Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniChihuahua

Chihuahua

Patrie - Mexic.

Descriere:

Chihuahua - cea mai mică rasă de câini de pe planetă și posibil cea mai veche.

De pe vremea aztecilor, au existat multe incertitudini cu privire la originea sa. Unele credințe susțin că forma fizică a craniului Chihuahua permis Chihuahuasunt în contact cu zeii (datorită fontanelei de pe bolta craniului, care este prezentă la majoritatea puiilor nou-născuți), subliniind astfel originea mistică a acestei rase de câini.

Chihuahua - un câine bătrân, considerat a fi cel mai vechi și mai mic. Vorbim despre o rasă de câini, a cărei greutate variază de la 1,5 kg la 3 kg. În ciuda dimensiunilor mici, este un câine robust și are o sănătate excelentă. Poate trăi foarte mult timp.

Chihuahua este un câine de companie și are o personalitate foarte puternică. Este mic, dar curajos, hotărât și independent. Este reticent să se asocieze cu străini și alți câini dacă nu sunt de aceeași rasă. Dar dacă îl înveți să comunice din copilărie, vei putea crește un câine cu un caracter foarte prietenos și calm. ChihuahuaAtunci când intră în contact cu copii mici, trebuie să se aibă grijă să nu se asigure că nu îi face rău, ci în sens opus. Îmbrățișarea prea mare sau căderea peste câine poate provoca răni grave.

El este altfel un câine viclean, dar drăguț și ne studiază cu adevărat pe toți pentru a ne da seama când se poate răsfăța fără limite. Și când o face, îi este foarte greu să spună nu. De asemenea, este ușor de manevrat deoarece, datorită dimensiunilor reduse, poate fi luat cu tine aproape oriunde. În ciuda faptului că va trebui ținut în mâini, el poate fi bineînțeles coborât până jos, astfel încât să poată merge cu propriile picioare. Chihuahua, de fapt, îi place să stea în brațele stăpânului său. Se atașează de întreaga familie cu care trăiește, dar recunoaște în principal o persoană cu care formează o legătură foarte puternică.

Chihuahua este cea mai veche rasă de câini din lume și cea mai mică. Numele său, a primit-o cel mai probabil de la statul Chihuahua din nordul Mexicului, la granița cu statele americane New Mexico și Texas, de unde câinii au fost aduși în America de turiști. Chiar numele Chihuahualipit de rasă după ce a apărut primul etalon. Originea sa este foarte incertă, dar se crede că rasa a existat deja în timpul aztecilor și a ocupat un loc special în religia oamenilor.

Putem spune că această rasă de câini s-a răspândit în Europa abia la sfârșitul secolului al XIX-lea. Aceasta este o rasă care are acum atât de mult succes, încât este considerată una dintre cele mai iubite și populare rase. Astăzi este una dintre cele douăsprezece rase cele mai crescute.

Există două tipuri Chihuahua, care diferă prin lungimea hainei: cu părul scurt și cu părul lung. Este greșit să se facă distincția între câini după mărime - unul, mini sau altele asemenea. Distincția se face exclusiv prin lungimea hainei, dar întotdeauna numele este doar Chihuahua, cu o greutate de 1,5 până la 3 kg.

Chihuahua rasa este veselă, inteligentă și foarte plină de viață. Are o minte foarte strălucitoare și, prin urmare, totul îi este ușor de reținut. Acesta este unul dintre motivele pentru care este de fapt ușor să-l educi. Acesta este un câine care se adaptează la toate situațiile și poate fi luat cu tine, oriunde.

Este exclusiv un câine însoțitor, dar, având în vedere auzul său excelent, poate fi un semnal de alarmă excelent, deoarece latră suficient de tare la fiecare cel mai mic zgomot pe care nu îl recunoaște.

Chihuahua bine potrivite pentru viața de familie și eminamente recunoscători stăpânilor lor, dar mai ales atașați de unul. Este moderat jucăuș și iubește să petreacă timp în brațele stăpânului său. Este foarte plăcut și iubește să fie răsfățat. Acesta este un câine echilibrat și calm, dacă nu este provocat. Sensibil și afectuos, dar foarte dependent de starea de spirit a persoanei cu care trăiește.

Chihuahua își studiază maestrul și pune în aplicare diverse strategii pentru a obține ceea ce dorește de la el. În acest caz, mintea proprietarului nu ar trebui să fie înșelată de aspectul său viclean și drăguț, dacă nu doriți ca câinele să obțină ceea ce dorește cu fiecare ocazie. Dacă este bine antrenat și socializat de la o vârstă fragedă, Chihuahuapoate deveni un câine sociabil, echilibrat și deloc agresiv.

