Câinele meu este bucuria mea!

Păstrarea câinilorCum să ai grijă de câinele tău

Cum să ai grijă de câinele tău

Înainte de a începe un câine, trebuie să știți cum să aveți grijă de el, deoarece îngrijirea unui câine va deveni, fără să vrea, responsabilitatea fiecărui membru al familiei în care a apărut un prieten cu patru picioare.

La urma urmei, va trebui să îi satisfaceți nu numai nevoile fiziologice, ci și cele emoționale; și asta înseamnă să-i oferi hrană hrănitoare și sănătoasă, să-i oferi apă proaspătă și curată, posibilitatea de a trăi într-un loc calm și sigur în casă.

De asemenea, va trebui să vă asigurați că câinele dvs. este fericit - nu este trist sau singur, petrecând mult timp cu el, jucându-se, îngrijind și dezvoltând capacitatea sa mentală. A fi proprietar de câine implică multă responsabilitate, este o obligație care nu trebuie luată cu ușurință, amintiți-vă întotdeauna „suntem responsabili pentru cei pe care i-am îmblânzit”.

Dar nu este nevoie să vă panicați, de fapt, îngrijirea adecvată a câinilor nu este atât de dificilă, toate aceste lucrări, în cele din urmă, vă vor ajuta să construiți o legătură de încredere și dragoste cu un nou și important membru al familiei.

Dacă, după ce ați citit aceste rânduri, încă nu v-ați răzgândit și ați decis să achiziționați un nou membru al familiei, cu greu va trebui să regretați actul dvs. în viitor: la urma urmei, câinii sunt animale vulnerabile, adorabile, loiale, loiale, inteligente și adesea sunt gata să ne dea mai multă dragoste decât alți oameni și, cel mai probabil, mai mult decât le putem oferi. Cel mai puțin pe care îl putem face pentru a face reciproc este să-i facem fericiți și să-i menținem sănătoși.!

În acest articol vom încerca să luăm în considerare în detaliu toate nuanțele asociate îngrijirii corecte și eficiente a unui câine.

Capitolul I

Ce lucruri să cumperi înainte ca câinele să apară în casa ta?

Cum să ai grijă de câinele tăuCelulă

Cum să ai grijă de câinele tăuPurtând

Cum să ai grijă de câinele tăuLenjerie de pat sau loc special pentru câine (șezlong)

Mâncare pentru câini

Stai cu boluri pentru apă și mâncare

Cum să ai grijă de câinele tăuGuler sau ham și lesă pentru mers

Cum să ai grijă de câinele tăuPerie specială sau pieptene

Cum să ai grijă de câinele tăuTuns unghii în funcție de dimensiunea viitoare a câinelui

Cum să ai grijă de câinele tăuJucării

Șampon pentru câini

Găsiți o clinică veterinară

Capitolul II

Cum să vă hrăniți câinele în mod corespunzător?

Regula unu

Cum să ai grijă de câinele tăuEste necesar să vă hrăniți corect și numai cu alimente de înaltă calitate. Dacă aveți de gând să vă hrăniți câinele cu alimente preparate din comerț, studiați cu atenție compoziția alimentelor pe care le-ați ales. Primele ingrediente de pe listă ar trebui să fie de tip carne, nu măruntaie sau cereale. În acest fel, vă asigurați că alimentele dvs. sunt bogate în proteine, nu doar umpluturi.

Cereți sfatul crescătorului; cu siguranță vă va spune ce să vă hrăniți animalul în mod corespunzător și care ar trebui să fie dimensiunea de servire. Dacă aveți dubii, consultați medicul veterinar.

A doua regulă

Hrănește-ți câinele la un anumit moment. Trebuie să faceți acest lucru cel puțin de două ori pe zi; determinați cantitatea corectă de mâncare pe care ar trebui să o dați (găsiți aceste informații pe ambalaj) și împărțiți-o în două mese. Prima jumătate trebuie administrată dimineața și a doua jumătate seara.

