Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniRetriever acoperit plat

Retriever acoperit plat

RETRIEVER ÎNVOLTAT PLAT

Descriere:

Retriever cu păr drept, Deși mai puțin cunoscut decât Golden Retriever sau Labrador, este totuși un companion excepțional și un câine de serviciu de vânătoare.

Retriever acoperit plat are o istorie destul de recentă, fiind crescut la mijlocul secolului al XIX-lea. Primele exemplare ale acestei rase, care au strămoși comuni, câinii acum dispăruți St. John's, Collies și Setters, pentru a optimiza tendința de antrenament și miros, au fost introduse în 1860 și abia douăzeci de ani mai târziu a fost stabilit standardul lor.

În 1915, a fost recunoscut în sfârșit ca rasă în Statele Unite, a lucrat ca câine de vânătoare care slujea de zeci de ani, câștigând o reputație excelentă.

DESPRE Flatcoated Retriever ei spun că el nu va crește niciodată sau nu va crește, rămânând afectuos, jucăuș ca un cățeluș. Prin urmare, acesta este un câine extrem de vesel și hiperactiv, entuziast și „debordant” de sentimente, la fel ca toți recuperatorii, cu ochii plini de inteligență.

El rămâne întotdeauna atât de tânăr încât este aproape imposibil să distingem un câine puțin mai în vârstă decât un cățeluș de unul bătrân, dată fiind activitatea acestuia chiar și la bătrânețe. Îi place foarte mult să interacționeze cu oamenii, cu condiția să simtă că face parte din haită și să nu se simtă singur.

Nu vă mirați dacă Retriever acoperit plat va căuta în mod constant contactul cu proprietarul său pentru a se juca cu el sau pentru a fi aproape, deoarece este foarte dificil pentru acești câini de rasă să rămână singuri. La fel ca alte rase de companie, el este un câine ascultător și nu foarte încăpățânat, prietenos atât cu oamenii, cât și cu animalele.

Această rasă este foarte predispusă să roască tot ce i se întâmplă, are obiceiul (ca toți recuperatorii) să ridice lucruri și să fugă de proprietar, luându-le. Îi place să muște mâinile și picioarele oamenilor, dar cu un efort minim poate fi „distras” de celelalte jocuri ale sale.

Când este departe de casă, este întotdeauna aproape de stăpânul său, pe care nu vrea niciodată să-l lase singur. Împreună cu el, poate alerga și juca ore întregi. Ca un câine extrem de activ, el trebuie să mănânce alimente de înaltă calitate în cantități care țin cont de cât de mult poate „arde” un câine din această rasă sub stres zilnic.

Retriever acoperit plat este un câine însoțitor remarcabil și este acest tip de activitate pe care îl face cel mai bine. Atât pe uscat, cât și mai bine în apă, acești câini se dovedesc a fi ideali pentru a face ceea ce rasa lor a fost crescută.

Din acest motiv, se poate adapta cu ușurință la orice fel de activitate asociată atât cu dexteritatea, cât și cu ascultarea. Are un miros extraordinar și este adesea folosit ca un câine de detectare a drogurilor. În primul rând, arată întotdeauna că cea mai mare ambiție a sa este de a-l face fericit pe stăpânul său și va încerca tot posibilul pentru a realiza acest lucru. Ca un câine de pază, el nu este foarte potrivit, din moment ce, prin natură, toți oamenii sunt considerați prietenii săi.

Proprietar ideal Flatcoated Retriever trebuie să fie dispus să ofere câinelui tău două lucruri mai întâi: timpul și atenția ta. Această rasă suferă foarte mult de faptul că a fost lăsată singură și, prin urmare, proprietarul ideal este cel care este gata să aloce cât mai mult timp câinelui, să se joace cu el, să alerge, să îl ia întotdeauna cu el.

Retriever acoperit plat este o alegere slabă dacă doriți ca un câine să fie ținut singur în aer liber timp de ore lungi, deoarece pentru el esența vieții este în relațiile strânse cu oamenii. Pe de altă parte, el știe să aducă o mare satisfacție celor care acceptă „condițiile” sale.

Este greu să găsești un câine care să se înțeleagă mai bine cu copiii decât Retriever acoperit plat: acesta este un câine excepțional care poate fi ales ca bona și prieten pentru copiii tăi, dar este mai bine la început sub supravegherea unui adult, astfel încât să-și poată reduce energia.

Este foarte drăguț cu copiii și se joacă cu ei cu mare bucurie, rămânând mereu amabil, încrezător și prietenos, dovadă fiind coada lui, care nu este niciodată singură. Pentru cei cărora le place să meargă cu copiii în aer curat, este dificil să găsească un câine mai potrivit decât acesta pentru a-i însoți pe copii într-o plimbare.

În ceea ce privește relația cu alți câini, Retriever acoperit plat Nu manifestă niciodată agresivitate și este destul de sociabil. Ca toți recuperatorii, el nu este foarte agresiv și este potrivit pentru a trăi în grupuri cu alte animale. În plus, ușurința cu care poate fi antrenat și învățat să se comporte politicos ajută și la interacțiunea cu câinii de alte rase.

El este gata să latre pe străini numai dacă crede că sunt o amenințare, dar dacă acest lucru nu se concretizează, nu vor arăta agresivitate. Când se joacă cu alți câini, el este un adevărat vulcan de energie, gata să alerge și să alerge ore în șir: la urma urmei, aceasta este o altă oportunitate de a-i oferi suficient exercițiu, ceea ce, așa cum s-a menționat mai sus, este o necesitate pentru a face fericit Retrieverul acoperit drept. Prietenia acestui câine minunat se reflectă în alte animale de companie, inclusiv pisici.

Caracteristicile rasei:

Câine elegant, Retriever acoperit plat, standardul cântărește de la 27 la 36 kg. mascul și de la 25 la 32 kg. cățelele, respectiv, înălțimea pentru bărbați este de la 59 la 61,5 cm și pentru cățelele de la 56,5 la 59 cm. Au părul frumos, neted și strălucitor, sunt subțiri și mai ușoare decât alte rase de recuperatori. Culoarea este prezentată în două soiuri: negru și maro, acesta din urmă este destul de rar. Culoarea castaniu nu este recunoscută de standard.

Speranța de viață:

Flat Coated Retriever este o rasă de câine care are o stare bună de sănătate, în special acei câini care au un stil de viață activ și sunt foarte în aer liber, dar, din păcate, suferă adesea de tumori, iar durata medie de viață a acestei rase este de 9-11 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.