Poate sta cu ușurință singur acasă ore întregi, fără să se simtă nostalgic față de proprietarii săi sau să devină nervos, dar îl vei vedea foarte fericit imediat ce proprietarul său se va întoarce acasă. În ceea ce îi privește pe străini, el nu este foarte sociabil față de ei și poate fi, de asemenea, destul de impulsiv. Cu alți câini decât rasa sa, el nu este foarte sociabil.

Este un câine cu un caracter puternic, independent și foarte curajos, așa că nu ar trebui să fie surprinzător dacă îl găsim latrând la câini mult mai mari decât el, de parcă ar vrea să-i rupă. Pe de altă parte, el are relații diametral opuse cu reprezentanții rasei sale. El apreciază foarte mult apropierea lor. Dacă este socializat ca un cățeluș, el poate dezvolta relații bune chiar și cu pisici, pe care le va considera o parte din haita sa.

Ca multe rase de câini mici, Chihuahua suferă de emoție și nervozitate, care se pot manifesta cu tremurături ale corpului și lătrat neîncetat.

ChihuahuaRelațiile cu copiii trebuie evaluate de proprietarul însuși. Unii crescători susțin că Chihuahua nu sunt potrivite pentru copii, în timp ce alții nu sunt de acord. Cu toate acestea, toată lumea este de acord că nu trebuie considerată o jucărie. Desigur, având în vedere dimensiunile sale reduse, cel mai bine ar fi să nu-l lăsați cu copii foarte mici care, din greșeală, îi pot provoca dureri grave.

Caracteristicile rasei:

Chihuahua, așa cum am spus, este cea mai mică rasă de câini din lume. Cu toate acestea, fizicul său este robust și compact. Craniul are forma unui măr. Ochii sunt bine distanțați, ușor proeminenți, de culoare închisă, mari și foarte expresivi. Urechile sunt așezate jos în raport cu capul, moderat de mari și drepte, dar cu vârful rotunjit.

Stopul este bine definit, cu nări largi și drepte. Nasul este mediu și nu are o culoare fixă. Botul este scurt și ascuțit. Gâtul este ușor arcuit și nu deosebit de lung, dar foarte energic. Corpul este compact, cu pieptul larg și pronunțat. Coada de lungime medie poate fi dreaptă sau semicirculară. În soiul cu părul lung, formează un tren.

Creştere Chihuahua este de la 16 la 22 cm, iar greutatea variază de la 1,5 la 3 kg. Membrele sunt puternice, de lungime medie, conferă câinelui capacitatea de a se mișca ușor și rapid. Cățelele au corpul mai lung decât masculii, care, dimpotrivă, au o formă mai pătrată. Paltonul este moale și subțire, poate fi, așa cum am spus mai sus, scurt sau lung.

Culoarea hainei poate fi de culoare deschisă, nisipoasă, maro, argintie și albastră, cu sau fără pete. Putem vedea și culoarea - merle, care nu este acceptată de standard. ChihuahuaMerle nu este natural pentru această rasă.

Astfel, răspândirea sa sugerează că nu se datorează mutației spontane, ci datorită încrucișării. Chihuahua cu alte rase precum Dachshund și Spitz. În unele țări, reproducerea câinilor cu această culoare este interzisă din cauza problemelor pe care le poartă gena Merle, cum ar fi orbirea și surditatea.

Speranța de viață:

În cazul în care un Chihuahua nu atinge cel puțin 2 kg., greutate la vârsta adultă, durata sa medie de viață este de numai 7-8 ani datorită dimensiunilor mici. In caz contrar Chihuahuacaz, poate trăi până la 15 ani. Unele exemplare au ajuns chiar la vârsta de 18 ani. Deși Chihuahua se potrivește foarte bine în viața de acasă, va beneficia în continuare de exerciții fizice. El nu tolerează un climat dur, mai ales dacă este o versiune cu păr scurt. În caz contrar, este un câine puternic și pe termen lung. Amintiți-vă ochii lui, trebuie să fie verificați și curățați periodic.

Caracteristică caracteristică Chihuahua este un strănut tipic care poate fi auzit adesea după ce a băut sau în perioadele în care este deosebit de agitat. Închiderea nărilor cu degetele poate fi eficientă, astfel încât să poată respira prin gură sau îi poți masa ușor gâtul.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.