Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniMittel schnauzer

Mittel schnauzer

Patria - Germania.

Descriere:

Mittel schnauzer sunt unul dintre cei mai populari câini din Europa. Aceasta este rasa care a devenit o adevărată legendă acolo.

Mittel schnauzerDe origine germană, această rasă a reușit să câștige inimile multor oameni. Probabil l-ai văzut undeva pe stradă măcar o dată. Numele rasei, tradus din germană, descrie foarte clar aspectul acesteia. Etimologia numelui este următoarea: în germană „Mittelschnauzer” este o combinație de mai mulți termeni care înseamnă „Mittel” - mijloc, „Schnauze” - bot și „Schnauzbart” - mustață.

Schnauzers de fapt, nimic nu o deosebește de alte rase la fel de mult ca mustața și sprâncenele căzute! De fapt, putem spune că nu are mustață, ci o barbă groasă. Aceste caracteristici inconfundabile îl fac, pe de o parte, puțin amuzant și, pe de altă parte, destul de impresionant.

În acest articol, vom încerca, de asemenea, să analizăm toate celelalte caracteristici ale acestei rase interesante, precum și să oferim o descriere generală a personajului Schnauzer. Va fi vorba Schnauzer mediu.

Există de fapt 3 tipuri Schnauzers: pitic sau miniatural - Schnauzer miniatural, mediu sau standard (obiectul atenției noastre) și gigant - Schnauzer gigant.

Să ne concentrăm acum asupra dimensiunii medii - Mittelschnauzer, începând, ca întotdeauna, cu „ID-ul” său.

Această rasă își datorează originea pinilor elvețieni, molosoizilor și raselor de câini de păstor, de la care a apărut efectiv Mittel schnauzerlumină și de care diferă doar ca mărime. Iniţial Schnauzer și-a început „cariera” ca câine de vânătoare alături de colegi precum terrierul.

Cu toate acestea, de-a lungul anilor, personajul său s-a schimbat și l-a condus la faptul că au început să-l folosească mai mult ca pază și câine de pază, și nu ca câine de vânătoare. Mai târziu s-a stabilit și ca un câine însoțitor, deși întotdeauna foarte activ și vesel, pe scurt, potrivit definiției „vieții în lumina reflectoarelor”.

Schnauzer mediu un câine destul de echilibrat în general. În timp ce versiunea în miniatură este utilizată în primul rând ca un câine de companie, iar uriașul ca paznic și protector, câinii de talie medie sunt foarte versatili.

Reprezentanții acestei rase sunt folosiți de polițiști și vameși ca câini de serviciu, s-au dovedit bine, păzind proprietățile proprietarilor, ca pază personală și, bineînțeles, ca câine însoțitor. Aceasta este o rasă foarte inteligentă, deși uneori încăpățânată, capabilă să se adapteze la diverse situații. Luând în considerare inteligența ridicată, capacitatea de reacție și dorința de a-i mulțumi stăpânului - ușor de antrenat.

El tinde să fie precaut și neîncrezător față de străini, dar fără fanatism: nu latră excesiv și nu este supărat; Puteți spune, de asemenea, că acesta este un câine care este absolut potrivit pentru comunicarea cu copiii: în general Mittel schnauzer loiali și de încredere de la proprietarii lor.

Mittel schnauzerNu trebuie uitat că de-a lungul anilor, acești câini nu și-au pierdut instinctele de vânătoare, prin urmare, pentru a trăi pe același teritoriu cu o pisică, este necesară o pregătire suplimentară și obișnuință. De asemenea, nu este recomandabil să începeți case pentru rozătoare dacă v-ați stabilit deja Mittel schnauzer.

Având în vedere versatilitatea sa, reușește să se adapteze fără probleme la viața dintr-un apartament (dar va trebui să-l plimbi de cel puțin 2 ori timp de o oră pe zi), dar cu siguranță este recomandată o casă cu un teren.

Caracteristicile rasei:

Așa cum am scris mai sus, aceasta este o rasă de câini de dimensiuni medii. Geometria corpului său este destul de interesantă: de fapt este un câine compact și robust, de formă aproape pătrată, cu un piept bine dezvoltat și acest lucru îi conferă un aspect deosebit.

Pare mai puțin flexibil decât alți prieteni cu patru picioare și totuși reușește să arate foarte elegant și chiar să trezească simpatie. Înălțimea sa la greabăn variază de la 45 la 50 cm, cu o greutate de 14 la 20 kg, cățelele sunt de obicei mai mici decât masculii. Corp pătrat, face mersul câinelui foarte „ritmic”.

Urechile sunt în formă de V și nu prea lungi. Oprirea este destul de vizibilă, la fel și nasul, negru. Ochii sunt întunecați și ușor ovali. Coada este înălțată și aproape Mittel schnauzerîntotdeauna deasupra liniei din spate.

Capul este foarte masiv și are o formă alungită caracteristică: imaginați-vă un paralelipiped de lână! Haina este neagră sau „sare și piper”. În cea de-a doua culoare „sare și piper”, acesta este momentul în care fiecare păr de gardă are o culoare uniformă alb-negru. Textura stratului este caracteristică: foarte groasă și grosieră, cu același substrat grosier.

Și apoi, desigur, cum să nu menționăm „cartea de vizită” - o barbă și sprâncene groase!

Speranța de viață:

Acesta este un câine care nu are nevoie de îngrijiri speciale. Mittel schnauzer, fără îndoială, o rasă sănătoasă, care este întotdeauna în formă bună.

Mittel schnauzerUn alt punct pozitiv despre conținut este că Mittel schnauzer nu are aproape niciun miros specific și varsă puțin, dar lâna de mai multe ori (sezonieră) trebuie tăiată - smulsă și apoi nu veți găsi lână pierdută în apartament.

Dar trebuie, bineînțeles, să fim atenți la hrănirea sa - corectă și echilibrată, deoarece el tinde să se îngrașe, iar obezitatea, la rândul ei, va duce la probleme cardiovasculare.

În acest sens, a crescut și atenția asupra pancreasului, adesea predispus la pancreatită (mai ales dacă câinele mănâncă multe alimente grase).

Rareori, dar, totuși, apare la reprezentanții rasei displazie de șold și boli oculare (atrofie progresivă a retinei și cataractă).

Cu îngrijire și întreținere adecvate, câinii pot trăi până la 13-16 ani fără probleme.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.