Câinele meu este bucuria mea!

BlogCâinii pot conta

Câinii pot conta

O analiză recentă a confirmat că un câine procesează spontan multe numere reale folosind o parte specifică a creierului care este similară cu regiunea nervoasă susceptibilă de mărime a creierului uman.

În concluzii, se sugerează că mecanismul neuronal comun utilizat în calcule a fost dezvoltat și menținut pe tot parcursul dezvoltării tuturor speciilor de mamifere.

Testele au arătat că un câine folosește o regiune cerebrală similară pentru a prelucra o varietate de obiecte ca un om și nu au nevoie de instruire suplimentară pentru a face acest lucru.

Interpretarea mașinilor neuronale - atât la oameni, cât și între specii - oferă cercetătorilor informații despre cum a evoluat creierul uman în timpul evoluției și cum funcționează astăzi.

O astfel de înțelegere poate, în timp, să permită aplicații practice, cum ar fi tratamentul anomaliilor cerebrale și modernizarea sistemelor de inteligență artificială.

Studiul a folosit imagistica prin rezonanță magnetică funcțională (RMN) pentru a scana creierul câinilor, în timp ce aceștia au văzut diferite numere de puncte care clipesc pe ecran pe un ecran. Rezultatele au arătat că cortexul parietotemporal al câinelui a răspuns diferențelor în numărul de puncte. Cercetătorii au menținut constantă suprafața totală a punctelor, demonstrând că răspunsul a fost numărul de puncte, nu mărimea lor.

Sistemul de numărare acceptă abilitatea de a estima rapid numărul de obiecte din scenă, cum ar fi numărul de prădători care se apropie sau cantitatea de alimente disponibile pentru căutare. Dovezile sugerează că oamenii folosesc în primul rând cortexul parietal pentru această abilitate, o abilitate care este prezentă la oameni chiar și în copilărie.

Această sensibilitate de bază la informațiile numerice, cunoscută sub numele de numerotare, este independentă de gândirea sau învățarea simbolică și pare a fi răspândită în regnul animal. Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor non-umane au implicat pregătirea intensivă a subiecților.

Cercetările anterioare, de exemplu, au arătat că anumiți neuroni din cortexul parietal al maimuțelor sunt reglați la valori numerice. Astfel de studii nu au clarificat dacă numărarea este un sistem spontan la primate, deoarece subiecții au făcut multe teste și au primit recompense pentru alegerea scenelor potrivite cu un număr mare de puncte în pregătirea experimentelor.

Studiile comportamentale la câini care au fost instruiți pentru a îndeplini sarcina de a discrimina între diferite numere de obiecte au arătat, de asemenea, că câinii sunt sensibili la numărare.

Cercetătorii se adâncesc în baza neuronală a percepției umane a celui mai bun și mai vechi prieten despre cifre folosind RMN.

Trebuie adăugat că acest proiect a fost primul în care câinii au fost învățați să intre în mod voluntar în scanerul RMN și să rămână nemișcați în timpul scanării, fără restricții și sedare - punând pacientul într-o stare de jumătate de somn folosind „gaz de râs”.

Unsprezece câini din diferite rase au fost implicați în experimentele RMN în desfășurare. Câinii nu au primit pregătire preliminară pentru calculul morților. După introducerea IRMF (imagistică prin rezonanță magnetică funcțională), au scanat pasiv matricile punctate, ale căror numere au variat. Opt din unsprezece câini au prezentat mai multă activitate în cortexul parietotemporal atunci când raportul dintre matricile punctelor alternative a fost mai eterogen decât atunci când numerele au fost constante.

În ciuda faptului că oamenii și câinii sunt separați de 80 de milioane de ani de evoluție, rezultatele oferă unele dintre cele mai convingătoare dovezi că abilitatea de a calcula este un mecanism neuronal comun care se întoarce cel puțin foarte, foarte departe.

Spre deosebire de câini și alte animale, oamenii se pot baza pe capacitatea de a face calcule pentru matematica mai complexă, bazându-se în principal pe cortexul prefrontal. Unul dintre motivele pentru care oamenii au inventat matematica și algebra este pentru că avem această abilitate fundamentală de a număra, care suntem ca și cu alte animale.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.