Câinele meu este bucuria mea!

BlogCum să înțărcați un câine pentru a scrie acasă: de la un cățeluș la un câine adult. Determinarea motivelor comportamentului inadecvat.

Cum să înțărcați un câine pentru a scrie acasă: de la un cățeluș la un câine adult. Determinarea motivelor comportamentului inadecvat.

Mulți oameni renunță la ideea de a avea un câine dintr-un singur motiv - „un cățeluș este mai rău decât un copil mic”, li se pare că după achiziționarea acestuia, un apartament sau o casă vor arăta îngrozitor. Aceasta, după cum se spune, este o opinie subiectivă și nu mai mult, cu o educație adecvată, la vârsta de patru luni, un cățeluș este capabil să facă față nevoilor sale fiziologice („scrie” și „caca”) exclusiv pe stradă, dar există excepții. Animalul dvs. de companie are peste 4 luni și merge în continuare la baie pe podea? Prezența unui câine într-un apartament sau casă este o problemă și o amenințare pentru gospodărie? Încerci să-ți dezacordezi câinele cu „porcării” acasă, dar eforturile tale au ajuns la nimic? Evident, faci ceva greșit sau nu înțelegi motivele comportamentului greșit. Sa verificam.

Educația și caracteristicile fiziologice ale cățelușului

În tentația de a rezolva problema, proprietarii recurg la extreme: pedepsesc, certă și insultă animalul, considerându-l „prost”, proprietarii de câini fac greșeli Cum să înțărcați un câine pentru a scrie acasă: de la un cățeluș la un câine adult. Determinarea motivelor comportamentului inadecvat.rezolvând majoritatea „impasului”, iar aceasta este o dogmă. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să nu te mai enervezi, chiar dacă animalul tău de companie a scris deja pe covor sau pe pat și începe de la zero! Este necesar să abordăm soluția problemei din punctul de vedere al fiziologiei câinelui și totul va funcționa.

Este important să înțelegem! Metodele descrise mai jos nu sunt legate de pedepsirea fizică a animalului de companie și se bazează pe metodologia de lucru numai cu câini sănătoși.!

Pui de până la 4 luni

Deci, până la 4 luni, cățelușul tău este un „bebeluș”, el nu simte nevoia de a urina, așa că nu are rost să te enervezi la bălți! Cea mai bună cale de ieșire în această perioadă este de a învăța câinele să-și facă „treaba” într-un anumit loc. Un loc retras, acoperit cu pânză de ulei și acoperit cu ziar, un scutec care absoarbe umezeala (scump, dar convenabil), un scutec pentru bebeluși neumed, o cârpă din țesătură naturală. Aceste metode sunt viabile, deoarece nu se recomandă scoaterea cățelușului afară înainte de vaccinare și va menține casa curată. Dar chiar dacă copilul are „oportunități” atunci când se joacă și în același timp l-ai învățat pe cățeluș „locul pentru toaletă”, poți fi sigur că apartamentul nu va deveni „marea” atunci când nimeni nu este acasă.

Acțiuni de bază ale proprietarului

 1. Din momentul băutului de apă, cățelușul va dori să facă pipi în 15-20 de minute, urmărind timpul.
 2. Fii atent la animalul tău de companie imediat ce termină de mâncat și se îndepărtează de castron.
 3. Ștergeți bălta cu o bucată de hârtie sau o cârpă și puneți-o în locul desemnat - acum cățelușul va fi, de asemenea, ghidat de miros.
 4. De îndată ce copilul începe să se învârtă și să se ghemuit, ia-l cu grijă și transplantează-l în „locul permis”.
 5. Dacă catelul încearcă să scape, împingeți-l înapoi la toaletă, mângâiați-l și așezați-l înapoi.
 6. Repetați acești pași până când catelul este ușurat.
 7. Ura. S-a întâmplat, laudă tare catelul!
 8. Important! Uneori, catelul este timid în privința proprietarului și nu își face nevoile în fața lui. Ieșirea din situație este să faci pereții din jurul toaletei (fără acoperiș) dintr-o cutie de carton sau să atârni o perdea improvizată.