Hrănirea după un program vă va ajuta să vă antrenați câinele pentru a-și îndeplini mai repede funcțiile fiziologice pe stradă. Câinele va dori să „meargă la toaletă” la 20-30 de minute după ce a mâncat.

Regula trei

Încearcă să nu-i oferi prietenului tău cu patru picioare dulciuri și alimente pe care le mănânci singur. Astfel de acțiuni contribuie la apariția câinelui supraponderal și ca urmare a unor probleme de sănătate; respectați regula de a-i oferi un tratament numai în timpul antrenamentului. Aceasta poate fi o regulă dificilă, mai ales dacă cățelușul te privește în ochi cu un aspect rugător; oricum, nu renunța!

Nu-i da mâncare interzisă. Există unele alimente care nu sunt doar dăunătoare câinelui dvs., ci și periculoase pentru sănătatea acestuia. Nu-i oferi ciocolată și alimente îndulcite, avocado, stafide sau struguri proaspeți, ceapă și usturoi.

Regula patru

Apa curată și proaspătă ar trebui să fie întotdeauna la dispoziția câinelui. Un câine nu are nevoie doar de hrană pentru a supraviețui; apa este la fel de importantă, dacă nu chiar mai importantă decât mâncarea; de aceea, trebuie să vă asigurați că este întotdeauna disponibil. Aceasta nu înseamnă că ar trebui să-i dai apă atunci când este imposibil sau dificil, de exemplu, în timp ce conduci într-o mașină, dar ar trebui să o lași întotdeauna într-un castron - curat și proaspăt.!

Capitolul III

Cum să ai grijă de un câine?

Tine minte! Cea mai bună îngrijire pentru un câine este să îl tratezi cu dragoste și respect! Să ne uităm la el în ordine.

Regula unu

Dacă câinele este de rasă, înregistrați-l în club și, în orice caz, puneți-i pe guler o capsulă specială - „etichetă de adresă” care va conține informații despre câine (nume, vârstă, posibile probleme de sănătate etc.) și numele dvs., adresa și telefon. În acest fel, îți va oferi încredere că, dacă se pierde sau fuge de tine, poate fi găsită.

Ar fi minunat dacă puiul pe care îl cumpărați avea un tatuaj cu un număr de serie care i-a fost atribuit în timpul activării așternutului în club și un microcip cu date personale despre animal.

A doua regulă

Încearcă să nu-ți pedepsești niciodată câinele cu forță fizică, nu-l umili sau insulta, indiferent de ceea ce ar face. Alegeți un nume „decent” pentru câinele dvs., ceea ce înseamnă că nume precum „Bestia” sau „Ucigaș” pot afecta negativ modul în care oamenii din jur vă tratează animalul de companie.

Dacă s-a purtat greșit, ia în considerare ce s-a întâmplat și întreabă-te ce acțiuni ai luat (sau nu ai luat) pentru a facilita acest eveniment.

Regula trei

Amintiți-vă că câinele dvs. are nevoi de bază care trebuie satisfăcute în mod regulat. De exemplu, ar trebui să-și poată îndeplini în mod regulat nevoile fiziologice fără să se murdărească în casă sau să se contamineze. Este inuman să țineți un câine într-un apartament, cabină sau într-o volieră timp de multe ore, fără posibilitatea contactului uman și fără posibilitatea de a urina și a defeca.

Regula patru

Asigurați-vă câinelui un loc confortabil pentru a dormi și a se odihni și nu-l lăsați afară la temperaturi extreme. Expunerea la temperaturi ridicate în zilele de vară sau la temperaturi scăzute în zilele geroase de iarnă, fără o protecție adecvată, vă poate afecta sănătatea și chiar vă poate ucide prietenul. Cel mai bine este să îl păstrați în interior când vremea este extremă, dar dacă acest lucru nu este posibil, ar trebui să aibă un stand solid, acoperit și suficientă apă.

A cincea regulă

Încercați să vă stabiliți relația cu câinele pe baza iubirii și respectului. Câinii ne iubesc pentru ceea ce suntem, indiferent de modul în care îi tratăm. Petreceți cât mai mult timp cu prietenul dvs. blănos pentru a-i recunoaște personalitatea și ceea ce îl face să se comporte într-un anumit mod.

