Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniPăstor picardian

Păstor picardian

PICARDY SHEEPDOG

Patria - Franța

Descriere:

În ciuda vârstei imense a rasei, Păstor picardian practic necunoscute în afara patriei lor.

Deși nu există date exacte despre originea sa, mulți cred că Păstor picardian - cea mai veche rasă de câini ciobănești francezi. Unii experți sugerează că primii reprezentanți ai rasei au fost introduși de franci în nordul Franței prin Pas-de-Calais, în secolul al IX-lea.

Unii experți susțin că rasa este mai strâns legată de rasele franceze, cum ar fi Briard și Beauceron, în timp ce alții cred că are o ascendență comună cu păstorii olandezi și belgieni.

„Rezidentă” permanent în regiunea Picardie din Franța și având, de asemenea, o populație foarte „modestă” în țările Benelux și nordul Italiei, aceasta este o rasă aproape complet necunoscută în afara Franței. În practică, a fost folosit în Franța și Belgia, în principal ca câine de păstorire și de pază, pentru paza și pășunatul oilor.

Primul standard Picard cioban a fost dezvoltat în 1912, dar abia în 1925 clubul francez a recunoscut oficial această rasă. Cu toate acestea, debutul spectacol al rasei a avut loc în 1863, dar rasa nu a fost apreciată pentru adevărata sa valoare. După primul și al doilea război mondial, rasa a fost practic pe cale de dispariție, toate efectivele de reproducere au fost practic distruse. Și abia până în 1953, din ultimele exemplare rămase, rasa Picard cioban a fost reînviat.

Azi Picardieni - aceștia sunt în primul rând câini de pază și câini de companie. Și acestea sunt rolurile la care, datorită îngrijirii nu dificile și caracterului blând, dar loial, acești câini s-au adaptat foarte bine. Fanii acestei rase o apreciază în primul rând pentru caracterul, inteligența și sentimentul de securitate pe care le oferă proprietarilor săi, precum și pentru aspectul lor. Atunci când descrie aspectul acestui câine, este adesea comparat cu un ursuleț de pluș ponosit, aspectul său aspru, rustic, acționează ca un magnet asupra oamenilor. Sunt destul de drăguți și acest fapt funcționează pentru binele lor.!

Păstor picardian - un tovarăș fidel care va fi întotdeauna alături de tine în orice vreme. Este bună pentru viața de familie, chiar dacă are alți câini, animale de companie și copii în ea, dar trebuie socializată corespunzător de la o vârstă fragedă.

Acești câini pot fi teritoriali dacă au puțină experiență cu străini și, prin urmare, ar trebui să înceapă să se antreneze, să li se ofere posibilitatea de a cunoaște oameni noi pe stradă și să aibă o mulțime de contacte în timp ce sunt încă pui.

Ei învață rapid și sunt deștepți, așa că au nevoie de o pregătire solidă și consecventă pentru a beneficia la maximum de el. Armarea pozitivă funcționează excelent și vor înțelege rapid ce le cereți să facă. Coerența în învățare este o garanție că Picardian va deveni un câine binevoitor, bine crescut.

Acești câini sunt adesea sensibili la tratamentul dur și trebuie tratați ferm, dar cu bunătate. Faceți o regulă să folosiți un „pumn de fier, dar cu o mănușă moale” atunci când ridicați. Bărbații tind să învețe mai ușor decât femelele, sunt mai relaxați și mai sociabili, în timp ce femelele fac o muncă defensivă mai bună, ceea ce se datorează probabil dorinței de a-și proteja descendenții.

Picardii câini extrem de muncitori, trebuie să facă în mod constant ceva, așa că participarea la majoritatea disciplinelor sportive este foarte potrivită pentru această rasă.

Printre altele, sunt inteligenți, jucăuși, buni la rezolvarea problemelor și înțeleg interconectările evenimentelor: cel mai adesea, vor face ceva doar dacă are sens. Ei răspund la practici pozitive, bazate pe recompense și pot atinge standarde înalte de ascultare.

