Câinele meu este bucuria mea!

Păstrarea câinilorModul în care un proprietar poate pedepsi în mod corespunzător un câine pentru neascultare

Modul în care un proprietar poate pedepsi în mod corespunzător un câine pentru neascultare

Câine neascultător sau agresiv: poți fi pedepsit?

De câte ori câinele tău a fost „obraznic” și l-ai certat, încercând să-l faci să înțeleagă că este „greșit” și nu ar trebui să repete niciodată acest comportament?

Poate de multe ori, dar cel mai probabil ați realizat că nu obțineți rezultatul dorit și că „moralizatorul” dvs. pare să pătrundă într-o ureche a animalului dvs. de companie și să iasă imediat în cealaltă...

Acest lucru se întâmplă atunci când nu înțelegem cum, sau nu suntem în măsură, din diverse motive, să comunicăm eficient cu câinele, pentru că ne adresăm cu cuvinte și gesturi, ca și când ne-am confrunta cu aceeași persoană ca și noi; dar nu este așa!

Câinii folosesc metode de comunicare care sunt foarte diferite de ale noastre, foarte des, indiferent de modul în care încearcă să ne înțeleagă, pur și simplu nu pot, nu pentru că sunt proști, ci pentru că folosim „limbajul greșit”.

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când vrem să pedepsim un câine este folosirea unui ziar pliat pentru a „lovi fundul”: o credință populară în antrenamentul câinilor care implică de fapt utilizarea acestuia, deoarece hârtia nu va face rău, dar în același timp o va face să renunțe la un comportament greșit, deoarece zgomotul îl va speria pe prietenul nostru.

Iată cuvântul cheie: FRICA. Exact acest lucru nu ar trebui făcut atunci când crești un câine în orice caz, mai ales dacă este încă un cățeluș. De fapt, câinele trebuie să învețe să nu efectueze anumite acțiuni nedorite (roade papuci, mobilier sau să sară asupra ta) doar pentru a-i mulțumi proprietarului și nu pentru că îi este frică de el.

În natură, liderul haitei nu comite niciodată „acțiuni violente”, dar toată lumea îl respectă și îl ascultă, pentru că îl recunosc ca un lider înțelept pentru dreptatea și calmul său.

În ochii câinelui nostru, ar trebui să fim exact așa: el trebuie să facă sau să nu facă ceea ce îi cerem, chiar dacă spontan, pentru că ne vede ca un lider natural și nu pentru că se teme de pedeapsa noastră!

Deci, cum pedepsești un câine? Nu ar trebui să fie mustrată, cel puțin așa cum o înțelegem, sau chiar mai mult bătută. Dimpotrivă, ar trebui aplicată o metodă de întărire pozitivă care recompensează comportamentul dorit.

Când un cățeluș începe să ne dea probleme, trebuie să-l facem să înțeleagă unde greșește, dar nu în modul în care o facem cel mai des: strigând, gesticulând amenințător sau încercând să-l biciuim. În cazul unui astfel de comportament, câinele va fi capabil să înțeleagă doar un singur lucru - suntem supărați. Cu toate acestea, el nu va asocia în nici un fel comportamentul nostru cu ofensa perfectă.

Cum să-ți înveți câinele comportamentul corect atunci când nu poți pedepsi?

În primul rând, dacă câinele face ceva ce nu vrem, în loc să-l certăm sau să-l lovim, în primul rând, păstrând calmul și echilibrul, spune-i „nu”. Fă acest lucru doar în momentul în care ai prins-o pe „fierbinte”. Liderul haitei, dacă ar trebui cu adevărat să-i reproșeze unuia dintre „subordonații” săi, o face cu un mârâit sau cu o privire elocventă, dar nu își demonstrează niciodată puterea fizică; de asemenea, nu ar trebui să ne pierdem cumpătul și să arătăm calm - aceasta este apanajul subiectului dominant!

În al doilea rând, trebuie să-l facem pe câine să înțeleagă ce comportament este nedorit pentru noi, chiar și prin expresia de pe fața noastră. De exemplu, luând papucii pe care încearcă să-i roască și spunându-i „nu”, faceți-o cu o expresie severă, astfel încât în ​​viitor astfel de expresii faciale să fie asociate exact cu ceea ce nu vrem.

În al treilea rând, nu pierdeți timpul cu discursuri lungi despre motivul pentru care nu are nevoie să efectueze anumite acțiuni, deoarece oricum nu va înțelege și, cel mai probabil, o vom deruta doar.!

În primul rând, de fiecare dată când cățelușul oprește comportamentul nedorit (de exemplu, renunță la papucul menționat mai sus), trebuie să-l recompensăm imediat cu un delicios gust, laudă sau afecțiune, astfel încât să înțeleagă că de fiecare dată când face ceea ce noi îl întrebăm, el primește recompensa dorită.

Nu în ultimul rând, răbdare! Este în regulă ca un câine să greșească: să nu uităm că un cățeluș, în special sub patru luni, are o capacitate limitată de autocontrol, așa că hai să-i dăm timp să-și amintească și să înțeleagă ce vrem de la el fără a cere prea mult într-un timp scurt.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.