Orice „urât” face câinele în absența ta - nu-l lovești niciodată când te întorci acasă! Pedeapsa maximă pentru un animal „vinovat” ar trebui să fie o „mustrare” și numai dacă câinele este prins de unul „fierbinte” (roșindu-vă sau stricându-vă lucrurile); câinii uită repede ce au „făcut” în timp ce erai plecat și probabil că nu vor înțelege de ce sau pentru ce îi pedepsești.

Comportamentul violent va face doar câinele să se teamă de tine. Când „educați” pentru ceea ce ați făcut, trebuie să vă demonstrați dezaprobarea, de exemplu, încetând să vă răsfățați cu delicii și invers, folosind metoda de consolidare a acțiunilor pozitive pentru a promova un comportament bun.

De asemenea, cu siguranță ar trebui să fii atent la comportamentul negativ sau schimbat al animalului de companie, deoarece în acest fel, câinele încearcă adesea să „ne spună” ceva. Dacă observați o schimbare a obiceiurilor sau personalității câinelui dvs. care vă îngrijorează, duceți animalul la medicul veterinar pentru examinare.

Capitolul IV

Aspectul animalului de companie

Regula unu

Trebuie să vă spălați în mod regulat haina câinelui. Frecvența cu care trebuie să faceți acest lucru variază foarte mult în funcție de rasă și de cât de mult îl pierde animalul. Periajul regulat al prietenului tău cu patru picioare va reduce căderea părului și îl va ține sub control. Scopul este să păstreze haina în stare bună și să nu se încurce; Este posibil să aveți nevoie de un pieptene și o perie pentru a elimina nodurile și încurcăturile.

Dacă câinele tău pierde mult păr, este posibil să ai nevoie de șampon; folosiți-l pentru a spăla animalul, dar nu mai mult de o dată pe săptămână până când fenomenul dispare.

A doua regulă

Păstrați haina câinelui curată. Murdăria poate provoca infecții ale pielii, așa că fiți pregătiți să o spălați cu un șampon ușor pentru câini dacă este foarte murdar. Majoritatea câinilor nu au nevoie de mai mult de o spălare pe lună și, uneori, clătirea cu apă fără utilizarea detergenților este suficientă, dar această regulă variază foarte mult în funcție de rasă și nivelul de activitate al animalului dvs. de companie.

Rețineți că, dacă vă gândiți să adoptați o rasă de câini decorativă, cu părul lung, probabil că veți avea nevoie de serviciile unui îngrijitor pentru îngrijirea hainei, ceea ce va crește costul întreținerii. Dacă haina este prea groasă și lungă, poate irita pielea între degete sau poate interfera cu ochii; în plus, este foarte probabil ca resturile și iarba să se blocheze în ele după mers, ceea ce poate provoca disconfort.

Regula trei

Tăiați-vă unghiile câinelui la timp. Dacă câinele umblă mult, ghearele tind să se „ascuțească” la lungimea normală, dar există excepții. Țineți evidența lungimii ghearelor și tăiați-le dacă este necesar. Aceasta va fi cu siguranță o procedură dificilă, dar sănătatea labelor este fundamentală. Acționați încet și încrezător, încercând să nu tăiați partea vie a ghearei (de obicei este roz), precum și partea interioară a acesteia; trauma în această zonă este foarte dureroasă, câinele își va aminti această „agresiune” pentru o lungă perioadă de timp și în viitor va complica „pedichiura”.

Antrenează-ți prietenul fidel să asocieze tăierea ghearelor cu ceva pozitiv. După procedură, oferiți câinelui dvs. o delicatese sau o plimbare în parc. Orice ai face, rămâi optimist cu tunsoarea, oricât de dificilă ar fi.

