Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBeauceron

Beauceron

BERGER DE BEAUCE

Patria - Franța

Descriere:

Origine Beauceron rămâne un mister, există multe legende despre nașterea sa. Această rasă este foarte apreciată în patria sa pentru vigilență, bunătate și loialitate. Cunoscut pentru curajul său extraordinar, este o rasă adoptată oficial în serviciu în armata franceză.

BeauceronÎn ceea ce privește originea, cel mai probabil provine de la Canis familiaris palustris Rutimeyer - cea mai veche rasă fosilă cunoscută - acum dispărutul câine de turbă, ale cărui fosile au fost găsite în Franța. Încă din Evul Mediu, există legende despre un câine mare cu părul întunecat și aspectul unui „vârcolac”, pe care țăranii francezi îl foloseau ca gardian al proprietăților și al animalelor.

Deși există o altă teorie, conform căreia, ea își are originea în procesul de evoluție naturală, de la un lup sălbatic. Această versiune este susținută de asemănarea sa incontestabilă, externă.

Tara natala Beauceron, este o regiune naturală din Franța numită Bose, care se află între râurile Sena și Loire la sud de Paris. Inițial, puii s-au născut în aceeași așternut, cu trei tipuri de haine: cu părul lung, cu părul scurt și cu părul mediu.

Acest lucru a continuat până în secolul al XIX-lea, când fermierii francezi au încercat să stabilizeze rasa și au stabilit un standard. În aceasta au fost ajutați de medicul veterinar Pierre Menin, care a descris caracteristicile rasei în 1863, împărțind persoanele cu părul lung și cu părul scurt.

Făcând o distincție, el a diferențiat astfel rasele: Briard cu părul lung și părul scurt Beauceron. Tipul de câini cu părul scurt a început să fie crescut din 1867, care, odată cu definiția standardului, a căpătat aspectul pe care îl cunoaștem astăzi, desigur, mai sofisticat decât în ​​trecut.Beauceron

Acești câini nu au atins niciodată niveluri de popularitate uluitoare, dar dimensiunea populației lor rămâne destul de stabilă în întreaga lume.

Beauceron, născut ca protector și păstor de animale, este acum foarte apreciat ca un câine de pază și protecție. Mai mult, de la primul război mondial, „ciobanul” nostru, datorită curajului său, a fost folosit ca câine de căutare pentru localizarea răniților, ca câine de tractare și ca paznic. Odată, după ce și-a arătat numeroasele feluri de calități pozitive în Franța, a devenit un câine universal în zilele noastre.

Câine ciobanesc Beauceron răspândită în Franța, este considerată a doua rasă națională franceză. Primele amintiri ale acestei rase au fost găsite într-un manuscris datând din 1578. Primul club al rasei, numit „Club Les Amis Du Beauceron”, a apărut în 1911. Apoi rasa s-a răspândit în Belgia, Elveția și Germania.

Faimosul filosof Arthur Schopenhauer a spus despre această rasă: „Au frumusețe fără vanitate, putere fără îndrăzneală, curaj fără ferocitate. Toate virtuțile omului, fără viciile sale, sunt conținute în acești câini ". Marele scriitor Sidonie-Gabrielle Colette, a sunat Beauceron un domn de la țară, pentru mândria și nobilimea cu care conduce o turmă sau casa lui.

În zilele noastre, în Franța, este utilizat pe scară largă în serviciul de poliție. La fel ca toți câinii ciobănești, el trebuie să se miște mult și să fie constant ocupat cu ceva. Antrenamentul și practicarea sportului îi întăresc caracterul și echilibrul mental.

BeauceronAcesta este un câine care cu siguranță nu este pentru toată lumea. Bine instruit, Beauceron va deveni foarte loial, protector, afectuos (mai ales cu copiii pe care îi iubește), dar este un câine cu o natură foarte puternică, care respectă ierarhia. Are nevoie de un proprietar cu un caracter blând, dar decisiv, care să știe cum să-l stabilizeze și care să poată clarifica cine este șeful. Folosirea forței și a grosolăniei împotriva lui este un exercițiu inutil. În plus, dacă îl tratezi rău, el te va plăti în aceeași monedă.

Beauceron se supune „din dragoste”, nu din constrângere. Este un câine puternic și încrezător, foarte independent și care nu dorește să se supună ordinelor fără sens. Dar odată ce vei reuși să-l „îmblânzești”, toată sârguința și răbdarea ta vor fi răsplătite cu dragoste care nu cunoaște limite.

Acesta este un câine special care își pune în mod constant stăpânul la încercare de forță, dar, în același timp, oferă o nesfârșită plăcere dacă decideți să participați la soarta sa și lăsați acest câine mare să vă cucerească cu nenumăratele sale calități pozitive.

