).

Un studiu realizat de un club de rase din Canada, care a studiat aproximativ 1200 de câini, a constatat că mai mult de 70% dintre câini se află într-o stare excelentă de sănătate și doar puțin peste 7% au fost clasificați drept „cu o stare de sănătate slabă”. Cu îngrijire adecvată și hrănire adecvată, Toller are o speranță de viață de 10-14 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.