Pui de la 4 la 10 luni

Puii crescuți au un comportament similar comportamentului copiilor preșcolari - este deja ciudat să scrii în pantaloni, dar apar probleme și nu ar trebui să-ți fie rușineCum să înțărcați un câine pentru a scrie acasă: de la un cățeluș la un câine adult. Determinarea motivelor comportamentului inadecvat.. Este timpul să vă înțărcați cățelul de a merge la toaletă în casă, dar este prea devreme pentru a arunca scutecul. Prima dificultate cu care te vei confrunta este adaptarea câinelui tău la noile condiții. La primele plimbări, bebelușul va refuza cel mai probabil să-și facă „afacerea” pe stradă și își va aduce acasă toate „comorile”, acest fenomen fiind observat foarte des. Nu vă supărați, acest comportament nu indică prostia câinelui, dimpotrivă, niciun animal nu își va lăsa mirosul acolo unde poate fi periculos.

Secvența de antrenament este următoarea:

 1. Cățelușul trebuie învățat să fie în aer liber - jocurile, laudele pentru ascultare, emoțiile maxime pozitive și bunătățile îl fac pe copil să înțeleagă că este sigur să meargă pe stradă.
 2. Încercați să vă hrăniți și să vă udați cățelușul cu cel puțin 30-40 de minute înainte de mers pe jos. Aproximativ cât durează rinichii și intestinele catelului pentru a recicla la fel de mult conținutul stomacului.
 3. Tine minte! Când mergeți după masă, nu sunt permise încărcături grele și sărituri. O altă modalitate foarte bună este să ieșiți la plimbare cu puii mai în vârstă care sunt deja obișnuiți să-și satisfacă nevoile pe stradă. Câinii învață regulile de comportament imitându-și rudele.
 4. Când cățelușul este obosit, du-te acasă și nu contează dacă s-a dus sau nu la toaletă (aici ai nevoie de un scutec vechi, dovedit).
 5. Dacă urmați această tactică și creșteți treptat timpul de mers, veți realiza un miracol - câinele va începe să „scrie” și să „poop” pe stradă.
 6. Odată ce obiectivul este atins, ar trebui să-ți lauzi emoțional animalul! Pat, mângâie-l și răsplătește-l cu delicios, dar nu lăsa câinele să sară pe tine (altfel vei avea o altă problemă în afară de bălți).
 7. Important! Puii de la 4 la 6 luni trebuie să iasă afară de 5-6 ori pe zi, dacă este necesar, apoi noaptea.

Câini adulți - educație și corectarea comportamentului

Cum să înțărcați un câine pentru a scrie acasă: de la un cățeluș la un câine adult. Determinarea motivelor comportamentului inadecvat.Un câine adult care face pipi în casă nu este neobișnuit. În acest caz, un amator îl va eticheta pe patruped ca fiind „mut”, un crescător cu experiență va găsi cauza și o va elimina. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a opri un câine adult să scrie acasă este să determinați cauza comportamentului necorespunzător:

 1. Stresul mental este tipic pentru câinii care au suferit violență, foamete, expunere prelungită la vreme rece și răni grave. Acestea sunt cele mai dificile cazuri de corectare, necesită o abordare pur individuală, dragoste, răbdare și nerespectarea completă a valorilor materiale de către proprietar. Adică, trebuie să vă stabiliți un obiectiv pentru a stabiliza psihicul câinelui în orice mod (indiferent de cât costă un covor, canapea, scaun, parchet laminat) sau să abandonați imediat această idee.
 2. Incontinența urinară este o patologie care poate rezulta dintr-o răceală, infecție a tractului urinar, leziuni ale măduvei spinării, complicații după intervenția chirurgicală. În astfel de cazuri, câinele are nevoie de tratament, în care puteți recurge la utilizarea scutecelor.
 3. Caracteristici fiziologice - vezică slabă sau mică. În plus, câinele poate avea boli renale nediagnosticate, așa că de multe ori dorește să folosească toaleta. În aceste cazuri, cu greu o poți ajuta; va trebui să te adaptezi la ritmul vieții animalului de companie. Apropo, „aruncarea tuturor emoțiilor” aparține categoriei problemelor cu vezica urinară slabă, precum și a infecțiilor tractului urinar.
 4. La primul estru al unei cățele, câinele nu înțelege ce se întâmplă cu el, dar se confruntă cu dureri dureroase în peritoneu, încearcă să scape de disconfort, instinctiv pipi.
 5. Traumatism psihologic - după ce a fost ținut într-o cușcă mică, de exemplu, într-un adăpost sau în carantină. Câinele nu este antrenat să meargă la toaletă pe stradă și satisface nevoile casei, deoarece consideră că acest comportament este corect. În acest caz, antrenamentul începe cu algoritmul cățelușului (scutec) după ce câinele este învățat treptat să iasă și să socializeze.
 6. Îndoiala de sine este frica de necunoscut. La unii câini, sentimentele de jenă pot interfera cu comportamentul normal în aer liber. Există o lege de nezdruncinat - un animal nu mănâncă atunci când simte pericol. Învățați-vă câinele să mănânce afară, apoi trenul de toaletă.
 7. Instinct - bălțile din colțurile apartamentului și perdelele rupte indică dorința de a vă defini teritoriul. Instinctul de reproducere și dorința de a-și proteja teritoriul de invazia străinilor este mult mai puternică decât etica și buna reproducere. Dacă nu reușiți să suprimați instinctele, va ajunge la punctul în care câinele va face o „băltoacă” care vă va privi în ochi. Într-o astfel de situație, singura ieșire este castrarea (îndepărtarea testiculelor de la bărbați, uter și ovarele cățelelor). După operație și reabilitare, animalul se calmează.
 8. Sentimentul de lipsire este o privare completă de oportunitatea de a satisface nevoia de bază - psihofiziologică sau socială. Bălțile apar în absența proprietarului sau chiar înainte de sosirea acestuia. Câinele face pipi pe pat, pantofi și covoare. Animalul poate sări pe canapea când stai pe ea, fără a fi atent la ea și urinând sfidător. Și totul de dragul unui singur scop - de a-ți provoca nemulțumirea, țipătul și chiar pedeapsa pentru tine. Violența morală este un act de atenție! Dacă câinele nu primește compania și dragostea necesare, acesta va merge la obiectiv într-un mod diferit. Această situație seamănă cu un cerc vicios, animalul se comportă normal o vreme și apoi apar probleme de comportament, indiferent de vârstă și de calitatea creșterii.

Un punct important! Un câine adult poate tolera și scrie pentru o plimbare de 2 ori pe zi, dar nu va avea beneficii pentru sănătate. Dacă poți, ieși cu animalul de companie de 3-4 ori pe zi. Chiar și o scurtă vizită pe stradă de 10-15 minute va oferi câinelui posibilitatea de a se ușura, ceea ce va reduce povara asupra rinichilor.

Cauze neidentificate și cum să le abordăm

Presupunând că toate comportamentele de mai sus nu au nicio legătură cu câinele dvs., există încă o problemă și trebuie Cum să înțărcați un câine pentru a scrie acasă: de la un cățeluș la un câine adult. Determinarea motivelor comportamentului inadecvat.Înțărcați câinele pentru a scrie în apartament, ce să faceți în aceste cazuri? Alternativ, puteți utiliza următoarele metode:

Mergeți mai des - da, este banal, dar funcționează. Jocul activ și activitatea fizică promovează dorința de a urina, iar emoțiile pozitive sporesc comportamentul corect.

Utilizați lichide speciale - există două tipuri de spray-uri: descurajarea câinelui de a urina în anumite zone și motivarea atragerii câinelui într-o anumită locație. Primul spray este aplicat în zonele interzise, ​​cum ar fi colțuri, mobilier etc., al doilea spray este aplicat în zonele permise.

Gulerul Electroshock este o metodă radicală pentru purtătorii al căror potențial nervos s-a uscat. Dispozitivul este echipat cu un panou de telecomandă, sarcina dvs. este să vă prindeți animalul de companie pentru o „faptă interzisă” și să apăsați butonul de pe telecomandă în acest moment. Câinii sunt foarte sensibili la șocurile electrice și chiar și un șoc mic este extrem de neplăcut pentru fiara cu coadă. După impact, animalul de companie trebuie să fie explicat: „înțelegi, ai scris unde nu poți și se dovedește a fi atât de neplăcut”. Cu gulerul electric, formezi emoții negative asociate acțiunii, în timp ce autoritatea ta nu suferă deoarece nu atingi câinele în acel moment. Principalul lucru nu este să vă lăsați purtați și să exagerați.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.