Au potențialul de a deveni câinele tău într-un milion și niciun câine nu te poate iubi mai mult. Dedicați, protectori și loiali, ei se vor „lipi” literalmente de tine și nu vor fi niciodată mai fericiți decât atunci când sunt alături de tine și familia ta.

Dezvoltarea unei relații atât de puternice cu proprietarul său poate avea dezavantajele sale; suferă de separare, așa că ar trebui să vă antrenați câinele să rămână singur pentru o scurtă perioadă, din prima zi.

Picardieni bine-cunoscuți „iubitori de mâncare”, așa că poate dura ceva timp până când găsiți amândoi mâncarea care îi place, dar nu mănâncă mult!

Prietenii noștri cu patru picioare sunt activi și adoră jocurile distractive, în plus, le place foarte mult „procedurile de apă”. Dacă sunt bine socializați, se vor bucura să se joace cu alți câini. Dar totuși, ne reamintim că sunt cu adevărat fericiți atunci când sunt incluși în viața de familie. Au nevoie de oameni apropiați pentru a se dezvolta și, prin urmare, chiar și așezat lângă tine pe canapea, după o lungă plimbare, este culmea fericirii pentru ei.

Păstor picardian, sa născut în primul rând ca un câine de păstorit, dar astăzi este în primul rând un câine însoțitor, care, deși nu este foarte potrivit pentru a locui într-un apartament din oraș, dar fără probleme se adaptează la o astfel de viață, cu condiția să aibă ocazia în fiecare zi, cel puțin de două ori, fii în aer curat, făcând suficientă activitate fizică (la urma urmei, acesta este un adevărat „atlet”).

Caracteristicile rasei:

Păstor picardian, rasă de origine franceză, de mărime medie, clasificată conform standardului FCI (Fédération Cynologique Internationale) 176.

Înălțimea la greabăn este de aproximativ 60-65 cm pentru bărbați și 55-60 cm pentru cățele, cu o greutate de aproximativ 20-26 kg. Cățelele sunt de obicei puțin „întinse” la bărbați.

Capul trebuie să fie proporțional cu restul corpului, cu un craniu larg și un bot nu prea lung. Nasul este întotdeauna negru. O mustață și o barbă mică completează aspectul. Ochii sunt de dimensiuni medii, ovali, întunecați și cu o strălucire de „inteligență”. Urechile sunt de dimensiuni medii, drepte și largi la bază, cu vârfuri ușor rotunjite. Gâtul este lung, musculos și puternic. Pieptul este adânc, spatele este drept. Membrele au o structură osoasă uscată și sunt destul de puternice. Coada este abundent acoperită cu păr, lungă și curbată la vârf.

Husă din lână Picard cioban dur, lungime medie (5-6 cm), nu creț, lipsă de uniformitate și deosebit de rezistent la intemperii. Ar trebui să fie aspru, pufos și „scârțâit” atunci când se simte cu degetele. Substratul este subțire și dens. Culorile stratului pot fi: gri, gri-albastru, gri-negru, gri-roșu, deschis și închis.

Picardian este un câine puternic, construit proporțional, niciodată „greu” în aparență. Are un mers elastic și liber. Este un câine care rămâne elegant atât în ​​staționare, cât și în mișcare. Are o expresie plină de viață și alertă a botului, caracteristică tipului de grifon.

Speranța de viață:

Sănătatea fierului Picardian - legendar. Deși este necesar să acordați atenție sănătății dinților câinelui și să aveți grijă întotdeauna de haina acestuia.

Anomalii care pot afecta sănătatea acestor câini ciobănești, tipici pentru toate rasele de câini de această dimensiune, printre patologiile: displazie de șold, atrofie progresivă a retinei și alte probleme oculare.

Cu hrană și îngrijire adecvate, speranța de viață este de 12-13 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.