Capitolul V

Jocuri, socializare și exerciții fizice cu câinele tău

Regula unu

Cum să ai grijă de câinele tăuCâinele trebuie să se miște mult. Oferiți-i oportunități de exercițiu, în funcție de rasa ei. Reprezentanții raselor mici, cum ar fi: Griffin belgian, Yorkshire Terrier, Bichon Frise, Pug, Spitz german, Beijing, Chihuahua, Shih Tzu, pot fi suficienți doar jucându-se cu o minge, în timp ce rasele medii și mari au nevoie de plimbări lungi, cel puțin o oră, de două ori pe zi, pentru a vă elibera energia. De asemenea, este posibil să aveți o rasă neobosită atunci când sunteți supusă unei activități fizice mari, cum ar fi terrierii care sunt capabili să „alerge” toată ziua fără a obosi.

O varietate de activități fizice îi vor permite câinelui să ardă energie „proastă”, care, dacă este acumulată excesiv, duce la probleme de comportament, cum ar fi deteriorarea obiectelor interioare și a lucrurilor din casă, săparea găurilor în zona dvs. sau lătratul puternic constant.

Nu uitați să vă plimbați câinele. Trebuie să faceți cel puțin două plimbări pe zi; Timpul de mers pe jos variază în funcție de rasa câinelui.

Probabil că niciun proprietar de câine nu dorește ca animalul său de companie să fugă sau să se piardă. Dacă aveți o casă privată și permiteți câinelui dvs. să meargă liber în curte, asigurați-vă că gardul este suficient de înalt și sigur, astfel încât animalul să nu se poată urca peste el sau să treacă prin el.

A doua regulă

Dezvoltă inteligența câinelui tău cu un antrenament bazat pe recompense. La fel ca o persoană, și un câine se plictisește. Pentru ca animalul tău de companie să se simtă ca o creatură fericită, îl poți „distra” intelectual. Stimularea poate lua forma antrenamentului pentru ascultare. Este important, cât mai devreme posibil, să-l înveți porunci de bază: învață-l să stea, să stea pe loc și să vină la comandă.

Majoritatea câinilor adoră atenția și antrenamentul individual, care joacă un rol imens în întărirea legăturii dintre animal și proprietar. Dacă alegeți o metodă bazată pe recompensă care recompensează comportamentul bun și pedepsește comportamentul rău, experiența va fi foarte plăcută și pozitivă pentru cățeluș.

Antrenează-te timp de 10-20 de minute de două ori pe zi, în funcție de capacitatea „secției” de a menține concentrarea. Încheiați întotdeauna fiecare sesiune cu ceva pozitiv.

Dă-i un tratament de fiecare dată când face o poruncă. Folosiți doar bucăți mici de delicatese (amintiți-vă, nu-i dați prea multă mâncare) sau arătați-vă dragostea și afecțiunea mare mângâindu-l când acționează corect. Alegerea recompensei depinde doar de ceea ce motivează de fapt câinele.

Regula trei

Socializează-ți cățelul. El trebuie să învețe să trateze în mod normal alți câini, animale și oameni pentru a crește pentru a fi un câine adecvat. Asigurați-vă că puiul dvs. intră în contact cu diferite persoane fără probleme și că este confortabil cu tot felul de sunete, mirosuri și mediul înconjurător, pe cât posibil, deoarece trebuie să învețe acest lucru în primele luni ale vieții sale. Tot ceea ce a fost experimentat și realizat înainte de vârsta de patru luni (când „ușa” socializării este închisă) va fi considerat normal în viitor și nu o sursă de frică.

Dacă se întâmplă să apară un câine adult în casa ta (de exemplu, luat dintr-un adăpost), încearcă să simulezi diferite situații pentru acesta. Aveți grijă să nu-l copleșiți cu experiența și să nu o intimidați dacă nu se simte confortabilă și în siguranță. Este nevoie de răbdare pentru a vă antrena câinele pentru obiecte înfricoșătoare, dar păstrați-l la o distanță suficientă pentru a nu-l deranja. Încurajează-o să se comporte calm și în timp apropie obiectul din ce în ce mai mult de ea. Nu uitați să vă răsplătiți câinele la fiecare pas, astfel încât acesta să înceapă să dezvolte o asociere pozitivă cu obiectul.

