Câinele meu este bucuria mea!

Păstrarea câinilorCâinele mănâncă orice găsește: de ce și ce să facem?

Câinele mănâncă orice găsește: de ce și ce să facem?

De ce mănâncă un câine totul?

Dacă câinele tău ridică și mănâncă tot ce găsește pe stradă, atunci te confrunți cu un comportament problematic care trebuie analizat mai întâi.

Pentru unii proprietari de câini, mersul cu prietenul lor credincios se poate transforma într-un adevărat chin, deoarece câinele mănâncă tot ce găsește pe stradă: resturi de hârtie, bețe, pietre, diverse deșeuri, alte fecale de câine etc. Aceasta este cu siguranță o problemă. care trebuie abordat, dar mai întâi de toate, este necesar să înțelegem natura comportamentului compulsiv - un simptom care este un comportament compulsiv, exprimat în acțiuni pe care, după cum simte câinele, este forțat să le efectueze la intervale arbitrare.

În primul rând, trebuie spus că într-o anumită măsură, faptul că un câine miroase și uneori chiar ia obiecte în gură este normal: modul în care, în special un cățeluș, ar trebui să învețe despre lume, este de a simți cu precizie mirosul și gustul în gura a ceea ce îl înconjoară pentru a înțelege ce este, care este scopul său, este comestibil sau nu.

Câinele este un animal inteligent și, ca atare, este foarte curios: se comportă puțin ca un copil mic, care, de regulă, trage totul în gură și, de asemenea, își folosește mâinile pentru a explora mediul; mâini pe care cățelușul nu le are, care are doar simțul mirosului și maxilarelor, pentru a cunoaște realitatea înconjurătoare!

Prin urmare, nu este nimic în neregulă când câinele dvs. ia obiecte de pe podea în gură, cum ar fi bețe sau frunze și le adulmecă, chiar și atunci când vine vorba de urină sau fecale de la alți câini. Ne poate părea dezgustător, dar trebuie să înțelegem că acest lucru nu este deloc cazul unui câine, dimpotrivă: atunci când îngheață, așa cum ni se pare pentru minute lungi și nesfârșite, pentru a „adulmeca” mirosul urinei altcuiva, colectează informații despre vârstă, sex, rasa și chiar natura semenilor lor.

Pe de altă parte, situația se schimbă dramatic atunci când un câine ridică tot ce găsește în calea sa și care de multe ori, dacă nu este oprit, îl mestecă și îl înghite - acest lucru poate reprezenta o amenințare gravă pentru sănătatea sa.

Aproape în fiecare zi, câinii vin la clinicile veterinare care au înghițit ceva periculos: de la momeli pentru combaterea paraziților până la bucăți alimentare comestibile special, articole din plastic, șosete, jucării. În aceste cazuri, adesea, intervenția chirurgicală este singura soluție posibilă. Înainte ca problema să apară, proprietarul trebuie să ia măsuri, dar cum?

Cum să înțărcați un câine din a mânca totul?

În primul rând, nu-l certați sau bateți câinele: aceasta nu este niciodată o metodă eficientă de creștere a copilului! Mai degrabă, ar trebui făcut opusul, recompensând-o de fiecare dată când este distrasă de la un obiect periculos sau își pierde interesul pentru el. De exemplu, îi poți arăta și totuși să-i faci să adulmece o delicioasă bucată de fiecare dată când câinele este pe cale să apuce ceva de pe jos de pe stradă, dându-i să mănânce imediat ce câinele își ridică botul de pe sol și te privește. Astfel, prietenul cu patru picioare va înțelege că este mai bine să fii atent la proprietar decât la orice obiect aleatoriu.

Un alt comportament pe care proprietarul ar trebui să îl evite este să „smulgă” obiectele găsite din gura animalului de companie, cu excepția cazului în care acestea reprezintă o amenințare imediată pentru sănătatea acestuia, altfel s-ar putea să obțineți efectul opus celui așteptat.

Data viitoare, câinele va încerca să înghită imediat orice obiect, fără a încerca măcar să înțeleagă ce este, anticipând comportamentul proprietarului, temându-se că îl va lua; și poate că era ceva pe care celălalt câine l-a ignorat pentru că nu era interesant pentru ea.

Câinele mănâncă tot ce găsește pe podea în casă sau din pământ afară: aceasta poate fi o boală

În unele cazuri, comportamentul câinelui care ridică și mănâncă orice găsește poate fi o boală reală: se numește boala Niemann-Pick. Aceasta este o patologie comportamentală - ingestia de produse nealimentare, care pot avea și cauze fiziologice, cum ar fi boli gastro-intestinale, hipertiroidism, diabet și anemie, care cauzează polifagie (tulburare de alimentație manifestată prin creșterea poftei de mâncare și gălăgie. Câinele simte o nevoie constantă de hrană).

În acest caz, contactați un medic veterinar de încredere care va comanda toate testele necesare pentru a verifica afecțiunile medicale subiacente sau, în caz contrar, vă sfătuiește să contactați un specialist în corectarea comportamentului, care vă poate explica cum să-l învățați pe câinele iubit să nu facă acest lucru. - există tot ce îi vine sub nas.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.