Standardul definește multe dintre calitățile acestui câine. Beauceron inteligent, neobosit la locul de muncă, are temperament și sensibilitate excelente, devotat și sincer, mândru și curajos, niciodată impulsiv, echilibrat și foarte flexibil.

Așa este, dar nu este suficient! Deoarece această definiție este prea prescurtată pentru a o descrie în întregime. Standardul nu spune nimic despre loialitatea, afecțiunea, încrederea și ascultarea sa, care sunt luate ca atare. Aceste afirmații sunt întotdeauna adevărate. Și dacă încerci, atunci nu poți să nu iubești acest câine minunat.Beauceron

Avea Beauceron există întotdeauna o expresie „gravă” foarte serioasă, chiar și atunci când încerci să-i „batjocorești” seriozitatea. Acest câine cu un caracter dur și foarte ierarhic vă va testa „pentru putere” ca un cățeluș adult. Dacă îți trece prin cap să încerci să-l înveți într-un mod strict, să știi că pur și simplu nu va funcționa cu el.

Manierele stricte sunt de obicei excluse împreună cu el. Acest câine are nevoie de cineva pe care să-l respecte - un însoțitor care să fie fiabil, consecvent și capabil să transmită calm câinelui. Numai în acest fel, într-o măsură deplină, va fi posibil să „înrudim” cu acest câine, în toate manifestările sale magnifice.

Când va decide să-ți acorde încrederea, se va dărui complet, fără cruțare, și va fi gata să facă totul pentru a-și face familia fericită. Este foarte drăguț cu copiii, atunci când comunică cu un copil, își aruncă toată superioritatea și devine extrem de afectuos. Chiar și cu alte animale de companie din „unitatea” familiei sale, este calm, ceea ce nu se poate spune despre animalele care nu îi sunt familiare.

Beauceron un câine cu un caracter puternic și ferm. Este practic, independent și nu este predispus la familiaritate, dar când decide că are nevoie de atenția ta, are „atacuri” de atașament care îți vor face să bată inima foarte tare. În plus, acești câini pur și simplu nu pot fi lăsați nesupravegheați mult timp. Nu uitați, trebuie să vă înarmați cu răbdare nesfârșită, pentru că pentru a respecta ordinele nu sunt prea obișnuiți cu asta. Francezii spun că, cu această rasă de câine, este necesar să ții un „pumn de fier într-o mănușă moale”.

Caracteristicile rasei:

Beauceron este o rasă de câine mare, robustă, rezistentă, puternică, bine construită și musculară, dar nu „grea”. Lungimea corpului trebuie să fie puțin mai mare decât înălțimea. Capul este bine sculptat cu linii armonioase și ar trebui să fie proporțional cu corpul. Craniul și puntea nazală au aceeași lungime. Craniul este plat sau ușor rotunjit. Oprirea nu este foarte pronunțată. Nasul este întotdeauna negru și bine dezvoltat în raport cu botul, care nu este nici îngust, nici ascuțit.

BeauceronOchi Beauceron setat orizontal, oval. Sunt întotdeauna maro închis sau, cel mult, maro deschis. Urechile sunt ridicate. Dacă sunt tăiate, sunt transportate drept, altfel sunt plate și scurte. Ele ating maximum jumătate din lungimea capului. Gâtul este muscular, spatele este drept, crupul este ușor înclinat. Coada este scăzută. Dacă nu este andocat, formează un cârlig ușor la capăt (în formă de J). În mișcare, el îl poate ridica nu mai sus decât linia de sus.

Avea Beauceron ar trebui să fie un mers flexibil și liber, în timp ce cu membrele bine rearanjate. Mișcarea se caracterizează printr-un trap extins cu o gamă bună de mișcare. În ceea ce privește dimensiunea, înălțimea la greabăn este de aproximativ 65-70 cm pentru bărbați și 61-68 cm pentru cățele. Se spune că sunt foarte asemănătoare cu rasa Doberman.

Paltonul este scurt și aproape de corp. Substratul este scurt, subțire, dens și moale. De obicei este de culoare gri închis și nu poate fi văzut prin haina. Două culori sunt permise de standard: negru și bronz și arlequin.Beauceron

Negrul și maro sunt, de asemenea, numite „ciorapi de ghimbir” - culoare neagră și marcaje albe și roșii. Plasturele trebuie să fie în jurul ochilor, în partea inferioară a botului, sub gât, sub coadă, pe labe. Arlequin gri și negru cu marcaje maro.

Speranța de viață:

Rase de câini Beauceron se disting prin sănătate excelentă. Printre patologiile care pot urmări reprezentanții rasei, bolile caracteristice tuturor raselor mari:

În general, cu îngrijire adecvată și hrănire adecvată, acești câini pot trăi până la 10-12 ani fără probleme.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.