Regula patru

Permiteți câinelui dvs. să crească în timp ce prezintă un comportament normal pentru rasa dvs. De exemplu, câinilor le place să urmeze mirosurile. Acordați-i suficient timp să se simtă și să se obișnuiască cu mirosul mediului: puteți transforma această calitate într-un joc lăsând o urmă și ascunzând obiecte pe care câinele trebuie să le găsească și să le aducă.

Capitolul VI

Ai grijă de sănătatea câinelui tău

Regula unu

Cum să ai grijă de câinele tăuGăsiți un medic veterinar bun și de încredere. Metoda corectă pentru alegerea unui medic veterinar este de a evalua cât de repede îți răspunde la întrebări, succint, cuprinzător și clar și de a observa modul în care interacționează cu câinele tău. Nu ezitați să schimbați profesioniștii dacă nu vă place sau sunteți mulțumit de ceva, deoarece sănătatea câinelui dvs. este mai presus de toate și realitatea este că astăzi, pentru 90% dintre medici veterinari, ocupația lor este doar o afacere.

Un alt punct deloc lipsit de importanță, pentru orice eventualitate, ar trebui să aveți în vedere un ambulatoriu sau un departament veterinar de urgență, care funcționează non-stop și chiar și în weekend.

A doua regulă

Vaccinează-ți câinele. Un medic veterinar conștiincios ar trebui să vă sfătuiască despre afecțiunile medicale obișnuite din zona dvs. și despre ce vaccinări va trebui să primească animalul dumneavoastră. De obicei, vaccinările de rapel au o perioadă de unu până la trei ani, în funcție de tip.

În majoritatea țărilor, vaccinarea împotriva rabiei este o cerință obligatorie pentru proprietarii de câini: chiar dacă nu este o cerință legală în țara noastră, merită întotdeauna să vă protejați animalul și pe voi înșivă de această boală mortală.

Regula trei

Dacă cățelușul nu a fost microcipat de crescători, ar trebui să vă gândiți să parcurgeți singuri această procedură. Un mic microcip este implantat între omoplații câinelui, sub piele. Acest dispozitiv conține un număr unic de identificare care va fi înregistrat în baza de date și datele dvs. de contact personale. În cazul furtului sau pierderii unui animal, acest cip vă permite să faceți dovada dreptului de proprietate.

Regula patru

Folosiți regulat măsuri preventive antiparazitare. Este necesar să se acorde periodic animalelor medicamente antihelmintice (pentru viermi): frecvența utilizării depinde de stilul de viață al câinelui. Animalele care trăiesc în principal într-o casă sau un apartament prezintă un risc mai mic de helmintiază decât, de exemplu, câinii de vânătoare care lucrează, iar acest detaliu afectează frecvența tratamentului sau a prevenirii. Câinii cu risc scăzut de infecție pot avea nevoie de deparazitare de două până la trei ori pe an, în timp ce câinii cu risc crescut trebuie deparazitați lunar.

De asemenea, merită să utilizați produse anti-purici și căpușe dacă locuiți într-o zonă în care acestea sunt comune.

A cincea regulă

Castrarea sau castrarea câinelui. Aceste proceduri reduc riscul anumitor probleme de sănătate, cum ar fi cancerul de sân și piometrul (inflamația supurativă a uterului) la cățele, în timp ce la bărbați, castrarea previne adesea comportamentul agresiv și bolile de prostată. Aceasta va fi, de asemenea, o decizie responsabilă în favoarea evitării suprapopulării din cauza împerecherii accidentale.

Dar trebuie, de asemenea, să știți că castrarea sau sterilizarea cresc riscul unor alte patologii; de exemplu, un câine poate fi mai predispus la anumite tipuri de cancer și afecțiuni tiroidiene, pe lângă bolile de inimă. Prin urmare, luați în considerare cu atenție dacă sunteți gata să vă supuneți câinele la această operație.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.